José Afonso

José Manuel Cerqueira Afonso dos Santos, José Afonso edo Zeca Afonso (Aveiro, Portugal, 1929ko abuztuaren 2aSetúbal, Portugal, 1987ko otsailaren 23a) abeslaria, letragilea eta idazlea izan zen. Arlo politikoan, bere herrialdeko diktaduraren (1933-1974) aurkako konpromisoagatik nabarmendu zen. Halaber, Coimbrako fadoa landu zuen.

José Afonso
José Afonso by Henrique Matos 001.jpg
Member of the Municipal Assembly of Setúbal (en) Itzuli

1976 - 1980
Hautetsia: 1976 Portuguese local elections (en) Itzuli
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakJosé Manuel Cerqueira Afonso dos Santos
JaiotzaAveiro1929ko abuztuaren 2a
Herrialdea Portugal
HeriotzaSetúbal1987ko otsailaren 23a (57 urte)
Heriotza moduaberezko heriotza: Alboko esklerosi amiotrofikoa
Hezkuntza
HeziketaCoimbrako Unibertsitatea
Hizkuntzakportugesa
Jarduerak
Jarduerakegile abeslaria, poeta, musikagilea, abeslaria, estudioko musikaria eta politikaria
Lan nabarmenakGrândola Vila Morena
Izengoitia(k)José Afonso
Genero artistikoatradiziozko musika
protesta abestia
Musika instrumentuaahotsa

aja.pt…
IMDB: nm0012730 Musicbrainz: d06e7e71-0178-4e66-8150-044ff6047d64 Discogs: 545378 Allmusic: mn0000223393 Edit the value on Wikidata

DiskografiaAldatu

  • Balada do Outono (1960, EP)
  • Baladas de Coimbra (1962, EP)
  • Ó vila de Olhão (1964, single)
  • Cantares de José Afonso (1964, EP)
  • Baladas e canções (1964)
  • Cantares de andarilho (1968)
  • Contos velhos rumos novos (1969)
  • Menina dos olhos tristes (1969, single)
  • Traz outro amigo também (1970)
  • Cantigas do Maio (1971)
  • Eu vou ser como a toupeira (1972)
  • Venham mais cinco (1973)
  • Coro dos tribunais (1974)
  • Viva o poder popular (1974, single)
  • Grândola, vila morena (1974, EP)
  • Com as minhas tamanquinhas (1976)
  • Enquanto há força (1978)
  • Fura fura (1979)
  • Ao vivo no Coliseu (1983, album bikoitza)
  • Como se fora seu filho (1983)
  • Galinhas do mato (1985)

BibliografiaAldatu

  • Cantares (1968)
  • Cantar de Novo (1969)
  • Quadras Populares (1980)
  • Textos e Canções (1986)

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: José Afonso