Munduko Kriket Txapelketa

Herrialde bakoitzaren emaitzarik onenak.

Munduko Kriket Txapelketa 1975etik 4 urtetik behin (salbuespen batzuekin) kirol horretarako antolatzen duten norgehiagoka da. Australia da txapel gehien (5) hartu duen herrialdea, 2019ko edizioa arte kontuan hartuta.

Nazioarteko Kriket Federazioa antolatzailea da.

Edizio guztiakAldatu

Orain arteko edizio guztiak hauek izan dira, irabazleak nabarmenduta eta txapeldunordeak parentesien artean agertzen direlarik:

  1. 1975: Mendebaldeko Indiak (Australia).
  2. 1979: Mendebaldeko Indiak (Ingalaterra).
  3. 1983: India (Mendebaldeko Indiak).
  4. 1987: Australia (Ingalaterra).
  5. 1992: Pakistan (Ingalaterra).
  6. 1996: Sri Lanka (Australia).
  7. 1999: Australia (Pakistan).
  8. 2003: Australia (India).
  9. 2007: Australia (Sri Lanka).
  10. 2011: India (Sri Lanka).
  11. 2015: Australia (Zeelanda Berria)
  12. 2019: Ingalaterra (Zeelanda Berria)
  13. 2023:

PalmaresaAldatu

Herrialdea Txapelduna Txapeldunordea Finalerdi(ak) Tituluak
Australia 5 2 1 1987, 1999, 2003, 2007, 2015
India 2 1 4 1983, 2011
Mendebaldeko Indiak 2 1 1 1975, 1979
Pakistan 1 1 4 1992
Sri Lanka 1 2 1 1996
Ingalaterra 1 3 2 2019
Zeelanda Berria 0 2 6
Hegoafrika 0 0 4
Kenia 0 0 1

Kanpo estekakAldatu