Ireki menu nagusia
2011ko kantonamendu hauteskundeak Garden.

Gard departamenduko udalerrien zerrendak Okzitaniako lurrez osatutako Frantziako Gard departamenduan dauden 353 udalerriak jasotzen ditu.


Eduki-taula

ZerrendaAldatu

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), posta-kodea eta izena bi hizkuntzetan. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala debekatu eta oztopatzen baitu. Hala ere Herriko Etxe batzuek seinale elebidunak jarri dituzte[1].

Aglomerazio Elkargoetan (oc Comunautat d'aglomeracion, fr Communauté d'agglomération) dauden udalerriak ere markatzen dira:

  • (CAA): 2001ean Avinhon inguruan sortutako Gran Avinhon (oc) Grand Avignon (fr); batez ere Vauclusan dago.
  • (CAC): Alès ingurukoa (2000).
  • (CAN): Nimesen inguruko 2002ko Nimes Metropòli (oc) Nîmes Métropole (fr).
  • (CCR): Rhôny Vistre Vidourle (2001).
  • (CPC): Petita Camarga (oc) Petite-Camargue (fr).
INSEE Posta kodea Izena okzitanieraz Izena frantsesez
30001 30700 Aigaliers Aigaliers
30002 30350 Aigremont Aigremont
30003 30220 Aigasmòrtas Aigues-Mortes
30004 30670 Aigasvivas Aigues-Vives (CCR)
30005 30760 Aiguesa Aiguèze
30006 30470 Aimargues Aimargues (CPC)
30007 30100 Alès(t) Alès (CAC)
30008 30500 Alègre Allègre-les-Fumades
30009 30770 Alzon Alzon
30010 30140 Andusa Anduze
30011 30133 Angles Les Angles (CAA)
30012 30390 Aramon Aramon
30013 30210 Argiliers Argilliers
30014 30700 Arpalhargues e Aurelhac Arpaillargues-et-Aureillac
30015 30120 Arfi Arphy
30016 30120 Arre Arre
30017 30770 Arrigàs Arrigas
30018 30250 Aspèras Aspères
30019 30250 Aubais Aubais (CCR)
30020 30620 Aubòrn Aubord (CPC)
30021 30190 Aubuçargues Aubussargues
30022 30450 Aujac Aujac
30023 30250 Oiargues Aujargues
30024 30120 Aulaç Aulas
30025 30770 Aumessaç Aumessas
30026 30120 Avesa Avèze
30027 30140 Bagarn Bagard (CAC)
30028 30200 Banhòus de Céser Bagnols-sur-Cèze
30029 30430 Barjac Barjac
30030 30700 Baron Baron
30031 30330 La Bastida d'En Gras La Bastide-d'Engras
30032 30300 Bèucaire Beaucaire
30033 30640 Bèuvesin Beauvoisin (CPC)
30034 30127 Bèlagarda Bellegarde
30035 30580 Bèuveser Belvézet
30036 30620 Berniç Bernis (CAN)
30037 30160 Bessèja Bessèges
30038 30120 Beç e Esparron Bez-et-Esparon
30039 30320 Besoça Bezouce (CAN)
30040 30770 Blandaç Blandas
30041 30700 Blausac Blauzac
30042 30140 Boisset e Gaujac Boisset-et-Gaujac (CAC)
30043 30114 Boissièira Boissières (CCR)
30044 30450 Bònavau Bonnevaux
30045 30160 Bordesac Bordezac
30046 30190 Bocoiran e Nosièira Boucoiran-et-Nozières
30047 30230 Bolhargues Bouillargues (CAN)
30048 30580 Boquet Bouquet
30049 30190 Bordic Bourdic
30050 30260 Bragaçargues Bragassargues
30051 30110 Branós e las Talhadas Branoux-les-Taillades
30052 30120 Brèu e Salagòssa Bréau-et-Salagosse
30053 30190 Brinhon Brignon
30055 30580 Broset d'Alèst Brouzet-lès-Alès
30054 30260 Broset de Quiçac Brouzet-lès-Quissac
30056 30580 La Bruguièira La Bruguière
30057 30210 Cabrièiras Cabrières (CAN)
30058 30170 La Cadièira e Cambon La Cadière-et-Cambo
