Zerrenda:Iñaki Larrañaga Irizarren lanak

Artikulu nagusia: «Iñaki Larrañaga»

Iñaki Larrañaga Irizarren lanen zerrenda honoko hau da:

LiburuakAldatu

  • Ramon Iruretagoiena eta Iñaki Larrañaga (1964): Hernani 1962: estudio sociológico de un pueblo industrial guipuzcoano. Zarautz: Itxaropena.
  • SIADECO (1972): Mondragón y su futuro. Donostia: SIADECO.
  • SIADECO (1972): Industria-herri baten azterketa: Arrasate eta bere etorkizuna. Bilbo: Mensajero.
  • SIADECO (1974): De una economía rural a una economía industrial : estudio socio-económico de la comarca del Goiherri. Donostia: SIADECO.
  • SIADECO (1974): Industrigintza bidean: Goiherri Bailara. Bilbo: Mensajero.
  • Eraiki eta SIADECO (1975): Seguran urtegi bat egin aurretik eritzi bat izateko Oria hibaiaren azterketa sozio-ekonomiko eta teknikoaren laburpen-liburuska. Donostia: Gipuzkoako Foru Aldundia.
  • SIADECO (1977): Estudio socio-lingüístico del euskara, 12 libk. Argitaragabea.
  • Euskaltzaindia eta SIADECO (1977): El libro blanco del euskara. Bilbo: Euskaltzaindia.
  • SIADECO (1978): Bases para un futuro plan de actuación en favor de la normalización del uso del euskara. Argitaragabea.
  • Euskaltzaindia eta SIADECO (1978): Euskararen liburu zuria. Dionisio Amundarain (itzul. zuz.) Bilbo: Euskaltzaindia.
  • Joan Mari Torrealdai eta SIADECO (1978): 1967-1977: liburuak eta batasuna. Argitaragabea.
  • Euskaltzaindia eta SIADECO (1979): Conflicto lingüístico en Euskadi. Donostia: Ediciones Vascas.
  • Euskaltzaindia eta SIADECO (1979): Hizkuntz borroka Euskal Herrian. Martin Ugalde (labur.), Elhuyar (itzul.) Donostia: Ediciones Vascas.
  • SIADECO (1979a): Alfabetatze-euskalduntze mugimenduko irakasleak eta euskara batua. Argitaragabea.
  • SIADECO (1979b): Euskararen irakaskuntzan perspektiba mailako azterketa. Urolako mankomunitatea. Argitaragabea.
  • SIADECO (1980a): Azterketa soziolinguistikoak: herri eta bailaratan: Tolosaldea (24 herri), Andoain. Argitaragabea.
  • SIADECO (1980b): Euskara batua irakaskuntzan. Argitaragabea.
  • SIADECO (?): Azterketa soziolinguistikoak: herri eta bailaratan: Goierri. Argitaragabea.
  • SIADECO (1981): Euskararen egoera Donostiako Udal Zerbitzuetan. Argitaragabea.
  • SIADECO (1982): Azterketa soziolinguistikoak: herri eta bailaratan: Donostia (I). Argitaragabea.
  • SIADECO (1983a): Azterketa soziolinguistikoak: herri eta bailaratan: Tolosa. Argitaragabea.
  • SIADECO (1983b): Gipuzkoako lurraldean euskararen normalizaziorako plangintzaren lehen urratsak. 1. fasearen aurkezpena, 2 libk. Gipuzkoako Foru Aldundia. Argitaragabea.
  • SIADECO (1984a): Euskara Tolosako udal zerbitzuetan eta Tolosako udal zerbitzuetan euskararen erabilpena normalizatzeko plangintza batetarako aurreproiektua. Argitaragabea.
  • SIADECO (1984b): Azterketa soziolinguistikoak: herri eta bailaratan: Eibar, Irun, Usurbil, Laudio. Argitaragabea.
  • Lluís Vicent Aracil eta Iñaki Larrañaga (1984): Euskara gizarte bizitzan: Tolosan Euskaraz ihardunaldiak. Tolosa: Udala.
  • SIADECO (1985a): Euskararen transmisio prozesuaren azterketa. Eusko Jaurlaritzako Hizkuntza Politikarako Sailburuordetza. Argitaragabea.
