Ireki menu nagusia

Futboleko Espainiako Erregina Kopa

Futboleko Espainiako Erregina Kopa emakumezkoen Espainiako futbol txapelketa da. Liga amaitzerakoan jokatzen da.

Futboleko Espainiako Erregina Kopa
Copa de la Reina de Fútbol
Antolatzailea Real Federación Española de Fútbol
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1983 (Espainiako Txapelketa)
1988-89 (Erreginaren Kopa)
Eremua Espainia Espainiar Estatua
Taldeak 8
Garaipen gehien Levante (6 Kopa)
Espanyol (6 Kopa)
Bartzelona (6 Kopa)
Txapelduna Euskal Herria Real Sociedad (2018-19)
Webgunea www.lfp.es
RCD Espanyoleko neskak 2010eko Erregina Kopako garaipena ospatzen.
Levantek sei kopa irabazi ditu.
RCD Espanyol eta FC Barcelonak ere seina Kopa eskuratu dituzte.

HistoriaAldatu

Lehiaketa 1983an sortu zen Espainiako Txapelketa izenarekin, izan ere garai hortan jokatzen zen Estatu mailako txapelketa bakarra baitzen. Eskualdetako irabazleek hartzen zuten parte. 1988an Liga eratu zenean hark hartu zuen Espainiako Txapelketa izena eta honek berriz Erreginaren Kopa. Sailkatze sistemak aldiz berdin jarraitu zuen.

2001-02 denboralditik aurrera Ligako onenek hartzen dute parte. 2013an erabaki zen Ligako aurreneko zortziek jokatuko zutela Erreginaren Kopa.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Levante
6 Kopa
     
 
 
 
Espanyol
6 Kopa
     
 
 
 
Bartzelona
6 Kopa

PalmaresaAldatu

Denboraldia Txapelduna Emaitza Txapeldunordea
1983 Karbo Deportivo de La Coruña 4-1 CF Porvenir
1983-84 Karbo Deportivo de La Coruña 4-2, 1-2   Añorga KKE
1984-85 Karbo Deportivo de La Coruña 2-2 (p 3-1) Peña Barcelonista Barcilona
1985-86 CF Porvenir 2-1   Oiartzun KE
1986-87   Oiartzun KE 3-2   Añorga KKE
1987-88   Oiartzun KE 2-0 CF Porvenir
1988-89 CF Parque Alcobendas 4-2   Añorga KKE
1989-90   Añorga KKE 2-0 RCD Espanyol
1990-91   Añorga KKE 3-0 FC Barcelona
1991-92 Oroquieta Villaverde 3-0 CE Sabadell
1992-93   Añorga KKE 2-1 Oroquieta Villaverde
1993-94 FC Barcelona 2-1 Oroquieta Villaverde
1994-95 Oroquieta Villaverde 4-2   Añorga KKE
1995-96 RCD Espanyol 3-0 Oroquieta Villaverde
1996-97 RCD Espanyol 4-2 Atlético Málaga
1997-98 Atlético Málaga 4-0   Lagunak KE
1998-99 Oroquieta Villaverde 3-1   Eibartarrak FT
1999-00 Levante UD 3-0   Lagunak KE
2000-01 Levante UD 5-1 CF Puebla
2001-02 Levante UD 1-0 RCD Espanyol
2002-03 CE Sabadell 3-1 CFF Estudiantes de Huelva
2003-04 Levante UD 3-1 CE Sabadell
2004-05 Levante UD 2-1 CF Puebla
2005-06 RCD Espanyol 2-2 (pen:4-3)   Lagunak KE
2006-07 Levante UD 3-1 RCD Espanyol
2007-08 Rayo Vallecano 3-2 Levante UD
2008-09 RCD Espanyol 5-1 CD Transportes Alcaine (Zaragoza)
2009-10 RCD Espanyol 3-1 Rayo Vallecano
2010-11 FC Barcelona 1-0 RCD Espanyol
2011-12 RCD Espanyol 2-1   Athletic Club
2012-13 FC Barcelona 4-0 CD Transportes Alcaine (Zaragoza)
2013-14 FC Barcelona 1-1 (p 5-4)   Athletic Club
2014-15 Sporting Huelva 2-1 Valencia CF
2015-16 Atlético Féminas 3-2 FC Barcelona
2016-17 FC Barcelona 4-1 Atlético Féminas
2017-18 FC Barcelona 1-0 (luz) Atlético Féminas
2018-19   Real Sociedad 2-1 Atlético Féminas
  • (luz), luzapenaren ondoren.
  • (pen), penalti jaurtiketak.

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Levante UD (tartean San Vicente) 6 2000, 2001, 2002, 2004, 2005, 2007
  RCD Espanyol 6 1996, 1997, 2006, 2009, 2010, 2012
  FC Barcelona 6 1994, 2011, 2013, 2014, 2017, 2018
  Karbo Deportivo de La Coruña 3 1983, 1984, 1985
  Añorga KKE 3 1990, 1991, 1993
  Oroquieta Villaverde 3 1992, 1995, 1999
  Oiartzun KE 2 1987, 1988
  CF Porvenir 1 1986
  CF Parque Alcobendas 1 1989
  Atlético Málaga 1 1998
  CE Sabadell 1 2003
  Rayo Vallecano 1 2008
  Sporting Huelva 1 2015
  Atlético Féminas 1 2016
  Real Sociedad 1 2019