Leny Escudero

Joaquin Leni Escudero (Aurizberri, 1932ko azaroaren 5a - Giverny, 2015eko urriaren 9a), Leny Escudero izen artistikoz ezaguna, nafar abeslari, kantautore eta aktorea izan zen. Gerra Zibila zela eta, gurasoak erbesteratu ziren eta Frantzian egin du bere ibilbide osoa.[1]

Leny Escudero
Leny Escudero SLC 1964.jpg
Bizitza
Jaiotza Aurizberri1932ko azaroaren 5a
Herrialdea  Frantzia
Lehen hizkuntza Frantsesa
Heriotza Giverny2015eko urriaren 9a (82 urte)
Heriotza modua : arnas gutxiegitasuna
Hezkuntza
Hizkuntzak Frantsesa
Jarduerak
Jarduerak aktorea, abeslaria eta egile abeslaria
Genero artistikoa middle of the road (en) Itzuli
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea Bel Air (en) Itzuli
IMDb nm0260520
lenyescudero.fr

DiskografiaAldatu

  • 1962 : Leny Escudero
  • 1963 : À Malypense
  • 1965 : Rachel
  • 1966 : Petite Mère
  • 1967 : Je t'attends à Charonne
  • 1971 : Escudero 71
  • 1973 : Vivre pour des idées
  • 1974 : Le Voyage
  • 1977 : La Planète des fous
  • 1978 : La Grande Farce
  • 1979 : Escudero sur scène
  • 1980 : Grand-père
  • 1982 : Je veux toujours rester petite
  • 1984 : Dérives
  • 1994 : Comme un voyageur secret
  • 1996 : Une vie (compilation réenregistrée)
  • 1997 : Leny Escudero chante la liberté
  • 1999 : Le Tiers Amour
  • 2007 : Itinéraire
  • 2010 : Original Album Cla

FilmografiaAldatu

ErreferentziakAldatu

  1. Barthélémy, Cécile. (1973). Lény Escudéro : poésies et chansons. in: Chansons d'aujourd'hui. Éditions Seghers, 190 or..


  Artikulu hau Nafarroa Garaiko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.