  • SIADECO (1985b): Gipuzkoako lurraldean euskararen normalizaziorako plangintzaren lehen urratsak. 2. fasea, Euskararen erabilpena Gipuzkoako lurraldean, 3 libk. Gipuzkoako Foru Aldundia. Argitaragabea.
  • SIADECO (1985c): Azterketa soziolinguistikoak: herri eta bailaratan: Basauri, Galdakao, Donostia (II), Gasteiz. Argitaragabea.
  • SIADECO (1986a): Donostiako azterketa soziolinguistikoa, 5 libk. Argitaragabea.
  • SIADECO (1986b): Gasteizko azterketa soziolinguistikoa, 11 libk. Argitaragabea.
  • SIADECO (1986c): Oñatiko Udala : euskara industri lantegietan. Argitaragabea.
  • SIADECO (1987a): Basauriko azterketa soziolinguistikoa = Análisis sociolingüístico de Basauri, 5 libk. Basauri: Udala.
  • SIADECO (1987b): Usurbilgo azterketa soziolinguistikoa, 4 libk. Argitaragabea.
  • SIADECO (1987c): Eibarren haurren mundua eta euskara, 4 libk. Argitaragabea.
  • SIADECO (1988a): Euskara Bergaran: azterketa soziolinguistikoaren laburpena. Bergara: Udala.
  • SIADECO (1988b): Antzuola: azterketa soziolinguistikoa. Argitaragabea.
  • SIADECO (1988c): Hondarribia: azterketa soziolinguistikoa, 5 libk. Argitaragabea.
  • SIADECO (1988d): Irakaskuntza eta berorren etorkizuna Lea-Artibaiko Bailaran: hizkuntz plangintzarako oinarriak. Argitaragabea.
  • SIADECO (1988e): Laudioko azterketa soziolinguistikoa, 7 libk. Argitaragabea.
  • SIADECO (1988f): Legazpiko azterketa soziolinguistikoa, 2 libk. Argitaragabea.
  • SIADECO (1989a): Errenteriako azterketa soziolinguistikoa, 4 libk. Argitaragabea.
  • SIADECO (1989b): Beasaingo azterketa soziolinguistikoa, 5 libk. Argitaragabea.
  • SIADECO (1989c): Enquête sociolinguistique sur l'état de la langue basque dans les provinces de Soule, Basse-Navarre et Labourd Intérieur. Sü Azia.
  • SIADECO (1989d): Irungo azterketa soziolinguistikoaren eguneratzea, 2 libk. Argitaragabea.
  • SIADECO (1989e): Tolosako gazteak eta euskara, 2 libk. Argitaragabea.
  • Eusko Jaurlaritzako Hizkuntza Politikarako Sailburuordetza (bil.) (1989): Soziolinguistikazko mapa: 1986. urteko erroldaren araberako Euskal Autonomi Elkarteko azterketa demolinguistikoa. Gasteiz: Eusko Jaurlaritza.
  • SIADECO (1990): Bilbo: euskararen ezagupen maila 1986ko erroldaren arabera. Argitaragabea.
  • SIADECO (1991a): Euskara Bilbon: azterketa soziolinguistikoaren laburpena. Bilbo: Udala.
  • SIADECO (1991b): Euskara Beasainen : azterketa soziolinguitiskoaren [sic] laburpena : 1981 eta 1986ko zentsu-errolden eta 1988ko neurketen arabera. Beasain: Udala.
  • SIADECO (1992): Pasaiako azterketa soziolinguistikoa, 3 libk. Argitaragabea.
  • SIADECO (1993): Pasaia: hizkuntz egoeraren diagnosia eta euskararen normalizazio-prozesua bideratzeko norabide nagusiak. Argitaragabea.
  • SIADECO (1995): Donostiako euskaldunon gida 1995. Donostia: Euskararen Udal Patronatua.
  • SIADECO (1996): Helduen euskalduntzea eta alfabetatzea: eskaintza eta eskariaren egoera; etorkizunerako aurreikuspenak. Argitaragabea.
  • Iñaki Martinez de Luna eta Iñaki Larrañaga (?): Indicators of language shift reversing in the analysis of census data. Argitaragabea.

