Mary Lynn Rajskub

estatubatuar aktorea eta komediantea

Mary Lynn Rajskub (Trenton, Míchigan, 1971ko ekainaren 22a) estatubatuar aktorea, gidoilaria eta komediantea da. Chloe O'Brianek, UATeko datuen analistak, 24 izeneko telesailean, hirugarren denboraldiaren hasieran elkartu zen.[1]

Mary Lynn Rajskub

Bizitza
JaiotzaDetroit1971ko ekainaren 22a (53 urte)
Herrialdea Ameriketako Estatu Batuak
Lehen hizkuntzaingelesa
Hezkuntza
HeziketaTrenton High School (en) Itzuli
College for Creative Studies (en) Itzuli
Hizkuntzakingelesa
Jarduerak
Jarduerakaktorea, telebista-aktorea, gidoilaria eta zinema aktorea

IMDB: nm0707476 Allocine: 56437 Rottentomatoes: celebrity/mary_lynn_rajskub Allmovie: p264343
Facebook: OfficialMaryLynn Twitter: MaryLynnRajskub Instagram: marylynnrajskub Musicbrainz: e78575c8-ba51-4216-a14c-28b74fe39418 Discogs: 1533669 Edit the value on Wikidata

Biografia

aldatu

Rajskub Trentonen (Michigan) hazi zen, Detroitetik alde egin ondoren. Bettyren eta Tony Rajskuben alaba da, eta bi ahizpa nagusiagoak ditu.[2]

Rajskub-ek klarinetea jo zuen eskola-talde batean, eta Frenchie erretratu zuen musikaren gantzean. Haurra zela inspirazioetako bat Moonlighting telesaila izan zen.

Rajskuben San Franciscoko emanaldietarako flyerra

90eko hamarkadaren hasieran, sarritan San Frantziskon irekitako zenbait belaunalditan aritzen zen.

Geroago, Los Angelesera joan zen zerbitzari-lanetan Hard Rock Cafe batean, eta gonbidatu bat Beverly Center zineman.

Lan ibilbidea

aldatu

Rajskuben hasiera Oompa-Loompa izan zen Willy Wonka antzerki komunitarioko produkzio batean eta txokolate-fabrikan, eta Raggedy Ann izan zuen lehen protagonista.[3] 1996an bideo musikaletan agertu zen, Weez-en "La buena vida" eta Beck-en "La nueva mejora" abestietarako.

Rajskub izan zen Show jaunaren jatorrizko kideetako bat Bob eta Davidekin.[4] 1996 eta 1998 bitartean, Mary Lou Collins erreserbako laguntzaile izan zen HBO The Larry Sanders Show seriean, eta 18 ataletan agertu zen. Geroago, paper errepikaria eta erdierregularra izan zuen Veronica's Closeten sitcomean, baina 15 ataletan egin zuen Chloe.

Chloe O'Brian CTUko sistemen analista da haren lanik aipagarriena. 2003an elkartu zen, ikuskizunaren hirugarren denboraldiaren hasieran. Bere pertsonaia arrakastatsua izan zen ikusle eta kritikariekin, eta ikuskizunaren laugarren denboraldian itzultzeko taldeko kide bakarretakoa izan zen. Bi denboralditan izar gonbidatu erregularra izan ondoren, Rajskub aktoreen kide nagusi bihurtu zen ikuskizunaren bosgarren denboraldian. Telesailaren amaieran, bera zen emakume nagusia, Kiefer Sutherlandek baino gehiago fakturatzen baitzuen. Seriearen azken 8. denboraldiko azken hitzak esateko ohorea ere izan zuen bere pertsonaiak. Rajskub eta Sutherland labur-labur agertu ziren beren 24 pertsonaiak bezala, The Simpsons de Fox serie animatuko 2007ko kapitulu batean, "24 minutu". 2013ko abuztuan iragarri zen Chloe O'Brian papera hartuko zuela berriro 2014 24: Vive Otro Día serie mugatuan.

Rajskub Kelsey Grammer's The Sketch Show-en agertu zen, Fox Televisión-en, The King of Queens, Priscilla izeneko pertsonaiarekin, eta hainbat filmetan, besteak beste, Misterioso Skin, Legal Rubia 2, Sweet Home Alabama, Dude, Were's my car?, LoyCroezl Punchl.

