Ireki menu nagusia

James Blunt jaiotzez James Hillier Blount (Tidworth, Wiltshire, Ingalaterra 1974ko otsailaren 22a - ) britainiar jatorriko egile abeslaria da. 2005ean iritsi zitzaion ospea, bere lehen diskoa izan zen Back to Bedlamekin eta bere You’re Beautiful abestiarekin. Bere musika pop, rock eta folk nahasketa da.

James Blunt
James-Blunt3 (cropped).jpg
Bizitza
Izen osoa James Hillier Blount
Jaiotza Tidworth Itzuli1974ko otsailaren  22a (45 urte)
Herrialdea  Erresuma Batua
Hezkuntza
Heziketa Harrow School Itzuli
Bristolgo Unibertsitatea
Royal Military Academy Sandhurst Itzuli
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak egile abeslaria, musikaria, kantugilea, musikagilea, abeslaria, piano-jotzailea, gitarra-jotzailea eta kantaria
Altuera 1,73 metro
Izengoitia(k) James Blunt
Genero artistikoa popa
pop rocka
soft rocka
Ahots mota tenorra
Musika instrumentua gitarra
pianoa
ahotsa
Diskoetxea Warner Music Group
Atlantic Records
Custard Records
Zerbitzu militarra
Adar militarra Britainia Handiko Armada
Gradua kapitain
Parte hartutako gatazkak Kosovoko Gerra
IMDb nm1955540
www.jamesblunt.com/

Bere karrera musikala hasi aurretik, britainiar armadan izan zen, armadak Blunten unibertsitate ikasketak ordaindu baitzituen, eta 1999an Kosovoko gatazkan parte hartu zuen OTANen bake indarrarekin. Han izan zen denboran, harreman estua izan zuen Mugarik Gabeko Medikuak erakundearekin, eta gerora bere kontzertu askotan enkanteak egin ditu erakunde horri laguntzearren. Gaur egun Eivissa uhartean bizi da.

DiskografiaAldatu

  • 2004: Back to Bedlam (15 milioi kopia salduta)
  • 2005: Live From London EP
  • 2006: Chasing Time: The Bedlam Sessions (2 milioi kopia salduta) (DVD/CD)
  • 2006: Monkey On My Shoulder EP
  • 2007: All the Lost Souls (5 milioi kopia salduta)
  • 2007: The MySpace Transmissions digital EP
  • 2008: All the Lost Souls: Deluxe Edition (DVD/CD)

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: James Blunt