30059 30740 Lo Cailar Le Cailar (CPC)
30060 30132 Caissargues Caissargues (CAN)
30061 30190 La Caumeta La Calmette (CAN)
30062 30420 Cauviçon Calvisson
30064 30770 Campèstre e lo Luc Campestre-et-Luc
30065 30350 Canaulas e l'Argentièira Canaules-et-Argentières
30066 30260 Canas e Clairan Cannes-et-Clairan
30067 30700 La Capèla e Masmolena La Capelle-et-Masmolène
30068 30350 Cardet Cardet
30069 30260 Carnaç Carnas
30070 30130 Carçan Carsan
30071 30350 Cassinhòlas Cassagnoles
30072 30190 Castèlnòu e Valença Castelnau-Valence
30073 30210 Castilhon de Gard Castillon-du-Gard
30074 30750 Lo Causse Begon Causse-Bégon
30075 30820 Cavairac Caveirac (CAN)
30076 30330 Caubilhargues Cavillargues
30077 30480 Cendrats Cendras
30079 30450 Lo Chambon Chambon
30080 30530 Chambonrigaud Chamborigaud
30081 30200 Chusclan Chusclan
30082 30870 Clarençac Clarensac (CAN)
30083 30920 Codonhan Codognan (CCR)
30084 30200 Codolet Codolet
30085 30210 Colhaç Collias
30086 30190 Colòrgas Collorgues
30087 30460 Colonhac Colognac
30088 30250 Combaç Combas
30089 30300 Combs Comps
30090 30450 Concolas Concoules
30091 30111 Congènhas Congénies
30092 30330 Conauç Connaux
30093 30170 Concairac Conqueyrac
30094 30140 Corbés Corbès (CAC)
30095 30260 Corcòna Corconne
30096 30630 Cornilhon Cornillon
30097 30500 Corri Courry
30098 30260 Crespian Crespian
30099 30170 Lo Cròs Cros
30100 30360 Cruvièrs e las Corts Cruviers-Lascours
30101 30360 Dèus Deaux
30102 30190 Dion Dions
30103 30390 Domasan Domazan
30104 30350 Daumeçargues Domessargues
30105 30750 Dórbias Dourbies
30106 30170 Durfòrt e Sent Martin de Sossenac Durfort-et-Saint-Martin-de-Sossenac
30107 30390 Estesargues Estézargues
30108 30124 L'Estrechura L'Estréchure
30109 30360 Euset Euzet
30110 30700 Flaus Flaux
30111 30700 Foissac Foissac
30112 30730 Fònts Fons
30113 30580 Fonts de Lussan Fons-sur-Lussan
30114 30250 Fontanès Fontanès
30115 30580 Fontarecha Fontarèches
30116 30210 Fornés Fournès
30117 30300 Forcas Fourques
30119 30170 Fressac Fressac
30120 30160 Castilhon de Ganhièira Gagnières
30121 30260 Galhan Gailhan
30122 30730 Gajan Gajan
30123 30660 Galargues Gallargues-le-Montueux (CCR)
30124 30760 Lo Garn Le Garn
30125 30128 Garons Garons (CAN)
30126 30190 Garriga e Senta Olha Garrigues-Sainte-Eulalie
30127 30330 Gaujac Gaujac
30128 30510 Generac Générac (CAN)
30129 30140 Generargues Générargues
30130 30450 Ginolhac Génolhac
30131 30630 Godargues Goudargues
30132 30110 La Grand Comba La Grand-Combe
30133 30240 Lo Grau dau Rèi Le Grau-du-Roi
30134 30760 Issirac Issirac
30135 30300 Jonquièra de Sent Vincenç Jonquières-Saint-Vincent
30136 30250 Junàs Junas
30137 30110 La Melosa Lamelouze
30138 30980 L'Anglada Langlade (CAN)
30139 30750 Lanuèjols Lanuéjols
30140 30460 La Sala Lasalle
30141 30290 Laudun Laudun-l'Ardoise
30142 30110 La Val Laval-Pradel
30143 30760 La Vau de Sant Roman Laval-Saint-Roman
30144 30250 Lècas Lecques
30145 30210 Ledenon Lédenon (CAN)
30146 30350 Ledinhan Lédignan
30147 30350 Lesan Lézan
30148 30260 Lièuc Liouc
30149 30126 Lirac Lirac
