Ireki menu nagusia

José Manuel Cerqueira Afonso dos Santos, José Afonso edo Zeca Afonso (Aveiro, Portugal, 1929ko abuztuaren 2aSetúbal, Portugal, 1987ko otsailaren 23a) abeslaria, letragilea eta idazlea izan zen. Arlo politikoan, bere herrialdeko diktaduraren (1933-1974) aurkako konpromisoagatik nabarmendu zen. Halaber, Coimbrako fadoa landu zuen.

José Afonso
José Afonso by Henrique Matos 001.jpg
Bizitza
Jaiotza Aveiro1929ko abuztuaren  2a
Herrialdea  Portugal
Heriotza Setúbal1987ko otsailaren  23a (57 urte)
Heriotza modua : Alboko esklerosi amiotrofikoa
Hezkuntza
Heziketa Coimbrako Unibertsitatea
Hizkuntzak portugesa
Jarduerak
Jarduerak egile abeslaria, poeta, musikagilea eta abeslaria
Lan nabarmenak Grândola Vila Morena
Genero artistikoa tradiziozko musika
protest songa Itzuli
Musika instrumentua ahotsa
IMDb nm0012730
www.aja.pt

DiskografiaAldatu

  • Balada do Outono (1960, EP)
  • Baladas de Coimbra (1962, EP)
  • Ó vila de Olhão (1964, single)
  • Cantares de José Afonso (1964, EP)
  • Baladas e canções (1964)
  • Cantares de andarilho (1968)
  • Contos velhos rumos novos (1969)
  • Menina dos olhos tristes (1969, single)
  • Traz outro amigo também (1970)
  • Cantigas do Maio (1971)
  • Eu vou ser como a toupeira (1972)
  • Venham mais cinco (1973)
  • Coro dos tribunais (1974)
  • Viva o poder popular (1974, single)
  • Grândola, vila morena (1974, EP)
  • Com as minhas tamanquinhas (1976)
  • Enquanto há força (1978)
  • Fura fura (1979)
  • Ao vivo no Coliseu (1983, album bikoitza)
  • Como se fora seu filho (1983)
  • Galinhas do mato (1985)

BibliografiaAldatu

  • Cantares (1968)
  • Cantar de Novo (1969)
  • Quadras Populares (1980)
  • Textos e Canções (1986)

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: José Afonso