Ireki menu nagusia

María Luz Casal Paz ( Boimorto, Coruñako probintzia, 1958ko azaroaren 11) espainiar pop-rock abeslari bat da.

Luz Casal
Luz Casal con la Banda Sinfónica Municipal de Madrid en un concierto benéfico de Reyes (2018).jpg
Bizitza
Izen osoa María Luz Casal Paz
Jaiotza Boimorto1958ko azaroaren  11 (60 urte)
Herrialdea  Espainia
Talde etnikoa espainiarra
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak abeslaria eta kantugilea
Jasotako sariak
Genero artistikoa popa
rocka
balada
Ahots mota kontraltoa
Musika instrumentua ahotsa
IMDb nm0142785
luzcasal.es eta www.luzcasal.fr

DiskografiaAldatu

Estudioko diskoak
Urtea Diskoa Salmentak
1982 Luz 100.000
1984 Los ojos del gato 150.000
1985 Luz III 200.000
1987 Quiéreme aunque te duela 200.000
1989 Luz V 300.000
1991 A contraluz 600.000
1995 Como la flor prometida 800.000
1999 Un mar de confianza 600.000
2002 Con otra mirada 150.000
2004 Sencilla alegría +120.000
2007 Vida tóxica +120.000
2009 La pasión 240.000
2013 Almas gemelas +40.000
2017 Luz Casal chante Dalida, A mi manera (Frantzia)
2018 Que corra el aire

Kanpo loturakAldatu