Mark Lanegan

Mark Lanegan (1964ko azaroaren 25a, Ellensburg, Washington) estatubatuar konposatzaile eta abeslari bat da. Bakarkako abeslari ibilbidearengatik da ospetsu, baita aurretik Screaming Trees musika taldeko kidea izateagatik ere. Bestalde, Queens of the Stone Age eta Mad Season taldeekin ere elkarlanean aritu izan da.

Mark Lanegan
Mark Lanegan.jpg
Bizitza
Izen osoaMark William Lanegan
JaiotzaEllensburg (Washington)1964ko azaroaren 25a (56 urte)
Herrialdea Ameriketako Estatu Batuak
Hezkuntza
HeziketaEllensburg High School (en) Itzuli
Hizkuntzakingelesa
Jarduerak
Jarduerakgitarra-jotzailea, abeslaria, banjo-jotzailea, musikaria, egile abeslaria, mandolinist (en) Itzuli eta estudioko musikaria
KidetzaScreaming Trees (en) Itzuli
Genero artistikoarock
grungea
Ahots motabaritonoa
Musika instrumentuagitarra
ahotsa
kantua
DiskoetxeaSub Pop

marklanegan.com
IMDB: nm1336563 Facebook: MarkLanegan Twitter: marklanegan Instagram: marklanegan MySpace: marklanegan Bandcamp: marklaneganSouncloud: marklanegan Spotify: 1fpXM23IoNckJ7NDAm8YJQ iTunes: 484831 Last fm: Mark+Lanegan Musicbrainz: a9126556-f555-4920-9617-6e013f8228a7 Songkick: 356939 Discogs: 190551 Allmusic: mn0000287350 Edit the value on Wikidata

Screaming Trees taldeak 1990eko hamarkadako Seattle hiriko Grunge musika mugimenduan parte hartu zuen, baina ez zuen Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden edo Alice In Chains musika taldeek adinako arrakasta edo osperik lortu.

DiskografiaAldatu

* The Winding Sheet (1990)
* Whiskey for the Holy Ghost (1994)
* Scraps at Midnight (1998)
* I'll Take Care of You (1999)
* Field Songs (2001)
* Bubblegum (2004)

Ikus gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Mark Lanegan  


  Artikulu hau Washingtongo biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.