Ireki menu nagusia

Leon Russell, jaiotze izenez Claude Russell Bridges (1942ko apirilaren 2a, Lawton, Oklahoma - 2016ko azaroaren 13a, Nashville, Tennessee) estatubatuar musikari, pianojole, gitarrajole eta kantautore bat izan zen.

Leon Russell
Leon Russel April 2009.jpg
Bizitza
Izen osoa Claude Russell Bridges
Jaiotza Lawton (Oklahoma)1942ko apirilaren 2a
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Lehen hizkuntza ingelesa
Heriotza Nashville2016ko azaroaren 13a (74 urte)
Hobiratze lekua Oklahoma
Heriotza modua : bihotz-gutxiegitasuna
Hezkuntza
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak abeslaria, musikaria, egile abeslaria, piano-jotzailea, gitarra-jotzailea eta mandolinist Itzuli
Izengoitia(k) Leon Russell
Genero artistikoa countrya
bluesa
Musika instrumentua gitarra
biolina
pianoa
ahotsa
Diskoetxea Capitol Records
IMDb nm0751287
www.leonrussellrecords.com/

Diskografia hautatuaAldatu

  • Leon Russell, 1970
  • Leon Russell and the Shelter People, 1971
  • Carney, 1972
  • Leon Live, 1973
  • Hank Wilson's Back, 1973
  • Looking Back, 1973
  • Stop All That Jazz, 1974
  • Will O' the Wisp, 1975
  • Americana, 1978
  • Life and Love, 1979
  • One for the Road, 1979 (Willie Nelsonekin batera)
  • The Live Album, 1981 (New Grass Revival taldearekin batera)
  • Hank Wilson, Vol. 2, 1984
  • Solid State, 1984
  • Anything Can Happen, 1992
  • Crazy Love, 1992
  • Hank Wilson, Vol. 3: Legend in My Time, 1998
  • Face in the Crowd, 1999
  • Blues: Same Old Song, 1999
  • Live at Gilley's, 2000
  • Guitar Blues, 2001
  • Signature Songs, 2001
  • Rhythm & Bluegrass: Hank Wilson, Vol. 4, 2001 (New Grass Revival taldearekin batera)
  • Moonlight & Love Songs, 2002 (Nashville Symphony Orchestra taldearekin batera)
  • In Your Dreams, 2003
  • Bad Country, 2003
  • Almost Piano, 2003
  • A Mighty Flood, 2006
  • Angel in Disguise, 2006
  • The Union, 2010, Elton Johnekin batera

Midnight String Quartet taldearekin batera

  • Rhapsodies for Young Lovers, 1966

Marc Bennorekin batera (Asylum Choir)

  • Look Inside the Asylum Choir, 1968
  • Asylum Choir II, 1971

Joe Cockerrekin batera

Mary Russellekin batera

  • Wedding Album, 1976
  • Make Love to the Music, 1977

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Leon Russell  
  Artikulu hau Oklahomako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.