Karra Elejalde

Carlos Karra Elejalde Garaia (Gasteiz, Araba, 1960ko urriaren 10a - ) aktore eta umorista arabarra da.

Karra Elejalde
Karra Elejalde, XIII Premis Gaudí (2021).jpg
Bizitza
Izen osoa Carlos Elejalde Garai
Jaiotza Gasteiz1960ko urriaren 10a (60 urte)
Herrialdea  Araba, Euskal Herria
Familia
Ezkontidea(k) Sílvia Bel i Busquet (en) Itzuli
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak aktorea, zinema zuzendaria eta gidoilaria
Jasotako sariak
Nominazioak

IMDB: nm0253216 Allocine: 17669 Allmovie: p195832 Edit the value on Wikidata

Lehen filma 1987an egin zuen (A los cuatro vientos). Paper nabariak egin zituen Vacas, Airbag eta La ardilla roja filmetan. 2014ean Emilio Martínez-Lázarok zuzendutako Ocho apellidos vascos ("Zortzi euskal abizen") filmean Dani Rovira, Clara Lago eta Carmen Machi aktoreekin batera antzeztu zuen.

Antzerkian ere lan egin du ("La kabra tira al monte" eta "La kabra y Miss yoes").

Bi sari ditu.

FilmografiaAldatu

SariakAldatu

  • 2010, Goya Saria, Gizonezko aktore onenari saria
  • 2010, Zinemako Idazleen Elkartea, Bigarren mailako aktore onenari saria
  • La madre muerta (1993) filmagatik jasotako sariak:
  • 1995, Euskal Aktoreen Elkartea, Ohorezko Saria
  • Año mariano (1999) filmagatik jasotako sariak:
    • 2001, Euskal Aktoreen Elkarteko Saria

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu