Ireki menu nagusia

Lina Morgan, María de los Ángeles López Segovia jaioa, (Madril, 1936ko martxoaren 20a - ibidem, 2015eko abuztuaren 19a) espainiar vedette komiko eta aktorea izan zen.

Lina Morgan
Lina Morgan 2012 (cropped).jpg
Bizitza
Jaiotza Madril1937ko martxoaren  20a
Herrialdea  Espainia
Heriotza Madril2015eko abuztuaren  19a (78 urte)
Hobiratze lekua La Almudenaren hilerria
Heriotza modua : pneumonia
Familia
Aita Emilio López Salas
Ama Julia Segovia García
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak aktorea eta vedettea
Jasotako sariak
Izengoitia(k) Lina Morgan
IMDb nm0604839

Bere ibilbidean pertsonaia komiko eta herrikoiak antzeztu zituen errebistan eta komedia musikalean. Hainbat film ospetsuak egin zituen, tartean Los subdesarrollados, Soltera y madre en la vida edo La tonta del bote, eta baita telesailak- Compuesta y sin novio, Hostal Royal Manzanares edo Academia de baile Gloria- ere.

LanakAldatu

FilmografiaAldatu

  • Vampiresas (1960)
  • El pobre García (1961)
  • Objetivo las estrellas (1963)
  • Una tal Dulcinea (1963)
  • La cesta (1964)
  • Julieta engaña a Romeo (1964)
  • Algunas lecciones en amor (1966)
  • ¿Qué hacemos con los hijos? (1967)
  • Las que tienen que servir (1967)
  • Los subdesarrollados (1968)
  • Soltera y madre en la vida (1969)
  • La tonta del bote (1970)
  • La graduada (1971)
  • Dos chicas de revista (1972)
  • La descarriada (1972)
  • Una monja y un don Juan (1972)
  • La llamaban la madrina (1973)
  • Señora doctor (1973)
  • Ésta que lo es... (1973)
  • Una pareja... distinta (1974)
  • Dormir y ligar todo es empezar (1974)
  • Fin de semana al desnudo (1974)
  • Los pecados de una chica casi decente (1975)
  • Imposible para una solterona (1975)
  • Un día con Sergio (1975)
  • Hermana ¿pero qué has hecho? (1994)

TelebistaAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Lina Morgan