Herbehereetako erlojupeko txirrindularitzako txapelketa

Herbehereetako erlojupeko txirrindularitzako txapelketa urtero eta etenik gabe ospatzen da 1991tik, espezialitate honetako urteroko Herbehereetako txapelduna izendatzeko.

Stef Clement Herbehereetako txapeldunaren maillotarekin.

Titulua lasterketa bakar baten garaileari ematen zaio, bakarkako erlojupeko modalitatean. Garaileak Herbehereetako banderaren koloreak dituen maillot bat erabiltzeko eskubidea lortzen du erlojupeko proba orotan hurrengo urteko txapelketararte.

Aurretik, 1962an banakako erlojupeko proba bat egon zen, Albertus Geldermansek irabazi zuena, ofizialki, Herbehereetako erlojupeko txirrindularitza txapelketatzat hartzen ez den arren.

Palmaresa aldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1991 Bart Voskamp Leon Van Bon Servais Knaven
1992 Arnold Stam Patrick Van Dijken Jos Wolfkamp
1993 Jos Wolfkamp Jaap Ten Kortenaar Pelle Kil
1994 Mario Gutte Jos Wolfkamp Jaap Ten Kortenaar
1995 Erik Breukink Frans Maassen Patrick Van Dijken
1996 Erik Dekker Danny Nelissen Jelle Nijdam
1997 Erik Breukink Erik Dekker Servais Knaven
1998 Patrick Jonker Servais Knaven Wilco Zuyderwijk
1999 Bart Voskamp Erik Dekker Renger Ypenburg
2000 Erik Dekker Servais Knaven Maarten Den Bakker
2001 Bart Voskamp Remco Van Der Ven Jan Van Velzen
2002 Erik Dekker Servais Knaven Paul Van Schalen
2003 Maarten Den Bakker Bart Voskamp Servais Knaven
2004 Thomas Dekker Joost Posthuma Bart Voskamp
2005 Thomas Dekker Erik Dekker Michiel Elijzen
2006 Stef Clement Erik Dekker Joost Posthuma
2007 Stef Clement Michiel Elijzen Rick Flens
2008 Lars Boom Joost Posthuma Servais Knaven
2009 Stef Clement Koos Moerenhout Rick Flens
2010 Jos Van Emden Koos Moerenhout Lieuwe Westra
2012 Lieuwe Westra Lars Boom Niki Terpstra
2013 Lieuwe Westra Niki Terpstra Tom Dumoulin
2014 Tom Dumoulin Sebastian Langeveld Jos van Emden
2015 Wilco Kelderman Rick Flens Jos van Emden
2016 Tom Dumoulin Jos van Emden Wilco Kelderman
2017 Tom Dumoulin Stef Clement Robert Gesink
2018 Dylan van Baarle Niki Terpstra Wilco Kelderman
2019 Jos van Emden Sebastian Langeveld Dylan van Baarle
2020 ez zen jokatu COVID-19 pandemia zela eta
2021 Tom Dumoulin Sebastian Langeveld Koen Bouwman
2022 Bauke Mollema Tom Dumoulin Daan Hoole
2023 Jos van Emden Daan Hoole Sjoerd Bax

Ikus, gainera aldatu

Kanpo estekak aldatu