Jaroslav Popovitx

Jaroslav Popovitx (Drohobych, Ukraina, 1980ko urtarrilaren 4a -) txirrindularia da. Landbouwkrediet-Colnago talde belgikarrean pasa zen profesionaletara eta, hurrengo urtean, Italiako Giroan hirugarren amaitu zuen. 2005. urtean Frantziako Tourreko gazterik onena izan zen.

Jaroslav Popovitx
Yaroslav Popovych TF 2009.jpg
Bizitza
JaiotzaDrohobytx1980ko urtarrilaren 4a (41 urte)
Herrialdea Sobietar Errepublika Sozialisten Batasuna  1991ko abenduaren 24a)
 Ukraina  (1991ko abenduaren 25a -
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Crelan-Euphony 2002-2004
Discovery Channel 2005-2007
Omega Pharma-Lotto 2008-2008
Astana 2009-2009
RadioShack 2010-2011
Trek-Segafredo 2012ko urtarrilaren 1a-2016ko maiatzaren 16a
 
Posizio edo espezialitatearoutierra
igotzailea
morroia
Pisua71 kilogramo
Altuera175 zentimetro

PalmaresaAldatu

Urtea Lasterketa
2001 Errepideko txapelduna -23urte
2003 Italiako Giroa (3.a)
2005 Volta a Catalunya
2006 Frantziako Tourra (etapa 1)
2007 Paris-Niza (etapa 1)

TaldeakAldatu

Urtea Taldea
2002 Landbouwkrediet-Colnago
2005 Discovery Channel Pro Cycling Team
2008 Silence-Lotto
2009 Astana

Kanpo estekakAldatu