Ireki menu nagusia

Luis Alberto Spinetta

Luis Alberto Spinetta (Belgrano, Buenos Aires, 1950eko urtarrilaren 23a - Buenos Aires, 2012ko otsailaren 8a) argentinar rock musikagile, abeslari, gitarrista eta poeta izan zen. Hego Amerikako rockean gehienik eragin duten musikarietako bat izan zen eta, Charly Garcíarekin batera, Argentinako rockaren aitatzat hartzen da. Almendra, Pescado Rabioso, Invisible, Spinetta Jade eta Spinetta y los Socios del Desierto taldeetako liderra izan zen. 62 urte zituela hil zen, birikako minbiziak jota[1].

Luis Alberto Spinetta
Luis Alberto Spinetta en 1976.jpg
Bizitza
Jaiotza Buenos Aires1950eko urtarrilaren 23a
Herrialdea  Argentina
Heriotza Buenos Aires2012ko otsailaren 8a (62 urte)
Heriotza modua berezko heriotza: birikako minbizia
Familia
Seme-alabak
Familia
Jarduerak
Jarduerak musikagilea, abeslaria, gitarra-jotzailea, kantugilea, musikaria eta poeta
Genero artistikoa rocka
Blues rocka
fusion Itzuli
Q16637770 Itzuli
folk rocka
Rock progresiboa
rock psikodelikoa
art rocka
Ahots mota tenorra
Musika instrumentua gitarra
ahotsa
IMDb nm1078000
Firma de Spinetta vector.svg

DiskografiaAldatu

AlmendraAldatu

  • Almendra (1969)
  • Almendra II (1970)
  • El Valle Interior (1980)
  • Almendra en Obras I/II (1980, zuzenean)

Pescado RabiosoAldatu

  • Desatormentándonos (1972)
  • Pescado II (1973)
  • Artaud (1973)

InvisibleAldatu

  • Estado de coma (1974, SP)
  • Invisible (1974)
  • La llave de Mandala (1974, SP)
  • Viejos ratones del tiempo (1974, SP)
  • Durazno Sangrando (1975)
  • El jardín de los presentes (1976)

Spinetta JadeAldatu

  • Alma de Diamante (1980)
  • Los Niños Que Escriben En El Cielo (1981)
  • Bajo Belgrano (1983)
  • Madre en Años Luz (1984)

Spinetta y los Socios del DesiertoAldatu

  • Socios del Desierto (1996)
  • San Cristóforo (1998, zuzenean)
  • Los Ojos (1999)

BakarrikAldatu

  • Spinettalandia y Sus Amigos - La Búsqueda de la Estrella (1971)
  • A 18´ del Sol (1977)
  • Only Love Can Sustain (1979)
  • Kamikaze (1982)
  • Mondo Di Cromo (1982)
  • Privé (1986)
  • La La La (1986, Fito Páezekin)
  • Téster de Violencia (1988)
  • Don Lucero (1989)
  • Exactas (1990, zuzenean)
  • Pelusón Of Milk (1991)
  • Fuego Gris (1993, soinu banda)
  • Estrelicia (1997, MTV Unplugged)
  • San Cristóforo: Un Sauna de Lava Eléctrico (1998, zuzenean)
  • Elija y Gane (1999)
  • Silver Sorgo (2001)
  • Argentina Sorgo Films Presenta: Spinetta Obras (2002)
  • Para los Árboles (2003)
  • Camalotus (2004)
  • Pan (2005)
  • Un Mañana (2008)
  • Spinetta y las Bandas Eternas (2010, zuzenean)

ErreferentziakAldatu

  1. Luis Alberto Spinetta rock.com.ar . Noiz kontsultatua: 2015-08-22.
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Luis Alberto Spinetta