ArtikuluakAldatu

  • 1976: "Euskararen estudio soziolinguistikoa". UEU. Argitaragabea.
  • 1977: "Euskara galdu, gorte eta euskaldundu nahi duen Euskal Herria". UEU. Argitaragabea.
  • 1978a: "Euskal Herriko sozio-economi azterketa = Analisis de la situación socio-económica de Euskal Herria". In Euskadi: Herria-Eliza. Donostia: Auñamendi. 53-108.
  • 1978b: "Industriagintza eta aldaketa soziala". UEU. Argitaragabea.
  • 1978c: "Goiherriko industriagintza". UEU. Argitaragabea.
  • 1978d: "Estudio de situación y perspectivas del euskara: informe sobre costes del estudio y plan a seguir". Argitaragabea.
  • 1979a: "Ikerketa soziologikoak". UEU. Argitaragabea.
  • 1979b :"Gipuzkoako oferta-demanda unibertsitarioa". UEU. Argitaragabea.
  • 1980: "Ikasketarekiko demanda eta lanpostuen oferta Euskal Herrian". UEU. Argitaragabea.
  • 1983?: "Euskera y cohesión social". In Euskal Herriko soziologiazko ikastaroa = Cursillo de sociología de Euskadi. Bilbo: IPES. 21-23.
  • Askoren artean (1983): "Iruñeko agiria". Jakin 29. 163-165.
  • SIADECO (1984): "Euskararen erabilpena: Gipuzkoako azterketa soziolinguistikoa". Jakin 30. 121-144.
  • Iñaki Larrañaga, Gotzon Egia eta Kike Amonarriz (1984): "Euskal Herriko hizkuntz normalizazioaren zenbait alderdi". Fernando Mendizabal (itzul.) Jakin 32. 5-24.
  • 1986a: "Euskararen transmizioa". UEU. Argitaragabea.
  • 1986b: "Euskararen erabilpen erreala Gipuzkoan: leku publikoetan, udal erakundeetan, gizarteko zerbitzuetan". In Jose Ignacio Ruiz Olabuenaga eta Jose Agustin Ozamiz (arg.) Hizkuntza minorizatuen soziologia. Donostia: Ttarttalo. 367-390.
  • 1987a: "Siadeco-k Iparraldean euskarari buruzko inkesta egiteko erabili duen metodoa...". UEU. Argitaragabea.
  • 1987b: "Euskararen erabilpena komunikabideetan". UEU. Argitaragabea.
  • 1987c: "Euskararen erabilera lan munduan". UEU. Argitaragabea.
  • 1987d: "Euskal soziolinguistikaren egoera eta bide berriak". Jakin 42. 7-29.
  • 1987-08-13: "Berreskurapena lortzeko urratsak argitzen ditu". Eguna 185. 7.
  • 1988a: "Metodologiaren oinarriak soziolinguistikan". UEU. Argitaragabea.
  • 1988b: "Azterketa soziolinguistika-metodologiaren argibideak". UEU. Argitaragabea.
  • 1988c: "Aitzol euskal soziolinguistikaren aitzindari?". In: Jose Ariztimuño "Aitzol" (1988): Idazlan guztiak 1: biografia eta bere ekintzaren alderdi nagusienak. Donostia: Erein. 257-290.
  • 1989a: "Siadeco-ko inkestaren ondoren Iparraldeko hizkuntz plagintza bat bideratzeko...". UEU. Argitaragabea.
  • 1989b: "Euskara Ipar Euskal Herrian: barnekaldeko egoera eta etorkizuna". Jakin 54. 121-147.
  • 1989c: "Hizkuntz komunitatearen ezaugarriak: talde soziolinguistikoak eta hizkuntz funtzioak". Jazten 1. 15-19.
