Nolwenn Leroy

abeslari frantziarra

Nolwenn Leroy (Saint-Renan, Frantzia, 1982ko Irailaren 28a) bretainiar abeslari bat da. 2010. urtean argitaratutako Tri martolod bretainiar abesti herrikoiaren single eta bideoklipak goraipamen ugari jaso zituen, La Jument de Michao bretainiar abesti herrikoiaren bideokliparekin ere beste horrenbeste gertatu zen.

Nolwenn Leroy
Nolwenn Leroy 2013.jpg
(2010)
Bizitza
JaiotzaSaint-Renan1982ko irailaren 28a (40 urte)
Herrialdea Frantzia
Familia
AitaJean-Luc Le Magueresse
Bikotekidea(k)
Hezkuntza
HeziketaQ16507816 Itzuli
(2001 -
Hizkuntzakitaliera
frantsesa
Bretainiera
Irakaslea(k)Serge Plenier
Jarduerak
Jarduerakabeslaria, egile abeslaria, piano-jotzailea eta estudioko musikaria
Jasotako sariak
InfluentziakAlan Stivell
Izengoitia(k)Nolwenn Leroy
Genero artistikoapopa
world musica
folk-pop (en) Itzuli
Ahots motamezzosopranoa
Musika instrumentuaceltic harp (en) Itzuli
ahotsa
DiskoetxeaMercury Records (en) Itzuli
Decca (en) Itzuli
Universal Studios

nolwennleroy.com
IMDB: nm1339354 Allocine: 605804
Facebook: nolwennleroyofficiel Twitter: Nolwennleroyoff Instagram: nolwennleroyofficiel Youtube: UC5YPI-7LEByvdvuJ-AwEHTQ Souncloud: nolwenn-leroy-official Spotify: 6suRVbMTiFWlTpB6fdLdF2 iTunes: 18300403 Last fm: Nolwenn Leroy Musicbrainz: 3575a514-ef96-41a0-adc2-c5ed5827d8e7 Songkick: 304087 Discogs: 786020 Allmusic: mn0000720734 Deezer: 917 Edit the value on Wikidata

IruditegiaAldatu

DiskografiaAldatu

AlbumakAldatu

  • 2003: Nolwenn
  • 2005: Histoires Naturelles
  • 2007: Histoires Naturelles Tour (Olympia 2006)
  • 2009: Le Cheshire cat & moi (Cheshire Katua nirekin)
  • 2010: Bretonne (Bretainiarra)
  • 2011: Bretonne (Édition Deluxe)
  • 2012: Ô filles de l’eau

SingelakAldatu

  • 2003: Cassé
  • 2003: Une femme cachée
  • 2003: Suivre une étoile
  • 2004: Inévitablement
  • 2006: Nolwenn Ohwo !
  • 2006: Histoire Naturelle
  • 2006: Mon ange
  • 2007: J'aimais tant l'aimer
  • 2007: Reste encore
  • 2009: Faut-il, faut-il pas ?
  • 2010: Suite Sudarmoricaine
  • 2010: La Jument de Michao
  • 2010: Tri Martolod

BideoakAldatu

  • 2003: Une femme cachée
  • 2004: Inévitablement
  • 2006: Nolwenn Ohwo !
  • 2006: Histoire Naturelle
  • 2006: Mon ange

DVDakAldatu

  • 2007: Histoires Naturelles Tour (Olympia 2006)

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Nolwenn Leroy