June Carter

June Carter Cash, jaiotzako izena Valerie June Carter (Maces Spring, Virginia, 1929ko ekainaren 23a - Nashville, Tennessee, 2003ko maiatzaren 15a) estatubatuar abeslari, egile abeslari, musikari eta aktorea izan zen, Carter Family taldeko kidea eta Johnny Cashen bigarren emaztea. Gitarra, banjoa, aho-soinua eta autoharpa jotzen zituen. Bost Grammy sari irabazi zituen, eta Christian Music Hall of Fame-n sartu zuten 2009an.[1] 2003an 31. postuan kokatu zuen CMT telebista kanalak country musikako 40 emakume garrantzitsuenen zerrendan.

June Carter
JohnnyCashJuneCarterCash1969.jpg
(1969)
Bizitza
Izen osoa Valerie June Carter
Jaiotza Maces Spring (en) Itzuli1929ko ekainaren 23a
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Heriotza Nashville2003ko maiatzaren 15a (73 urte)
Hobiratze lekua Hendersonville Memory Gardens (en) Itzuli
Heriotza modua berezko heriotza: diabetes mellitusa
Familia
Aita Ezra Carter
Ama Maybelle Carter
Ezkontidea(k) Carl Smith  (1952ko uztailaren 9a -  1956)
Edwin Lee Nix  (1957ko azaroaren 11 -  1966)
Johnny Cash  (1968ko martxoaren 1a -  2003)
Seme-alabak
Anai-arrebak
Hezkuntza
Heziketa Neighborhood Playhouse School of the Theatre (en) Itzuli
Hizkuntzak ingelesa
Irakaslea(k) Lee Strasberg
Sanford Meisner
Jarduerak
Jarduerak egile abeslaria, abeslaria, banjo-jotzailea, aktorea, kantugilea, dantzaria, telebista-aktorea eta estudioko musikaria
Kidetza The Carter Sisters (en) Itzuli
Genero artistikoa countrya
tradiziozko musika
Musika instrumentua autoharp (en) Itzuli
banjoa
aho-soinua
gitarra
ahotsa
Diskoetxea Liberty

IMDB: nm0141745 Allocine: 27025 Allmovie: p11572 IBDB: 413230
Last fm: June+Carter+Cash Musicbrainz: 4ee75011-678b-46e0-b8e1-8ef47e5b7379 Songkick: 62281 Discogs: 274754 Find a Grave: 7446405 Edit the value on Wikidata

DiskografiaAldatu

BakarkaAldatu

  • 1975 - Appalachian Pride
  • 1999 - Press On
  • 1999 - It's All In The Family
  • 2003 - Wildwood Flower
  • 2003 - Louisiana Hayride
  • 2005 - Keep On The Sunny Side: June Carter Cash - Her Life In Music
  • 2005 - Church In The Wildwood: A Treasury Of Appalachian Gospel
  • 2005 - Ring Of Fire: The Best Of June Carter Cash
  • 2006 - Early June

Johnny CashekinAldatu

  • 1967 - Carryin' On With Johnny Cash And June Carter
  • 1973 - Johnny Cash And His Woman
  • 1979 - Johnny And June
  • 1999 - It's All In The Family
  • 2006 - Duets
  • 2006 - Collections

ErreferentziakAldatu

  1. Awards. Christian Music Hall of Fame and Museum, hallmuseum.com, web.archive.org-en gordea Noiz kontsultatua: 2019-10-5.
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: June Carter