Italiako futbol kopa edo Coppa Italia Italiako bigarren futbol txapelketa da, Serie A ligaren ondoren garrantzi handiena duena. 1922n izan zuen lehen edizioa baina talde handiek uko egin ziotek eta 1935 arte ez zen bigarren ekitaldia jokatu. Bigarren geldialdi bat ere izan zuen Bigarren Mundu Gerraren erruz eta 1953an berrabiarazi zuten.

Italiako futbol kopa
Coppa Italia
Antolatzailea Lega Serie A
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1922
Eremua  Italia
Taldeak 78
Garaipen gehien Juventus FC (14 Kopa)
Txapelduna FC Internazionale (2022-23)
Webgunea www.legaseriea.it

Ekitaldi gehien irabazi dituzten taldeak Juventus FC (11 Kopa) eta AS Roma (9 Kopa) dira. Erroma da final gehien jokatu dituena, 18 hain zuzen ere.

181 eta 2007 artean finala bi partidutara jokatu izan zen baina ordutik aurrera partida bakarrean erabakitzen da txapelduna.

Palmaresa

aldatu
Urtea Irabazlea Emaitza Finalista
1921-22 FC Vado 1-0 (luz) Udinese Calcio
1922-
1935
ez ziren jokatu
1935-36 AC Milan 7-1 US Alessandria
1936-37 Genoa Cricket & AC 1-0 AS Roma
1937-38 Juventus FC 3-1, 2-1 FC Torino
1938-39 FC Internazionale 2-1 Novara Calcio
1939-40 ACF Fiorentina 1-0 Genoa Cricket & AC
1940-41 FC Unione Venezia 3-3, 1-0 AS Roma
1941-42 Juventus FC 1-1, 4-1 AC Milan
1942-43 FC Torino 4-0 FC Unione Venezia
1944-
1957
ez ziren jokatu
1957-58 SS Lazio 1-0 ACF Fiorentina
1958-59 Juventus FC 4-1 FC Internazionale
1959-60 Juventus FC 3-2 (luz) ACF Fiorentina
1960-61 ACF Fiorentina 2-0 SS Lazio
1961-62 SSC Napoli 2-1 SPAL 1907
1962-63 Atalanta Bergamasca 3-1 FC Torino
1963-64 AS Roma 0-0, 1-0 FC Torino
1964-65 Juventus FC 1-0 FC Internazionale
1965-66 ACF Fiorentina 2-1 (luz) Catanzaro FC
1966-67 AC Milan 1-0 Calcio Padova
1967-68 FC Torino ligaxka AC Milan
1968-69 AS Roma ligaxka Cagliari Calcio
1969-70 Bologna FC ligaxka AS Roma
1970-71 FC Torino 0-0 (pen:5-3) AC Milan
1971-72 AC Milan 2-0 SSC Napoli
1972-73 AC Milan 6-0 Juventus FC
1973-74 Bologna FC 1-1 (pen:4-3) US Palermo
1974-75 ACF Fiorentina 3-2 AC Milan
1975-76 SSC Napoli 4-0 Hellas Verona FC
1976-77 AC Milan 2-0 FC Internazionale
1977-78 FC Internazionale 2-1 SSC Napoli
1978-79 Juventus FC 2-1 (luz) US Palermo
1979-80 AS Roma 0-0 (pen:3-2) FC Torino
1980-81 AS Roma 2-2 (1-1, 1-1, pen:4-2) FC Torino
1981-82 FC Internazionale 2-1 (1-0, 1-1) FC Torino
1982-83 Juventus FC 3-2 (0-2, 3-0) Hellas Verona FC
1983-84 AS Roma 2-1 (1-1, 1-0) Hellas Verona FC
1984-85 UC Sampdoria 2-2 (1-0, 1-2) AC Milan
1985-86 AS Roma 3-2 (1-2, 2-0) UC Sampdoria
1986-87 SSC Napoli 4-0 (3-0, 1-0) Atalanta Bergamasca
1987-88 UC Sampdoria 3-2 (2-0, 1-2) FC Torino
1988-89 UC Sampdoria 4-1 (0-1, 4-0) SSC Napoli
1989-90 Juventus FC 1-0 (0-0, 1-0) AC Milan
1990-91 AS Roma 4-2 (3-1, 1-1) UC Sampdoria
1991-92 Parma FC 3-0 (1-0, 2-0) Juventus FC
1992-93 FC Torino 5-5 (0-3, 5-2) AS Roma
1993-94 UC Sampdoria 6-1 (0-0, 6-1) AC Ancona
1994-95 Juventus FC 3-0 (1-0, 2-0) Parma FC
1995-96 ACF Fiorentina 3-0 (1-0, 2-0) Atalanta Bergamasca
1996-97 Vicenza Calcio 3-1 (0-1, 3-0) SSC Napoli
1997-98 SS Lazio 3-2 (0-1, 3-1) AC Milan
1998-99 Parma FC 3-3 (1-1, 2-2) ACF Fiorentina
1999-2000 SS Lazio 2-1 (2-1, 0-0) FC Internazionale
2000-01 ACF Fiorentina 2-1 (1-0, 1-1) Parma FC
2001-02 Parma FC 2-2 (1-2, 1-0) Juventus FC
2002-03 AC Milan 6-3 (4-1, 2-2) AS Roma
2003-04 SS Lazio 4-2 (2-0, 2-2) Juventus FC
2004-05 FC Internazionale 3-0 (2-0, 1-0) AS Roma
2005-06 FC Internazionale 4-2 (1-1, 3-1) AS Roma
2006-07 AS Roma 7-4 (6-2, 1-2) FC Internazionale
2007-08 AS Roma 2-1 FC Internazionale
2008-09 SS Lazio 1-1 (pen:6-5) UC Sampdoria
2009-10 FC Internazionale 1-0 AS Roma
2010-11 FC Internazionale 3-1 US Palermo
2011-12 SSC Napoli 2-0 Juventus FC
2012-13 SS Lazio 1-0 AS Roma
2013-14 SSC Napoli 3-1 ACF Fiorentina
2014-15 Juventus FC 2-1 (luz) SS Lazio
2015-16 Juventus FC 1-0 (luz) AC Milan
2016-17 Juventus FC 2-0 SS Lazio
2017-18 Juventus FC 4-0 AC Milan
2018-19 SS Lazio 2-0 Atalanta Bergamasca
2019-20 SSC Napoli 0-0 (pen:4-2) Juventus FC
2020-21 Juventus FC 2-1 Atalanta Bergamasca
2021-22 FC Internazionale 4-2 (luz) Juventus FC
2022-23 FC Internazionale 2-1 Fiorentina
  • (luz), luzapena.
  • (pen), penalti jaurtiketak.