  • 1989-10-12: "Goazen Lagun euskara eta kirola uztartzeko kanpainaz". Eguna 298. 2.
  • 1990a: "Nafarroako egoera demolinguistikoa" Jakin 56. 123-143.
  • 1990b: "Euskara Legazpiko udalerrian". Legazpi 2. 10.
  • 1990c: "Udal elebakarrak eta hizkuntzaren normalizazioa". Egin urtekaria. Donostia: Orain. 109-110.
  • 1990?d: "CIESen azterketari egindako oharrak". Argitaragabea.
  • 1991a: "Euskalkiak eta nazio identifikazioa: Iparraldeko kasua". UEU. Argitaragabea.
  • 1991b: "Arrasateko auzoen bilakaera azken 20 urteetan". UEU. Argitaragabea.
  • Kike Amonarriz eta Iñaki Larrañaga (1992): "Euskara Bilbon: azterketa soziolinguistikoaren laburpena". In I. Jardunaldiak soziolinguistikaz. Bilbo: Udala. 67-103.
  • Askoren artean (1993-01-14): "Lagunek gogoan". Euskaldunon Egunkaria. IV.
  • SIADECO (1993a): "Euskararen erabilera leku publikoetan". Bat 9. 93-108.
  • SIADECO (1993b): "Elkarteen euskalduntze-prozesuaren konpromezu eta jarraipen-fitxak". Bat 9. 109-119.
  • 1993: "Euskal Herriko demografiaren bilakaera". Jakin 77. 33-48.
  • 1994a: "Donostia hirian euskarari buruzko diagnosia". In Jürgen Wolff eta Petra Zimmermann: Sprachenlernen und soziale Wirklichkeit / Hizkuntz ikasketa eta bere eragina gizartean / Aprendizaje de idiomas y su incidencia social. Donostia: Fundación Tandem. 70-78.
  • 1994b: "Euskara eta euskal kultura gizarte integraziorako bidea". Jazten 10. 33-37.
  • SIADECO (1995): "Bertsozaletasunari buruzko azterketa". Jakin 87. 11-74.
  • SIADECO (1996): "Euskaldunak eta euskarazko kultur kontsumoa". Jakin 96. 29-42.
  • 1996: "Iruñeko ikerketa soziolinguistikoa = Estudio sociolingüístico de Iruña: 1986". In: Iruña eta Euskara: Iruña eta Euskara Ihardunaldiak 1995eko abenduaren 18tik 20ra. Iruñea: Udala. 139-143, 367-372.
  • Eduardo Aldasoro, Sagrario Aleman, Xabier Erize, Iñaki Larrañaga, Yolanda Olasagarre, Rosa Ramos eta Carlos Vilches (1996): "Mahaingurua". In: Iruña eta Euskara: Iruña eta Euskara Ihardunaldiak 1995eko abenduaren 18tik 20ra. Iruñea: Udala, 1996.
  • Kike Amonarriz eta Iñaki Larrañaga (1996-01-03): "Euskararen erabilpenaren neurketak direla eta". Euskaldunon Egunkaria. 4.
  • 1998a: "Hizkuntz komunitatea eta nortasun nazionalaren pertzepzioa". In Joxe Azurmendi (zuz.): Hizkuntza eta talde-nortasuna. Bilbo: EHU. 123-143.
  • 1998b: "Txepetx: sortzaile baten soslaia". Zenbat Gara 1. 19.
  • 1999: "Euskararen egoerari buruzko ikerketak: euforia giroa ala konfusio-zeremonia?". Zenbat Gara 3. 18-31.
  • 2001: "Gabriel Aresti Euskaltegiko ikasleek ikasketa-prozesuari eta tailerren esperientziari buruz eginiko ebaluaketa eta balorazioaren azalpena". Zenbat Gara 5.
  • Gipuzkoako 252 apaiz (2010-03-07): "Jose Antonio Pagolari gutun irekia". Goierriko Hitza.

ElkarrizketakAldatu