Paddy Reilly

Patrick 'Paddy' Reilly (Dublin, 1939ko urriaren 18a) irlandar folk abeslari, kantautore eta gitarrajolea da. Gaur egun Irlandan aski ospetsuak diren balada askoren sortzailea da, tartean "The Fields of Athenry", "Rose of Allendale" eta "The Town I Loved So Well".

Paddy Reilly
Bizitza
Jaiotza Dublin1939ko urriaren 18a (81 urte)
Herrialdea  Irlandako Errepublika
Jarduerak
Jarduerak egile abeslaria, abeslaria eta gitarra-jotzailea
Genero artistikoa Zelta musika
Musika instrumentua gitarra
ahotsa
kantua
gitarra akustikoa

"The Fields of Athenry" abestiaren bertsioa 1983an plazaratu zuen. 1979an Pete St John irlandar musikariak idatzi zuen abestiaren bertsio arrakastatsuena izan zen Reillyrena, Irlandako zerrendetan 72 astez iraun zuen.[1]

Bestalde, 1996. urtetik aurrera The Dubliners taldeko kidea ere izan zen, Ronnie Drew abeslaria ordekatuz. 2005ean taldea laga (Patsy Watchorn abeslariak ordezkatu zuen) eta New York hirian bizitzen jarri zen, bertan hainbat puben jabe da.

DiskografiaAldatu

Bakarkako albumakAldatu

  • The Life of Paddy Reilly (1971)
  • Paddy Reilly At Home (1972)
  • The Town I Loved So Well (1975)
  • Green Shamrock Shore (1980)
  • The Fields of Athenry (1982)
  • Live Paddy Reilly (1983)
  • The Old Refrain (1984)
  • Greatest Hits Live (1985)
  • Paddy Reilly's Ireland (1986)
  • Paddy Reilly Now (1988)
  • Sings the Songs of Ewan MacColl (1990)
  • Gold and Silver Days (1991) Recorded and released on Irish record label Celtic Collections
  • Come Back Paddy Reilly (2003)
  • 32 Counties In Song (2003) Recorded and released on Irish record label Celtic Collections

The Dubliners taldearekinAldatu

  • Further Along (1996)
  • Alive Alive-O (1997)
  • 40 Years (2002)
  • Live from the Gaiety (2002)

ErreferentziakAldatu

  1. «The Irish Charts - All there is to know» www.irishcharts.ie Noiz kontsultatua: 2019-12-04.

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu