Ireki menu nagusia

Kontxako Banderarako Sailkapen estropada

Hondarribiako trainerua lanean 2007ko sailkapen estropadan.
Sailkapen estropadan ere jendetza biltzen da. Irudian Lapurdiko emakumezkoen trainerua lehorreratzen, 2018an.

Kontxako Banderarako Sailkapen estropada Kontxako Banderan parte hartzeko egiten den sailkapen estropada da. Banderaren lehenengo jardunaldiaren aurreko ostegunean jokatzen dute, erlojuaren aurkako modalitatean, Gipuzkoa, Bizkaia, Lapurdi, Kantabria, Asturias eta Galiziako traineruek.TKE Ligako klub guztiak eta KAE Liga eta Ipar-mendebaldeko Traineruen Ligako klub onenak daude gonbidatuta.

Sailkapen estropada honetako zazpi traineru onenak sailkatzen dira Kontxako Banderan parte hartzeko. Zortzigarren trainerua udal antolatzailearen ordezkaria da; hau da, Donostiako talde bat.

HistoriaAldatu

Lehenagoko hamarkadetan Kontxako Banderan txandak osatzeko partaideak biltzeko ere lan handiak izan ziren arren, 1960ko hamarkadaren bukaeran arraun talde asko sortu ziren. Ondorioz, 1970 eta 1971n Gipuzkoako traineruek baino ez zuten arraun egin, eta Bizkaia eta Kantabriakoak lehiatik at gelditu ziren, jadanik traineru asko zeudela argudiatuz.

Hauek protesta egin zuten, eta 1972ko ekitaldirako sailkapen estropada ezarri zen lehen aldiz, sistema berezia erabilita: Gipuzkoako txapelduna zuzenean sailkatutzat eman zen; gipuzkoako beste traineruek jokatu zuten Hondarribiako eliminatoria, eta lehenengo bostak sailkatu ziren. Sailkatutako seigarren eta zazpigarrenek beste estropada bat jokatu zuten Bizkaiko eta Kantabriako txapeldunekin, azken bi txartelak erabakitzeko (azken bi hauek lortu zuten).

1973tik aurrera, guztien arteko sailkapen estropada eratu zen. Dena dela, sailkapen estropada jokatu gabe Kontxara sailkatzeko modu bereziak erabili izan ziren hainbat urtetan: 1975ean, Bizkaiko eta Kantabriako txapeldunak zuzenean sailkatu ziren, inskribaturiko sei gipuzkoarrekin batera; eta 1979an, berriz, herrialdeko txapelketetako aurreneko bi bizkaitarrek, bi kantabriarrek eta lau gipuzkoarrek lortu zuten txartela.

1981ean, Donostiako traineruari lekua gorde zioten, 1982an ez, eta, 1983tik aurrera, donostiarren arteko sailkapen estropada bat jokatu izan da Donostiako traineru bat baino gehiago izan den denboraldietan.

Gaur egun, 24 ontzik parte hartzen dute, eta honela hautatzen dira traineru horiek: TKE Ligako klub guztiak, Euskadiko Txapelketako lau onenak, Gipuzkoako Txapelketako parte hartzen duten gipuzkoar guztiak, eta KAE Liga eta Galiziako Traineruen Ligako klub onenak (azken liga honetakoak gehienez hiru).

Datu jakingarriak 2011n, lehen hiru sailkatuen artean 38 ehuneneko aldea besterik ez zen izan, eta photo finisha erabili behar izan zen ordena finkatzeko: Astillero (19'19"28), Kaiku (19'19"48) eta Tirán (19'19"66).

Errekorra Urdaibaik du: 19'04"64 (2004).

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Denbora
1972 Orio 20'26"4
1973 Getaria (Náutico) 23'50"4
1974 Orio 21'26"
1975 ez zen jokatu
1976 Donostia A.B. 19'43"4
1977 Koxtape 19'32"3
1978 Orio 17'36"1
1980 Kaiku 21'27"4
1981 Kaiku 21'55"1
1982 Zumaia 21'04"39
1983 Kaiku 23'44"3
1984 Orio 20'34"10
1985 Zumaia 21'53"52
1986 Koxtape 21'35"59
1987 San Pedro 20'02"26
1988 San Pedro 21'32"78
1989 San Pedro 22'13"43
1990 San Pedro 20'19"01
1991 Orio 22'43"39
1992 Orio 20'09"09
1993 San Pedro 19'41"41
1994 Donibaneko Arraunlariak 20'10"63
1995 Orio 21'47"86
1996 San Pedro 20'34"99
1997 Orio 19'29"85
1998 Orio 20'43"17
1999 Orio 20'06"63
2000 Orio 20'19"57
2001 Orio 21'21"83
2002 Astillero 20'59"67
2003 Astillero 19'19"97
2004 Urdaibai 19'04"64
2005 Castro Urdiales 19'18"94
2006 Castro Urdiales 19'21"24
2007 Hondarribia 20'56"36
2008 Urdaibai 19'45"80
2009 Kaiku 20'03"41
2010 Koxtape 19'41"60
2011 Astillero 19'19"28
2012 Kaiku 21'25"30
2013 Portugalete 20'05"92
2014 Kaiku 19'38"70
2015 Bermeo (Urdaibai) 20'10"02
2016 Hondarribia 19'54"80
2017 Bermeo (Urdaibai) 19'51"64
2018 Bermeo (Urdaibai) 19'56"16
2019 Ondarroa 20'15"30

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak urteak
Orio 12 1972, 1974, 1978, 1984, 1991, 1992, 1995, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001
San Pedro 6 1987, 1988, 1989, 1990, 1993, 1996
Kaiku 6 1980, 1981, 1983, 2009, 2012, 2014
Urdaibai 5 2004, 2008, 2015, 2017, 2018
Koxtape 3 1977, 1986, 2010
Astillero 3 2002, 2003, 2011
Zumaia 2 1982, 1985
Castro Urdiales 2 2005, 2006
Hondarribia 2 2007, 2016
Getaria (Náutico) 1 1972
Donostia 1 1976
Donibaneko Arraunlariak 1 1994
Portugalete 1 2013
Ondarroa 1 2019

Sailkapena (1972tik aurrera)Aldatu

Taldea Garaipenak Urteak
Orio 41 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1987, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019.
Hondarribia 35 1973, 1974, 1978, 1979, 1980, 1981, 1983, 1987, 1988, 1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019.
Koxtape (San Juan) 32 1972, 1974, 1975, 1977, 1978, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017.
Kaiku 23 1972, 1973, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1985, 1986, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019.
Castro Urdiales 21 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1999, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009.
*Donostia AB
(+Donostia-Arraun)
19 1972*, 1974*, 1975, 1976*, 1977*, 1980*, 1981, 1983, 1984, 1985*, 1989, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2006, 2007.
San Pedro 19 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2008, 2009, 2013, 2015, 2018.
Urdaibai 16 1999, 2002, 2004, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019.
Astillero 14 1973, 1974, 1976, 1978, 2000, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012.
Tirán 14 1996, 1997, 1998, 2000, 2001, 2004, 2007, 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017.
*Ur Kirolak 14 1982*, 1983*, 1984*, 1985, 1986, 1988*, 1989*, 1990*, 1993, 1994*, 1995, 1996, 2003, 2004.
*Arraun Lagunak (+Donostia-Arraun) 14 1988, 1990, 1991, 1992, 1993*, 1994, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2006, 2007.
Santurtzi 15 1976, 1977, 1979, 1980, 1981, 1982, 1984, 1985, 1988, 1989, 1990, 1991, 1995, 2018, 2019.
Zumaia 13 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988, 1992, 2001, 2006.
Zierbena 13 1981, 1982, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 2016, 2017, 2018, 2019.
**Donostiarra 12 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
Pedreña 9 1976, 1979, 1985, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011.
Lasarte 8 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979.
Donibaneko Arraunlariak 8 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 2000.

(*) Donostiarra izateagatik automatikoki sailkatuez aparte, sailkapen estropadetan sailkatuak
(**) Donostiarra bateratuaren parte hartzeak, sailkapen estropada pasa beharrik gabe

Donostiarren arteko sailkapen estropadaAldatu

Emakumezkoen Sailkapen estropadaAldatu

Hasierako ekitaldietan jardunaldi bakarra zutenez (gizonezkoen bigarrenaren aurretik jokatzen zena), bezperan egiten zen sailkapen estropada. Gaur egun gizonezkoen sailkapen estropadaren aurretik aritzen dira lehian, ostegunean. Edozein traineruk aurkez dezake bere burua, eta Katalunia eta Valentziatik ere etorri izan dira elkarteak.

Urtea Irabazlea Denbora
2008 Zumaia-Getaria 13'42"
2009 Galizia 11'03"83
2010 Getaria-Tolosa 11'09"30
2011 Getaria-Tolosa 10'29"64
2012 Zumaia 12'32"56
2013 Zumaia 11'16"86
2014 Hibaika 11'02"10
2015 Zumaia 11'12"64
2016 Hibaika 11'22"02
2017 San Juan 11'09"68
2018 Náutico de Riveira 11'17"02
2019 Orio 11'12"92

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
Zumaia 3 2012, 2013, 2015
Getaria-Tolosa 2 2010, 2011
Hibaika 2 2014, 2016
Zumaia-Getaria 1 2008
Galizia 1 2009
San Juan 1 2017
Náutico de Riveira 1 2018
Orio 1 2019

SailkapenaAldatu

Taldea Sailk. Urteak
Zumaia 9 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2019
San Juan 8 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
Hibaika 7 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
Getaria 6 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2016
Orio 6 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
Rias Baixas (+Galizia) 5 2008, 2009, 2010, 2011, 2012
Tolosaldea 5 2009, 2010, 2011, 2012, 2018