Ireki menu nagusia

Liam O'Flynn edo Liam Óg Ó Floinn, irlanderaz (Kill, Kildare/Contae Chill Dara, Leinster, 1945eko apirilaren 15a - 2018ko martxoaren 14a) musikari irlandarra izan zen. Irlandako gaitaren ("Uilleann pipes") jotzailea izan zen, batez ere.

Liam O'Flynn
Liam O'Flinn.jpg
O'Flynn musikaria uilleann pipes gaita jotzen.
Bizitza
Jaiotza Kill1945eko apirilaren  15a
Herrialdea  Irlandako Errepublika
Heriotza Dublin2018ko martxoaren  14a (72 urte)
Heriotza modua : Enfisema
Jarduerak
Jarduerak musikaria
Genero artistikoa Irlandako musika
Musika instrumentua bagpipesa Itzuli
Uilleann pipesa

Bestela, musika ibilbideari dagokionez, Christy Moore, Andy Irvine eta Dónal Lunny musikariekin batera Planxty taldeko kidea izan zen. Urteekin, hainbat artista eta talderekin egin zituen kolaborazioak. Shaun Daveyrekin batera bikote musikala osatu zuen, batik bat.

Euskal Herrian, 1997an jo zuen Getxon "Oskorri" taldearen 25. urteurrena zela-eta, "Gaztelugatxe" abestia hain zuzen ere.

Eduki-taula

DiskografiaAldatu

BakarkaAldatu

  • Liam O'Flynn (1988)
  • The Fine Art Of Piping (1991)
  • Out to an Other Side (1993)
  • The Given Note (1995)
  • The Piper's Call (1999)

Planxty-rekinAldatu

  • Planxty (1973)
  • The Well Below the Valley (1973)
  • Cold Blow and the Rainy Night (1974)
  • After the Break (1979)
  • The Woman I Loved So Well (1980)
  • Words and Music (1983)
  • Planxty (2004)

Shaun Davey-rekinAldatu

  • The Brendan Voyage (1980)
  • The Pilgrim (1983)
  • Granuaile (1985)
  • The Relief Of Derry Symphony (1990)
  • May We Never Have To Say Goodbye (2006)

Ikus, gaineraAldatu