30150 30610 Logrian-Florian Logrian-Florian
30151 30580 Lussan Lussan
30152 30960 Los Mages Les Mages
30153 30450 Malon e Elze Malons-et-Elze
30154 30120 Mandagon Mandagout
30155 30129 Manduèlh Manduel (CAN)
30156 30320 Margarida Marguerittes (CAN)
30157 30120 Març Mars
30158 30360 Martinhargues Martignargues
30159 30960 Lo Martinet Le Martinet
30160 30350 Maruèjols de Gardon Maruéjols-lès-Gardon
30161 30350 Maçanas Massanes
30162 30140 Macilhargues e Atuèg Massillargues-Attuech
30163 30350 Maureçargues Mauressargues
30164 30430 Mejanas e lo Clap Méjannes-le-Clap
30165 30340 Mejanas d'Alès(t) Méjannes-lès-Alès
30166 30840 Meinas Meynes
30167 30410 Mairanas Meyrannes
30168 30140 Mialet (Gard)Mialet Mialet (CAC)
30169 30540 Milhau Milhaud (CAN)
30170 30120 Molièras e Cavalhac Molières-Cavaillac
30171 30410 Molièras de Céser Molières-sur-Cèze
30172 30170 Monoblet Monoblet
30173 30340 Monts Mons (CAC)
30174 30700 Montaren e Sent Medier Montaren-et-Saint-Médiers
30175 30630 Montclús Montclus
30176 30120 Montdardièr Montdardier
30177 30360 Montelhs Monteils
30178 30150 Montfaucon Montfaucon
30179 30490 Montfrin Montfrin
30180 30190 Montinhargues Montignargues
30181 30260 Montmirat Montmirat
30182 30730 Montpesat Montpezat
30183 30350 Molesan Moulézan
30184 30190 Moçac Moussac
30185 30121 Murs Mus (CCR)
30186 30114 Najas e Solòrgues Nages-et-Solorgues (CCR)
30187 30580 Navacèlas Navacelles
30188 30360 Nèrç Ners
30189 30000 Nimes Nîmes (CAN)
30190 30570 Nòstra Dama de la Rovièira Notre-Dame-de-la-Rouvière
30191 30200 Orsan Orsan
30192 30260 Ortons, Serinhan e Quilhan Orthoux-Sérignac-Quilhan
30193 30730 Parinhargues Parignargues
30194 30160 Pèiramala Peyremale
30195 30124 Peiròlas Peyrolles
30196 30330 Lo Pin (Gard) Le Pin
30197 30340 Los Plans Les Plans
30198 30122 Los Plantièrs Les Plantiers
30199 30120 Pomièrs Pommiers
30200 30170 Pompinhan Pompignan
30201 30450 Pontelhs e Bresís Ponteils-et-Brésis
30202 30130 Lo Pònt Sent Esperit Pont-Saint-Esprit
30203 30530 Pòrtas Portes
30204 30500 Potelièiras Potelières
30205 30330 Pinhadorèissa Pougnadoresse
30206 30320 Pous Poulx (CAN)
30207 30210 Posilhac Pouzilhac
30208 30610 Puègredond Puechredon
30209 30131 Puèg Aut Pujaut
30210 30260 Quiçac Quissac
30211 30129 Redeçan Redessan (CAN)
30212 30210 Remolins Remoulins
30213 30750 Reven Revens
30214 30720 Ribauta e las Tavèrnas Ribaute-les-Tavernes
30215 30430 Ribièiras Rivières
30216 30160 Robiac e Ròca-sadola Robiac-Rochessadoule
30217 30650 Ròcafòrt de Gardon Rochefort-du-Gard (CAA)
30218 30430 Ròcaguda Rochegude
30356 30230 Rodilhan Rodilhan (CAN)
30219 30120 Rògas Rogues
30220 30440 Ròcadun Roquedur
30221 30150 Ròcamaura Roquemaure
30222 30200 La Ròca de Céser La Roque-sur-Cèze
30223 30340 Rosson Rousson
30224 30190 La Rovièira La Rouvière
30225 30200 Sabran Sabran
30226 30130 Sent Aleissandre Saint-Alexandre
30227 30500 Sant Ambruèis Saint-Ambroix
30228 30190 Senta Anastasiá Sainte-Anastasie
30229 30570 Sent Andrieu de Magencolas Saint-André-de-Majencoules
