Ireki menu nagusia

Wikipedia β

Fernando Marías Amondo (Bilbo, 1958ko ekainaren 13a) idazle bizkaitarra da. Luis Marías zinema gidoigilea anai txikia du.

Fernando Marías
Fernando Marias Amondo.jpg
Bizitza
Jaiotza Bilbo1958ko ekainaren 13a (60 urte)
Herrialdea  Bizkaia, Euskal Herria
Familia
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
frantsesa
Jarduerak
Jarduerak idazlea eta gidoilaria
Jasotako sariak
Genero artistikoa eleberria
http://www.fernandomarias.com/

Eduki-taula

BiografiaAldatu

1975an Madrilera joan zen zinema ikastera, eta harrezkero Madrilen bizi da. Bideo ekoiztetxe bat sortu zuen, publizitatean lan egin zuen, eta telesailetarako gidoiak idatzi zituen, eleberrigintzan buru-belarri hasi baino lehen. Bere lehen eleberriarekin, Luz Prodigiosa (1990) izenburukoarekin, Barbastro Hiria saria jaso zuen. Horrek idazten jarraitzera animatu zuen. Sari asko irabazitakoa da: Nadal (2001), Dulce Chacón (2004), Sevillako Ateneoa (2005) eta Haur eta gazte literaturako Sari Nazionala (2006), besteak beste.

BibliografiaAldatu

  • La luz prodigiosa (1990)
  • Esta noche moriré (1992)
  • Páginas ocultas de la historia (1997), Juan Bas idazle bilbotarrekin batera idatzia.
  • Los fabulosos hombres película (1998)
  • El niño de los coroneles (2001)
  • La batalla de Matxitxako (2001)
  • La mujer de las alas grises (2003)
  • Invasor (2004)
  • Cielo abajo (2005)
  • El mundo se acaba todos los días (2005)

Zinerako gidoiakAldatu

Ikus, gaineraAldatu

ErreferentziakAldatu