Ireki menu nagusia


Georgiako futbol liga edo Umaglesi Liga (georgieraz პრემიერ ლიგა) Georgiako futbol txapelketa nagusia da. 1990an abiarazitako txapelketa da eta gaur egun 10 taldeek hartzen dute parte, hala ere talde kopurua eta txapelketa-sistemak sarritan aldatu dira bere historia laburrean zehar. Dinamo Tbilisi taldeak 16 garaipen lortu ditu, beste inork baino askoz gehiago.

Georgiako futbol liga
ეროვნული ლიგა
Erovnuli Liga
Antolatzailea საქართველოს ფეხბურთის ფედერაცია
Georgiako Futbol Federazioa
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1990
Eremua  Georgia
Taldeak 10
Maila 1
Jeitsiera Erovnuli Liga 2
Garaipen gehien Dinamo Tbilisi (16 Liga)
Txapelduna Saburtalo Tbilisi (2018)
Webgunea www.gff.ge

2016an trantsiziozko urte bat egin zen txapelketa urte naturaletara egokitzeko.

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea (golak)
1990 Iberia Tbilisi (Dinamo) 78 Guria Lanchkhuti 72   Gija Guruli (23)
1991 Iberia Tbilisi (Dinamo) 47 Guria Lanchkhuti 46   Otar Korgalidze (14)
1991-92 Dinamo Tbilisi 87 Tskhumi Sukhumi 86   Otar Korgalidze (40)
1992-93 Dinamo Tbilisi 77 Shevardeni-1906 Tbilisi 64   Merab Megreladze (41)
1993-94 Dinamo Tbilisi 48 Kolkheti-1913 Poti 44   Merab Megreladze (31)
1994-95 Dinamo Tbilisi 78 Samtredia 74   Giorgi Daraselia (26)
1995-96 Dinamo Tbilisi 79 Margveti Zestafoni 68   Zviad Endeladze (40)
1996-97 Dinamo Tbilisi 81 Kolkheti-1913 Poti 64   Giorgi Demetradze (26)
  David Ujmajuridze (26)
1997-98 Dinamo Tbilisi 71 Dinamo Batumi 62   Levan Khomeriki (23)
1998-99 Dinamo Tbilisi 77 Torpedo Kutaisi 67   Mikheil Ashvetia (26)
1999-2000 Torpedo Kutaisi 46 WIT Georgia 41   Zurab Ionanidze (24)
2000-01 Torpedo Kutaisi 44 Lokomotivi Tbilisi 41   Zaza Zirakishvili (21)
2001-02 Torpedo Kutaisi 48 Lokomotivi Tbilisi 47   Suliko Davitashvili (18)
2002-03 Dinamo Tbilisi 48 Torpedo Kutaisi 46   Zurab Ionanidze (26)
2003-04 WIT Georgia 41 Sioni Bolnisi 41   Suliko Davitashvili (20)
2004-05 Dinamo Tbilisi 75 Torpedo Kutaisi 70   Levani Melkadze (27)
2005-06 Sioni Bolnisi 73 WIT Georgia 68   Jaba Dvali (21)
2006-07 Olimpi Rustavi 63 Dinamo Tbilisi 62   Sandro Iashvili (27)
2007-08 Dinamo Tbilisi 70 WIT Georgia 60   Mikheil Khutsishvili (16)
2008-09 WIT Georgia 69 Dinamo Tbilisi 63   Nikoloz Gelashvili (20)
2009-10 Olimpi Rustavi 79 Dinamo Tbilisi 74   Anderson Aquino (26)
2010-11 Zestafoni 78 Dinamo Tbilisi 72   Nikoloz Gelashvili (18)
2011-12 Zestafoni 54 Dinamo Tbilisi 45   Jaba Dvali (20)
2012-13 Dinamo Tbilisi 52 Dila Gori 49   Xisco (24)
2013-14 Dinamo Tbilisi 68 Zestafoni 62   Xisco (19)
2014-15 Dila Gori 64 Dinamo Batumi 58   Irakli Modebadze (16)
2015-16 Dinamo Tbilisi 76 Samtredia 63   Giorgi Kvilitaia (24)
2016* Samtredia 4-2 (2-0, 2-2) Chikhura Sachkhere -   Budu Zivzivadze (11)
2017 Torpedo Kutaisi 76 Dinamo Tbilisi 75   Irakli Sikharulidze (25)
2018 Saburtalo Tbilisi 79 Dinamo Tbilisi 69   Giorgi Gabedava (22)
  Budu Zivzivadze (22)
  • 2016an Fase erregularrean bi multzo osatu ziren eta bakoitzeko irabazleen arteko finala jokatu zen.

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
Dinamo Tbilisi 16 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2003, 2005, 2008, 2013, 2014, 2016
Torpedo Kutaisi 4 2000, 2001, 2002, 2017
WIT Georgia 2 2004, 2009
Olimpi Rustavi 2 2007, 2010
Zestafoni 2 2011, 2012
Sioni Bolnisi 1 2006
Dila Gori 1 2015
Samtredia 1 2016
Saburtalo Tbilisi 1 2018

Ikus, gaineraAldatu