Girls Guitar Club izeneko bikote komiko baten (Karen Kilgariffekin) parte izan zen Rajskub. 2006an, Partings-en kameoaren itxura egin zuen. Gilmore Girlsen 6. eta azken denboraldian Trobairitzen jokatu zuen atsedenaldi handi baten bila. (Rajskub lehenago agertu zen Gilmore Girlsen A Film de Kirk-en emakumezkoen lider gisa, Kirk Gleason pertsonaiak egindako film labur batean). Aktore eskaini da Narratzaile Gazteen Programan. Hezkuntza-aurrekariak zituen margolari gisa, eta San Frantziskoko Arte Institutura joan zen.

Rajskub bi aldiz izendatu dute Pantailako Aktoreen Gremioen Sari baterako; behin 2005ean, eta berriz 2007an, Drama Serie bateko Lan Bikainerako. Berak Conchords "Lehen ministroa" saioaren hegaldian Karen izan zen, Art Garfunkelen fanatikoa. Berak "Gailel caracol" izendatu zuen Filadelfiako Siempre Soleadoren atal batean, "La pandilla da a Frank una intervención" izenburupean, eta bederatzigarren denboraldiaren amaieran, "The Gang Squash Their Beefs" eta hamahirugarren denboraldian, "The Gang Beats Boot: Ladies. 2009an, Julie & Julia filmean Sarah agertu zen, Julie Powellen hurbileko lagunetako bat. 2010ean, Rajskub-ek stand up bat egin zuen John Oliverren New York Stand Up Showean. 2010eko ekainean, Lovesick atalean agertu zen, Royal Pains AEBetako seriearen bigarren denboraldian.

2010eko uztailetik urrira, Mary Lynn bere bakarkako ikuskizunean aritu zen, Los Angeleseko Steve Allen antzokian. F. Kathleen Foley del Los Angeles Times aztertzaileak hauxe idatzi zuen: "herri-hizkuntzako titulu alaiak tonu orokorra laburtzen du, sarritan bortizki lizuna da".[5] Rajskub-ek Amit Itelman zuzendari/garatzailearen laguntzarekin idatzitako ikuskizuna Rajskub-ek haurdunaldiarekin, erditzearekin eta amatasun goiztiarrarekin izandako esperientzietan oinarritu zen.

Filmografia eta telebista

aldatu
  • ekThe Tomorrow War
  • Night School (2018) - Theresa
  • 2 Broke Girls - Bebe (izar gonbidatua)
  • Julie & Julia (2009) - Helen
  • Sunshine Cleaning (2008) - Lynn
  • American Fork (2007) - Peggy Orbison
  • Little Miss Sunshine (2006) - Pam, desfileko laguntzailea.
  • 24: The Game, Chloe O'Brian pertsonaiari ahotsa jarriz.
  • Suebakia (2006), Janet Stone bezala.
  • 24 Chloe O'Brian bezala.
  • Mysterious Skin (2004), Avalyn Friesen.
  • Legally Blonde 2: Red, White & Blonde (2003)
  • Sweet Home Alabama (2002) - Dorothea
  • Punch-Drunk Love (2002) - Elisabeth, Barryren arreba.
  • The Anniversary Party (2001) - IrakasleaLynn
  • Storytelling (2001) - Melinda ('Fikzioa' segmentua).
  • Dude, Where's My Car? (2000) - Zelmina - Kultuko kidea
  • Road Trip (2000) - Blind Brenda
  • Man on the Moon (1999) - Friday's Mary.
  • Magnolia (1999) (ahotsa) - Janet, Frank-en laguntzailea.


Erreferentziak

aldatu
  1. Lexus vs. Mazda - Checking in with Mary Lynn podcast. (Noiz kontsultatua: 2023-06-05).
  2. «Trenton was first stage for Rajskub’s talents» web.archive.org 2019-04-25 (Noiz kontsultatua: 2023-06-05).
  3. (Ingelesez) Staff, Us Weekly. (2010-01-21). «25 Things You Don't Know About Me: Mary Lynn Rajskub» Us Weekly (Noiz kontsultatua: 2023-06-05).
  4. Holland, Todd; Riggi, John. (2007-04-17). Not Just the Best of the Larry Sanders Show. Sony Pictures Home Entertainment (Noiz kontsultatua: 2023-06-05).
  5. (Ingelesez) «Theater review: 'Mary Lynn Spreads Her Legs' at the Steve Allen Theater» Los Angeles Times 2010-07-02 (Noiz kontsultatua: 2023-06-05).

Kanpo estekak

aldatu