30230 30630 Sent Andrieu de Ròcapertús Saint-André-de-Roquepertuis
30231 30940 Sant Andrieu de Valbornha Saint-André-de-Valborgne
30232 30330 Sent Andrieu d'Olerargues Saint-André-d'Olérargues
30233 30730 Sent Bausèli Saint-Bauzély
30234 30350 Sent Beneset Saint-Bénézet
30235 30210 Sent Bonet del Gard Saint-Bonnet-du-Gard
30236 30460 Sent Bonet de Salendrenca Saint-Bonnet-de-Salendrinque
30237 30500 Sent Breç Saint-Brès
30238 30440 Sent Breçon Saint-Bresson
30239 30110 Senta Cecília d'Andòrge Sainte-Cécile-d'Andorge
30240 30360 Sent Cesari de Grasinhan Saint-Césaire-de-Gauzignan
30241 30190 Sench Agde Saint-Chaptes
30242 30760 Sent Cristòu de Rodièra Saint-Christol-de-Rodières
30243 30380 Sent Cristòu d'Alès(t) Saint-Christol-lès-Alès (CAC)
30244 30260 Sent Clement Saint-Clément
30245 30870 Sent Còsme e Maruèjols Saint-Côme-et-Maruéjols (CAN)
30246 30460 Senta Crotz de Cadèrla Sainte-Croix-de-Caderle
30247 30500 Sent Daunís Saint-Denis
30248 30190 Sent Desèri Saint-Dézéry
30249 30980 Sent Dionisi Saint-Dionisy (CAN)
30250 30360 Sent Estève de l'Ome Saint-Étienne-de-l'Olm
30251 30200 Sent Estève dei Sòrbs Saint-Étienne-des-Sorts
30252 30140 Sent Feliç de Palhièira Saint-Félix-de-Pallières
30253 30960 Sent Florenç d'Ausona Saint-Florent-sur-Auzonnet
30254 30150 Sent Genièis de Comolaç Saint-Geniès-de-Comolas
30255 30190 Sent Ginièis de Malgoiriés Saint-Geniès-de-Malgoirès
30256 30200 Sent Gervàs Saint-Gervais
30257 30320 Sent Gervasi Saint-Gervasy (CAN)
30258 30800 Sant Geli Saint-Gilles (CAN)
30259 30560 Sent Alari de Bretmàs Saint-Hilaire-de-Brethmas (CAC)
30260 30210 Sent Alari d'Ausilhan Saint-Hilaire-d'Ozilhan
30261 30360 Sent Ipolit de Caton Saint-Hippolyte-de-Caton
30262 30700 Sent Ipolit de Montagut Saint-Hippolyte-de-Montaigu
30263 30170 Sent Ipolit Saint-Hippolyte-du-Fort
30264 30360 Sent Jan de Ceirargues Saint-Jean-de-Ceyrargues
30265 30610 Vila-seca Saint-Jean-de-Crieulon
30266 30430 Sent Jan de Maruèjols e Avejan Saint-Jean-de-Maruéjols-et-Avéjan
30267 30350 Sent Jan de Sèrres Saint-Jean-de-Serres
30268 30960 Sent Jan de Ceba Saint-Jean-de-Valériscle
30269 30270 Sent Jan de Gardonenca Saint-Jean-du-Gard (CAC)
30270 30140 Sent Jan del Pin Saint-Jean-du-Pin (CAC)
30271 30500 Sent Julian de Cassanhaç Saint-Julien-de-Cassagnas
30272 30440 Sent Julian de la Nau Saint-Julien-de-la-Nef (CCGS)
30273 30760 Sent Julian de Pairolaç Saint-Julien-de-Peyrolas
30274 30340 Sent Julian dels Rosiers Saint-Julien-les-Rosiers
30275 30580 Sent Just e Vaquièiras Saint-Just-et-Vacquières
30276 30220 Sent Laurenç de Gosa Saint-Laurent-d'Aigouze
30277 30200 Sent Laurenç de Carnòls Saint-Laurent-de-Carnols
30278 30126 Sent Laurenç deis Aubres Saint-Laurent-des-Arbres
30279 30330 Sent Laurenç de la Verneda Saint-Laurent-la-Vernède
30280 30440 Sent Laurenç del Minièr Saint-Laurent-le-Minier
30281 30730 Sant Mamet del Gard Saint-Mamert-du-Gard
30282 30330 Sent Marcèu de Carreireta Saint-Marcel-de-Careiret
30283 30440 Sent Marçau Saint-Martial (CCGS)
30284 30520 Sent Martin de Valgalga Saint-Martin-de-Valgalgues (CAC)
