Miriam Hopkins

estatubatuar aktorea

Ellen Miriam Hopkins (1902ko urriaren 18a - 1972ko urriaren 9a) estatubatuar aktorea izan zen. 1930ean hasi zen zineman Paramount Pictures ekoiztexearen eskutik.

Miriam Hopkins
Miriam Hopkins.jpg
Bizitza
Jaiotza Savannah1902ko urriaren 18a
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Heriotza New York1972ko urriaren 9a (69 urte)
Heriotza modua berezko heriotza: miokardio infartu akutua
Familia
Ezkontidea(k) Anatole Litvak  (1937 -  1939)
Hezkuntza
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak zinema aktorea, aktorea, gidoilaria, telebista-aktorea eta antzerki aktorea
Jasotako sariak
Nominazioak
Sinesmenak eta ideologia
Alderdi politikoa Ameriketako Estatu Batuetako Alderdi Demokrata

IMDB: nm0394244 Allocine: 20 Allmovie: p33202 TCM: 88862 IBDB: 45564
Discogs: 3316438 Find a Grave: 8672 Edit the value on Wikidata

FilmografiaAldatu

Urtea Izenburua Pertsonaia Oharra
1930 Fast and Loose Marion Lenox Hopkinsen aurreneko lana
1931 The Smiling Lieutenant Anna printzesa Lubitschekin egin zuen hiru filmetako lehena.
1931 24 Hours Rosie Duggan
1931 Dr. Jekyll and Mr. Hyde Ivy Pearson
1932 Two Kinds of Women Emma Krull
1932 Dancers in the Dark Gloria Bishop
1932 The World and the Flesh Maria Yaskaya
1932 Trouble in Paradise Lily
1933 The Story of Temple Drake Temple Drake Faulknerren Sanctuary eleberrian oinarrituta.
1933 The Stranger's Return Louise Starr
1933 Design for Living Gilda Farrell
1934 All of Me Lydia Darrow
1934 She Loves Me Not Curly Flagg
1934 TheRichest Girl in the World Dorothy Hunter Joel McCrearekin egin zuen bost filmetako aurrenekoa
1935 Becky Sharp Becky Sharp Emakumezko aktore onenaren Oscar Sarirako izendatua
1935 Barbary Coast Mary 'Swan' Rutledge
1935 Splendor Phyllis Manning Lorrimore
1936 These Three Martha Dobie Lillian Hellmanen The Children's Hour lanaren egokitzapena.
1936 Men Are Not Gods Ann Williams
1937 The Woman I Love Madame Helene Maury Filma egin ostean, Hopkins Anatole Litvak zuzendariarekin ezkondu zen
1937 Woman Chases Man Virginia Travis
1937 Wise Girl Susan 'Susie' Fletcher
1939 The Old Maid Delia Lovell Ralston Bette Davisekin batera aritu zen
1940 Virginia City Julia Hayne Errol Flynnekin batera
1940 Lady with Red Hair Mrs. Leslie Carter
1942 A Gentleman After Dark Flo Melton
1943 Old Acquaintance Millie Drake
1949 The Heiress Lavinia Penniman
1951 The Mating Seadon Fran Carleton
1952 The Outcasts of Poker Flat Mrs. Shipton / 'The Duchess'
1952 Carrie Julie Hurstwood
1961 The Children's Hour Lily Mortar William Wylerrek berak These Three filma ostera egin zuenean Hopkins deitu zuen.
1964 Fanny Hill Mrs. Maude Brown
1966 The Chase Mrs. Reeves Robert Redfordek antzeztutako pertsonaiaren amarena egin zuen Hopkinsek.
1970 Savage Intruder Katharine Parker Hopkinsen azken lana

Kanpo estekakAldatu