Mark Lanegan

Mark Lanegan (1964ko azaroaren 25a, Ellensburg, Washington) estatubatuar konposatzaile eta abeslari bat da. Bakarkako abeslari ibilbidearengatik da ospetsu, baita aurretik Screaming Trees musika taldeko kidea izateagatik ere. Bestalde, Queens of the Stone Age eta Mad Season taldeekin ere elkarlanean aritu izan da.

Mark Lanegan
Mark Lanegan.jpg
Bizitza
Izen osoa Mark William Lanegan
Jaiotza Ellensburg (Washington)1964ko azaroaren 25a (55 urte)
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Jarduerak
Jarduerak gitarra-jotzailea, abeslaria, banjo-jotzailea, musikaria, egile abeslaria, mandolinist (en) Itzuli eta estudioko musikaria
Genero artistikoa rocka
Ahots mota baritonoa
Musika instrumentua gitarra
ahotsa
Diskoetxea Sub Pop
IMDb nm1336563
marklanegan.com

Screaming Trees taldeak 1990eko hamarkadako Seattle hiriko Grunge musika mugimenduan parte hartu zuen, baina ez zuen Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden edo Alice In Chains musika taldeek adinako arrakasta edo osperik lortu.

DiskografiaAldatu

* The Winding Sheet (1990)
* Whiskey for the Holy Ghost (1994)
* Scraps at Midnight (1998)
* I'll Take Care of You (1999)
* Field Songs (2001)
* Bubblegum (2004)

Ikus gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Mark Lanegan  


  Artikulu hau Washingtongo biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.