Nafarroako Itzulia

Nafarroako Itzulia Nafarroako Foru Erkidegoan egindako etapakako lasterketa da.

Nafarroako Itzulia
2022ko Nafarroako Itzulia
Ezaugarriak
DataMaiatzean
Eskualdea Nafarroa Garaia
Euskarazko izenaNafarroako Itzulia
ModalitateaErrepidea
TxapelketaAmateur
MotaEtapako lasterketa
Historia
Lehenengo edizioa1941
Edizio kopurua58 (2022)
Lehenengo irabazleaEspainia Julián Berrendero
Garaipen gehienEspainia Mariano Díaz
(3 aldiz)
Amaierako edizioaAmeriketako Estatu Batuak Andrew Vollmer

LasterketaAldatu

Haren historian zehar, profesional zein amateurrentzako lasterketa izan da. 2005tik aurrera UCI 2.2. maila du, hau da, amateur zein UCI Europe Tourreko taldeentzat egokia.

Urtero, haren sei etapak maiatzaren bukaeran egiten dira; helmuga Iruñean da.

Lehendabizikoz 1941an Julián Berrenderok irabazi zuen[1]. Garaipen gehien lortutako txirrindularia Mariano Díaz da, hirutan, hain zuzen ere.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1941   Julián Berrendero   José Jabardo   Delio Rodríguez
1942-1954. Ez zuten egin
1955   Antonio Jiménez Quiles   Emilio Hernán   Jesús Madrazo
1956-1961. Ez zuten egin
1962   Antonio Blanco   Josep Suriá
1963   Mariano Díaz   Francisco Moreno
1964   Mariano Díaz   Juan García Such
1965   Mariano Díaz   Txomin Perurena
1966   Daniel Juan Perera   José Enrique Cifuentes Vega
1967   José Antonio González Linares   Miguel Mari Lasa
1968   Josep Suriá   José Luis Galdámez
1969   Lucien Van Impe   Juan Zurano
1970   Andrés Oliva   José Pesarrodona
1971   José Luis Viejo   Fernando Plaza Labiano
1972   Carlos Ocaña   Jaime Huélamo
1973   Enrique Martínez Heredia   Antonio Vallori
1974   Santiago Segú Soriano   Anastasio Greciano
1975   Eulalio García   Antonio Prieto Lozano
1976. Ez zuten egin
1977   Anastasio Greciano   Guillermo Mayor
1978. Ez zuten egin
1979   Guillermo de la Peña   Jesús Rodríguez Magro
1980   Francis Garmendia   Luis Vicente Otin
1981   Iñaki López Arregi   René Bajan
1982   Carlos Silvestre   Eduardo González Salvador
1983   Oleg Petrovich Chuzhda   Peio Ruiz Cabestany   Andrei Toporitxev
1984   Álvaro Fernández   Miguel Indurain   Manuel Guijarro
1985   Jean-Claude Ronc   Roque de la Cruz
1986   Carlos Muñiz   José Luis Morán   Jesús Montoya
1987   Gabriel Sabbiao   Gregory Dwiar   Jaime Tomás Florit
1988   Dimitri Zhdanov   Scott Sunderland   Vladislav Bobrik
1989   Francisco Ignacio San Román   Luis Miguel Guerra   José Luis Díaz
1990   Roberto Lezaun   Xabier Lazpiur   Santiago Crespo
1991   Alfredo Irusta Sampedro   Danny Alaerts
1992   Agustín Sagasti   Manuel Fernández Ginés   José Luis Arrieta
1993   Óscar López Uriarte   Alfonso Roberto Rodríguez   Miguel Ángel Peña Cáceres
1994   Santiago Blanco   Javier Pascual Rodríguez   Manolo Beltrán
1995   Sergei Ivanov   Brett Dennis   Oleg Timofeev
1996   José Vicente García Acosta   Christophe Paulve   David Cancela
1997   Artur Babaicev   José Francisco Jarque   Carlos Sastre
1998   Eduard Gritsoun   Mikel Artetxe   Bram de Groot
1999   Óscar García Lago   José Urea   Patxi Vila
2000   Carmelo Maurici   Dimitri Perfimovitx   Gustavo Toledo
2001   Julen Fernández   Egoi Martínez   Juan Gomis
2002   Alberto Hierro   Dionisio Galparsoro   Iñigo Urretxua
2003   Santiago Segú Pombo   Balasz Rothmer   Aketza Peña
2004   Alexei Bugrov   Antonio Berasategi   Jorge Nogaledo
2005   Pavel Brutt   Juan Carlos López   Francisco Gutiérrez
2006   Jesús Tendero   Pavel Brutt   Donato Cannone
2007   Maurizio Biondo   Luis Roberto Álvarez   Alexei Shchebelin
2008   Diego Alejandro Tamayo   Erik Ruiz   Valeriy Dmitriyev
2009   Francisco José Terciado   César Fonte   Thomas Lebas
2010   Víctor de la Parte   Daniel Plaza   Daniel Díaz
2011   Antoine Lavieu   Yelko Gómez   Adrián Alvarado
2012   Steve Bekaert   Tim Wellens   Joseba del Barrio
2013   Antonio Molina   Higinio Fernández   Miguel Ángel Benito
2014   Antonio Pedrero   Jakub Kaczmarek   Arnau Solé
2015   Mikel Iturria   Jorge Arcas   Fernando Barceló
2016   Richard Carapaz   Jonathan Cañaveral   Josu Zabala
2017   Harm Vanhoucke   Jaime Castrillo   Óscar Pelegrí
2018   Francesco Romano   Antonio Jesús Soto   Óscar Linares
2019   Jefferson Cepeda   Kobe Goossens   Camilo Castro
2020-2021. Ez zen jokatu
2022[2]   Andrew Vollmer   Harrison Wood   Enekoitz Azparren

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu