Ireki menu nagusia

June Clyde (St. Joseph, Missouri, 1909ko abenduaren 2Fort Lauderdale, Florida, 1987ko urriaren 1) Ameriketako Estatu Batuetako aktorea, dantzaria eta abeslaria izan zen.[1]

June Clyde
JuneClyde Scarlet.jpg
Bizitza
Jaiotza St. Joseph (Missouri)1909ko abenduaren 2a
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Heriotza Fort Lauderdale1987ko urriaren 1a (77 urte)
Hobiratze lekua Our Lady Queen of Heaven Cemetery Itzuli
Heriotza modua : eritasuna
Jarduerak
Jarduerak aktorea, abeslaria, dantzaria, zinema aktorea eta antzerki aktorea
Musika instrumentua ahotsa
IMDb nm0167407

BiografiaAldatu

Clyde antzerkian oso gazte hasi zen, zazpi urte zituelarik. Bere lehenengo lana vaudeville bat izan zen. Hasieran bere izen artistikoa Baby Tetrazini izan zen. Hollywoodeko zineman filme batzuk egin zituen. Thornton Freeland zuzendari ingelesarekin ezkondu ondoren Ingalaterra joan zen eta han bere ibilbide artistikoarekin jarraitu zuen, zineman zein musikaletan eta antzezlanetan.[2]

MusikalakAldatu

  • 1934 - Lucky Break Londresen.
  • 1935 - The Flying Trapeze Londresen.
  • 1937 - Hooray for What! Broadwayn.
  • 1941 - Banjo Eyes Broadwayn.

FilmografiaAldatu

  • 1929 - Tanned Legs
  • 1930 - Hit the Deck
  • 1930 - The Cuckoos
  • 1930 - Midnight Mystery
  • 1930 - Humanettes
  • 1931 - Arizona
  • 1931 - The Mad Parade
  • 1931 - Morals for Women
  • 1931 - Branded Men
  • 1931 - The Secret Witness
  • 1932 - Steady Company
  • 1932 - The Cohens and Kellys in Hollywood
  • 1932 - Racing Youth
  • 1932 - Radio Patrol
  • 1932 - Thrill of Youth
  • 1932 - Back Street
  • 1932 - The All-American
  • 1932 - The Finishing Touch
  • 1932 - Tess of the Storm Country
  • 1932 - A Strange Adventure
  • 1932 - Oh! My Operation
  • 1933 - File 113
  • 1933 - Forgotten
  • 1933 - Room Mates
  • 1933 - A Study in Scarlet
  • 1933 - Hold Me Tight
  • 1933 - Her Resale Value
  • 1933 - Only Yesterday
  • 1934 - I Hate Women
  • 1934 - Hollywood Party
  • 1934 - Hollywood Hoodlum
  • 1935 - Dance Band
  • 1935 - She Shall Have Music
  • 1935 - Charing Cross Road
  • 1935 - No Monkey Business
  • 1936 - King of the Castle
  • 1936 - Land Without Music
  • 1937 - Intimate Relations
  • 1937 - Aren't Men Beasts?
  • 1937 - School for Husbands
  • 1937 - Make-Up
  • 1937 - Let's Make a Night of It
  • 1937 - Sam Small Leaves Town
  • 1938 - Weddings Are Wonderful
  • 1939 - His Lordship Goes to Press
  • 1941 - Country Fair
  • 1941 - Sealed Lips
  • 1941 - Unfinished Business
  • 1943 - Hi'ya, Chum
  • 1944 - Seven Doors to Death
  • 1945 - Hollywood and Vine
  • 1946 - Behind the Mask
  • 1951 - Night Without Stars
  • 1952 - Treasure Hunt
  • 1952 - 24 Hours of a Woman's Life
  • 1954 - The Love Lottery
  • 1957 - After the Ball
  • 1957 - "The Vise"
  • 1957 - The Story of Esther Costello

ErreferentziakAldatu

  1. .
  2. .

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: June Clyde