Ireki menu nagusia

Mia Couto edo António Emílio Leite Couto (Beira, 1955eko uztailaren 5-), idazle mozambikearrik eta portugesezko literatura-egilerik ezagunenetarikoa da.

Mia Couto
Mia Couto cropped.jpg
Bizitza
Jaiotza Beira1955eko uztailaren  5a (64 urte)
Herrialdea  Mozambike
Talde etnikoa White Africans of European ancestrya Itzuli
Hezkuntza
Heziketa Eduardo Mondlane University Itzuli
Hizkuntzak portugesa
Jarduerak
Jarduerak idazlea, biologoa, kazetaria, eleberrigilea, poeta eta haur literaturaren idazlea
Lantokia(k) Maputo
Jasotako sariak
Nominazioak
Kidetza Academia Brasileira de Letras Itzuli
IMDb nm0184241

Bere lehen eleberria, "Terra Sonâmbula", XX. mendeko "12 liburu afrikar onenen artean" izendatu zuten Zimbaweko International Book Fair izeneko azokan.

Bere estiloa "errealismo magikoa"ren inguruan dabil.

BibliografiaAldatu

EleberriakAldatu

  • Terra Sonâmbula (1992)
  • A Varanda do Frangipani (1996)
  • Mar me quer (1998)
  • Vinte e Zinco (1999)
  • O Último Voo do Flamingo (2000)
  • Um Rio Chamado Tempo, Uma Casa Chamada Terra (2002)

IpuinakAldatu

  • Vozes Anoitecidas (1986)
  • Cada Homem É Uma Raça (1990)
  • Estórias Abensonhadas (1994)
  • Contos do nascer da terra (1997)
  • Na Berma de Nenhuma Estrada e Outros Contos (2001)
  • Contos do Nascer da Terra (2002)
  • O fio das missangas (2003)

PoemakAldatu

  • Raiz do Orvalho (1983)

Beste batzukAldatu

  • Cronicando (kronikak, 1991)
  • O Gato e o Escuro (haur-literatura, 2001)
  • O país do queixa andar (kronikak, 2003)

Ikus, gaineraAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Mia Couto