30285 30360 Sent Maurici de Casasvièlhas Saint-Maurice-de-Cazevieille
30286 30700 Sent Maissemin Saint-Maximin
30287 30200 Sent Miquèu d'Euset Saint-Michel-d'Euzet
30288 30200 Sent Nasari Saint-Nazaire
30289 30610 Sent Nasari de Gàrdia Saint-Nazaire-des-Gardies
30290 30130 Sent Paulet de Caisson Saint-Paulet-de-Caisson
30291 30480 Sent Pau de la Còsta Saint-Paul-la-Coste (CAC)
30292 30330 Sent Ponç de la Cam Saint-Pons-la-Calm
30293 30430 Sent Privat de Champclaus Saint-Privat-de-Champclos
30294 30340 Sent Privat dels Vièlhs Saint-Privat-des-Vieux (CAC)
30295 30700 Sent Quentin de la Terralha Saint-Quentin-la-Poterie
30296 30440 Sent Roman de Codièira Saint-Roman-de-Codières (CCGS)
30297 30750 Sent Sauvaire e Camriu Saint-Sauveur-Camprieu
30298 30140 Sent Sebastian d'Agrifuèlh Saint-Sébastien-d'Aigrefeuille
30299 30700 Sent Sifret Saint-Siffret
30300 30260 Sent Teodorit Saint-Théodorit
30301 30700 Sent Victor deis Olas Saint-Victor-des-Oules
30302 30290 Sent Victor de la Còsta Saint-Victor-la-Coste
30303 30500 Sent Victor de Maucap Saint-Victor-de-Malcap
30304 30760 Salasac Salazac
30305 30340 Salindres Salindres (CAC)
30306 30250 Salinèla Salinelles
30307 30110 Las Salas de Gardon Les Salles-du-Gardon
30308 30700 Sanilhac e Sagriers Sanilhac-Sagriès
30309 30260 Sardan Sardan
30310 30125 Saumana Saumane
30311 30610 Sauve Sauve
30312 30150 Sauvatèrra Sauveterre
30313 30190 Sauset Sauzet
30314 30350 Savinhargues Savignargues
30315 30650 Sase Saze (CAA)
30316 30450 Seneschàs Sénéchas
30317 30210 Saranhac Sernhac
30318 30340 Servaç Servas
30319 30700 Cervier e la Bauma Serviers-et-Labaume
30320 30580 Sèina Seynes
30321 30250 Somèire Sommières
30322 30460 Sodòrgues Soudorgues
30323 30110 Sostèla Soustelle (CAC)
30324 30250 Sauvinhargues Souvignargues
30325 30440 Sumèna Sumène (CCGS)
30326 30126 Tavèus Tavel
30327 30430 Taraus Tharaux
30328 30390 Tesiers Théziers
30329 30140 Toiraç Thoiras (CAC)
30330 30140 Tornac Tornac
30331 30330 Trescas Tresques
30332 30750 Trève Trèves
30333 30620 Uchau Uchaud (CCR)
30334 30700 Usès Uzès
30335 30460 Vabres Vabres
30336 30300 Valabrega Vallabrègues
30337 30700 Valabriç Vallabrix
30338 30580 Valerargues Vallérargues
30339 30570 Valerauga Valleraugue
30340 30210 Valaiguièra Valliguières
30341 30600 Vauvèrd Vauvert (CPC)
30342 30200 Venejan Vénéjan
30343 30630 Verdfuèlh Verfeuil
30344 30310 Vergesa Vergèze (CCR)
30345 30530 La Vernareda La Vernarède
30346 30210 Vèrç Vers-Pont-du-Gard
30347 30600 Vestric e Candiac Vestric-et-Candiac (CCR)
30348 30360 Vesenòbre Vézénobres
30349 30260 Vic e lo Fesc Vic-le-Fesq
30350 30120 Lo Vigan Le Vigan
30351 30400 Vilanòva d'Avinhon Villeneuve-lès-Avignon (CAA)
30352 30250 Vilavièlha Villevieille
30353 30770 Virsec Vissec
30354 30350 Montanhac Montagnac
30355 30330 Sent Pau dei Fònts Saint-Paul-les-Fonts


ErreferentziakAldatu

  1. Gardeko seinale elebidunak Toponimia occitana e senhalizacion en occitan webgunean.

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu