Jordi Sarsanedas

Jordi Sarsanedas i Vives (Bartzelona, 1924ko irailaren 3-Bartzelona, 2006ko azaroaren 16) poeta kataluniarra izan zen.

Jordi Sarsanedas
Jordi Sarsanedas (2005).jpg
(2005)
64. president of Ateneu Barcelonès (en) Itzuli

1997 - 2003
Heribert Barrera - Oriol Bohigas (en) Itzuli
1. Letra Katalaen Instituzioaren dekano

1988 - 1999
Josep Pous i Pagès (en) Itzuli - Feliu Formosa (en) Itzuli
Bizitza
Jaiotza Bartzelona1924ko irailaren 3a
Herrialdea  Espainia
Heriotza Bartzelona2006ko azaroaren 16a (82 urte)
Familia
Aita Ramon Sarsanedas i Oriol
Seme-alabak
Hezkuntza
Heziketa Tolosako Unibertsitatea
Hizkuntzak katalana
gaztelania
Jarduerak
Jarduerak idazlea, errealizadorea eta poeta
Jasotako sariak
Kidetza Katalan Ikaskuntzaren Institutuko Filologia Saila
Genero artistikoa olerkigintza

Tolosako unibertsitatean lizentziatu zen Letretan. Bartzelonan frantsesezko literaturaren irakasle ibili zen.

PEN klubaren katalunierazko atalaren presidentea izan zen 1983tik 2004 arte.

BibliografiaAldatu

  • A trenc de sorra (1948)
  • Contra la nit d'Oboixangó (1953)
  • Mites (1954)
  • La Rambla de les flors (1955)
  • El martell (1956)
  • La noia a la sorra (1981)
  • Fins a un cert punt (Poesia 1945-1989) (1989)
  • Contes (1947-1969) (1994)
  • L'enlluernament, al cap del carrer (2001)
  • Com una tornada, sí (2003)
  • Cor meu, el món (2005)

SariakAldatu

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu