Najwa Nimri

Najwa Nimri Urrutikoetxea (Iruñea, 1972ko otsailaren 14a - ), aktore eta abeslaria da.

Najwa Nimri
Premios Goya 2018 - Najwa Nimri.jpg
Bizitza
Izen osoaNajwa Nimri Urrutikoetxea
JaiotzaIruñea1972ko otsailaren 14a (49 urte)
Herrialdea Nafarroa Garaia, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
euskara
arabiera
Jarduerak
Jarduerakabeslaria, aktorea, zinema aktorea eta musikagilea
Jasotako sariak
Nominazioak
Genero artistikoatrip hopa
Musika instrumentuaahotsa

IMDB: nm0632385 Allocine: 18156 Rottentomatoes: celebrity/najwa_nimri Allmovie: p230693 Metacritic: person/najwa-nimri
Facebook: NajwaNimri Instagram: najwanimri MySpace: najwanimri14 Youtube: UCJmZYh9zaoB7oP_iFyjvFOA Musicbrainz: 187d6c45-c777-4da2-96b1-f6557bc1adbe Songkick: 475144 Discogs: 157785 Allmusic: mn0001385776 Edit the value on Wikidata

BiografiaAldatu

Aita jordaniarra da eta ama euskalduna. Bere izenak arabieraz "estasi" esan nahi du, eta ahoskatzerakoan Naxua-edo esan behar da (gaztelaniaz ohikoa da Naiua [ˈnaʝwa] ahoskatzea).

Bere haurtzaroa Bilbon igaro zuen, eta euskera ikasi zuen lauro ikastolan. Gaur egun Madrilen bizi da. Daniel Calparsoro euskal zinema-zuzendariarekin ezkondu zen. Calparsororekin egindako Salto al vacío (1995) filmari esker egin zen ezaguna.

DiskografiaAldatu

Najwajean taldeaAldatu

Urtea Disko Chart Salmentak
2008 Till it breaks #16 --
2002 Selection #108 3000
2002 Guerreros (BSO) #88 4100
2000 Asfalto (BSO) #175 1200
1998 No Blood #80 4500
Guztira 12800

BakarkaAldatu

Urtea Disko Chart Salmentak
2006 Walkabout #10 50000
2003 Mayday #48 21000
2001 Carefully #76 7100
Guztira 90900

FilmografiaAldatu

Urtea Filma Zuzendaria
2013 10.000 noches en ninguna parte Ramón Salazar
2012 The Wine of Summer Maria Matteoli
2011 Verbo Eduardo Chapero-Jackson
2010 También la lluvia Icíar Bollaín
2010 Todo lo que tú quieras Achero Mañas
2010 Route Irish Ken Loach
2010 Room in Rome Julio Medem
2007 Mataharis Icíar Bollaín
2007 Oviedo Express Gonzalo Suárez
2006 Trastorno Fernando Cámara
2006 Las vidas de Celia Antonio Chavarrías
2005 El método Marcelo Piñeyro
2005 20 centímetros Ramón Salazar
2004 A + (Amas) Xabier Ribera
2004 Agents secrets Frédéric Schoendoerffer
2003 Utopía María Ripoll
2003 La reina del bar Canalla Daniel Azancot
2002 Piedras Ramón Salazar
2001 Fausto 5.0 Isidro Ortiz, Álex Olle eta Carlos Padrissa
2001 Before Night Falls Julian Schnabel
2001 Lucía y el sexo Julio Medem
2000 Guerreros Daniel Calparsoro
2000 Asfalto Daniel Calparsoro
1999 The Citizen Jay Anania
1998 Los amantes del círculo polar Julio Medem
1998 9'8m/s² Alfonso Amador eta Nicolás Méndez
1997 Abre los ojos Alejandro Amenábar
1997 A ciegas Daniel Calparsoro
1996 Pasajes Daniel Calparsoro
1995 Salto al vacío Daniel Calparsoro

TelebistaAldatu

Urtea Seriea Pertsonaia TB katea edo plataforma Atalak
2015 – 2019 Vis a vis Zulema Zahir Antena 3 (2015–2016)
FOX Espainia (2018–2019)
40 atal
2019 – La casa de papel Alicia Sierra Montes Netflix 16 atal
2020 Vis a vis: El oasis Zulema Zahir FOX Espinia 8 atal

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu