Omara Portuondo

Omara Portuondo (Habana, Kuba, 1930eko urriaren 29a) kubatar abeslaria da, filin estiloko ikurretako bat dena.

Omara Portuondo
La cantant cubana Omara Portuondo (3736772084).jpg
Bizitza
Jaiotza Habana1930eko urriaren 29a (89 urte)
Herrialdea  Kuba
Jarduerak
Jarduerak abeslaria eta dantzaria
Jasotako sariak
Kidetza Buena Vista Social Club (en) Itzuli
Genero artistikoa Boleroa
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea EGREM
World Circuit (en) Itzuli
IMDb nm0692548
omaraportuondo.com

BiografiaAldatu

Omara Portuondo 1930ean jaio zen Habanan. Bere aita Bartolome Portuondo zen, eta ama Esperanza Peliez. 1945ean dantzan hasi zen Tropicana lokalean, Habanan, bere ahizpa Haydeerekin batera. 1952an Las d'Aida laukotean hasi zen abesten, eta han egingo zituen 15 urte.

1959an bakarkako lehen lana atera zuen, Magia negra, Kubako musika eta jazz-a nahastuz. Eta 1967an bakarkako karrera hasi zuen. 1996an grabatu zuen Buena Vista Social Club diska, Kuban. 1998tik aurrera kontzertuak eman zituen talde horrekin munduko leku askotan.

SariakAldatu

  • 1970: Varaderoko jaialdiko saria
  • 1988: Alejo Carpentier medaila
  • 2002: Felix Varela saria
  • 2008: Disko tropikal onenaren saria Grammy latinoetan
  • 2011: Gran Teatro de la Habana saria
  • 2014: La Mar de Músicas saria

DiskografiaAldatu

  • 1958: Magia negra
  • 1966: Como un milagro
  • 1967: Esta es Omara Portuondo
  • 1967: Omara Portuondo
  • 1974: Omara Portuondo y Martín Rojas.
  • 1981: Y tal vez
  • 1983: Omara Portuondo
  • 1984: Jorrín
  • 1984: Omara Portuondo canta el son
  • 1991: Soy cubana
  • 1995: Pensamientos
  • 1995: Omara Portuondo
  • 1995: Cuarteto Las D’Aída
  • 1995: Palabras.
  • 1996: Amigas
  • 1997: La novia del feeling
  • 1997: Desafíos
  • 2000: Buena Vista Social Club presenta: Omara Portuondo (WCD059).
  • 2000: Omara Portuondo - La colección cubana
  • 2000: Veinte años
  • 2004: Flor de amor.
  • 2005: Lágrimas negras
  • 2007: Duets
  • 2007: Singles
  • 2008: Gracias
  • 2008: Omara Portuondo e Maria Bethania
  • 2008: Omara Portuondo e Maria Bethania ao vivo (DVD).
  • 2009: Gracias
  • 2018: Omara Siempre (Egrem)

Kanpo estekakAldatu