Iberiar Errugbi Kopa

Iberiar Errugbi Kopa (gaztelaniaz: Copa Ibérica de Rugby,portugesez: Taça Ibérica de Rugby) Portugalgo eta Espainiako ligetako talde onenek beraien artean jokatzen duten errugbi txapelketa da.

Iberiar Errugbi Kopa
Copa Ibérica de Rugby
Taça Ibérica de Rugby
Sorrera 1965
Eremua Espainia Espainiar Estatua
 Portugal
Taldeak 2
Garaipen gehien Espainia CD El Salvador (5)
Espainia Valladolid RAC (5)
Txapelduna Espainia Valladolid RAC (2020)

HistoriaAldatu

1965 urtean izan zuen lehen ekitaldia eta 1971 artean urtero jokatu zen. Herrialde bakoitzeko lau taldek hartu zuten parte. 1971 eta 1983 artean ez zen jokatu eta 1983-84 denboralditik aurrera berriz jokatu izan da, baina herrialdeko bakoitzeko txapeldunek hartu dute parte eta partida bakarra jokatu da.

Euskaldunei dagokienez Atlético San Sebastián izan da garaipena lortu duen talde bakarra eta Getxok partida bat jokatu du.

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
1965   Canoe NC ligaxka   CDU Lisboa
1966   Barcelona Universitari Club ligaxka   FC Barcelona
1967   Canoe NC ligaxka   CDU Lisboa
1968   CR Cisneros ligaxka   CDU Lisboa
1969   Atlético San Sebastián ligaxka   CDU Lisboa
1970   FC Barcelona ligaxka   CR Cisneros
1971   SL Benfica ligaxka   Canoe NC
1972-
1982
ez ziren jokatu
1983-84   CDU Lisboa 13-3   RC Valencia
1984-85   CDU Lisboa 32-9   UE Santboiana
1985-86   CR Cisneros 13-10   CDU Lisboa
1986-87   SL Benfica 21-16   CD Arquitectura
1987-88   UE Santboiana 23-16   Dramático Cascais
1988-89   SL Benfica 25-4   CD Arquitectura
1989-90   UE Santboiana 13-6   CDU Lisboa
1990-91   CD Arquitectura 25-16   CDU Lisboa
1991-92   CD El Salvador 13-0   SL Benfica
1992-93   Dramático Cascais 12-11   CR Ciencias Sevilla
1993-94   Dramático Cascais 21-19   Getxo RT
1994-95   CR Ciencias Sevilla 31-14   Dramático Cascais
1995-96   CD Arquitectura 18-16   Dramático Cascais
1996-97   Dramático Cascais 14-9   UE Santboiana
1997-98   Académica de Coimbra 15-8   UE Santboiana
1998-99   CD El Salvador 29-15   AEIS Tecnico
1999-00   GD Direito 20-16   Valladolid RAC
2000-01   Canoe NC 26-11   GD Direito
2001-02   SL Benfica 19-16   Valladolid RAC
2002-03   GD Direito 24-18   La Moraleja-Alcobendas
2003-04   CD El Salvador 40-34   CF Os Belenenses
2004-05   CD El Salvador 32-0   Académica de Coimbra
2005-06   UE Santboiana 22-16   GD Direito
2006-07   UE Santboiana 26-20   GD Direito
2007-08   AEIS Agronomia 26-18   GD Direito
2009-
2011
ez ziren jokatu
2012   CDU Lisboa 24-13   Valladolid RAC
2013   GD Direito 41-11   Valladolid RAC
2014   Valladolid RAC 32-8   CDU Lisboa
2015   GD Direito 22-12   Valladolid RAC
2016   CD El Salvador 27-22   GD Direito
2017   Valladolid RAC 27-13   CDU Lisboa
2018   Valladolid RAC 34-25   CF Os Belenenses
2019   Valladolid RAC 28-27   AEIS Agronomia
2020   Valladolid RAC 19-13   CF Os Belenenses

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  CD El Salvador 5 1992, 1999, 2004, 2005, 2016
  Valladolid RAC 4 2014, 2017, 2018, 2019, 2020
  SL Benfica 4 1971, 1987, 1989, 2002
  UE Santboiana 4 1988, 1990, 2006, 2007
  GD Direito 4 2000, 2003, 2013, 2015
  Dramático Cascais 3 1993, 1994, 1997
  Canoe NC 3 1965, 1967, 2001
  CDU Lisboa 3 1984, 1985, 2012
  CR Cisneros 2 1968, 1986
  CD Arquitectura 2 1991, 1996

Kanpo estekakAldatu