Garaipenak

aldatu

Taldeka

aldatu
Taldea Txapeldun Urteak
Juventus FC 14 1938, 1942, 1959, 1960, 1965, 1979, 1983, 1990, 1995, 2015, 2016, 2017, 2018, 2021
AS Roma 9 1964, 1969, 1980, 1981, 1984, 1986, 1991, 2007, 2008
FC Internazionale 9 1939, 1978, 1982, 2005, 2006, 2010, 2011, 2022, 2023
SS Lazio 7 1958, 1998, 2000, 2004, 2009, 2013, 2019
ACF Fiorentina 6 1940, 1961, 1966, 1975, 1996, 2001
SSC Napoli 6 1962, 1976, 1987, 2012, 2014, 2020
FC Torino 5 1936, 1943, 1968, 1971, 1993
AC Milan 5 1967, 1972, 1973, 1977, 2003
UC Sampdoria 4 1985, 1988, 1989, 1994
Parma FC 3 1992, 1999, 2002
Bologna FC 2 1970, 1974
FC Vado 1 1922
Genoa CFC 1 1937
FC Unione Venezia 1 1941
Atalanta Bergamasca 1 1963
Vicenza Calcio 1 1997

Hirika

aldatu
Hiria Garaipenak Taldeak
Turin 19 Juventus FC (14), FC Torino (5)
Erroma 16 AS Roma (9), SS Lazio (7)
Milan 14 FC Internazionale (9), AC Milan (5)
Florentzia 6 ACF Fiorentina (6)
Napoli 6 SSC Napoli (6)
Genova 5 UC Sampdoria (4), Genoa CAC (1)
Parma 3 AC Parma (3)
Bologna 2 Bologna FC (2)
Vado Ligure 1 FC Vado (1)
Venezia 1 FC Unione Venezia (1)
Atalanta 1 Atalanta Bergamasca (1)
Vicenza 1 Vicenza Calcio (1)

Ikus, gainera

aldatu

Kanpo estekak

aldatu