Ireki menu nagusia

Zerrenda:Fenolhedéseko udalerriak

Fenolhedéseko udalerrien zerrenda» orritik birbideratua)

Fenolhedéseko udalerrien zerrenda Okzitaniako parçan edo eskualde honetan kokatzen diren udalerriek osatuta dago.

Batzuetan eskualdea Ekialdeko Pirinioetan dauden udalerrietara mugatzen da baina historikoki Auden sartu zituzten batzuk ere badaude.

ZerrendaAldatu

Hauexek dira Fenolhedéseko udalerriak. Datu hauek agertzen dira: izena okzitanieraz, izenak katalanez (eskualdean bi hizkuntza hurko hauen arteko trantsiziozko hizkerak daude) eta frantsesez (ofiziala den bakarra), zein departamendutan dagoen (Dep.; 11: Aude, 66: Ekialdeko Pirinioak) eta zein hizkuntza (òc= okzitaniera, "Trantsiziozkoa" trantsiziozko hizkerak identifikatzeko[1]).

Izena okzitanieraz Izena katalanez/frantsesez Dep. Hizkuntza
Ansinhan Ansinyà/Ansignan 66 Òc
Atsat/Atzat Atsat/Axat 11 Òc
Bèlestar/Balhestar/Bèlhestar[2] Bellestar (de la Frontera)/Bélesta 66 Trantsiziozkoa
Camporsin Campossí/Campoussy 66 Òc
Caramanh/Carmanh Caramany/Caramany 66 Òc
Cassanhas Cassanyes/Cassagnes 66 Trantsiziozkoa
Caudièrs de Fenolhet Caudiers de Fenollet/Caudiès-de-Fenouillèdes 66 Òc
Centernac/Çantarnac Centernac=Sant Arnac/Saint-Arnac 66 Òc
Conòsols/Conòsol Conòsols/Counozouls 11 Òc
l'Esquerda/l'Esquèrda l'Esquerda/Lesquerde 66 Òc
Felhuns/Felhunhs Felluns/Felluns 66 Òc
Fenolhet Fenollet/Fenouillet 66 Òc
Fòssa Fossa/Fosse 66 Òc
Ginclar Ginclar/Gincla 11 Òc
Lançac Lançac/Lansac 66 Òc
Maurin Maurí/Maury 66 Òc
Montalban del Castèl(h) Montalbà del Castell/Montalba-le-Château 66 Trantsiziozkoa
Montfòrt Montfort (de Bolzana)/Montfort-sur-Boulzane 11 Òc
Pesilhan de Conflent Pesillà de Conflent[3]/Pézilla-de-Conflent 66 Òc
Planesas Planeses/Planèzes 66 Òc
Prats de Sornian (de Sornhan) Prats de Sornià/Prats-de-Sournia 66 Òc
Prunhanas Prunyanes/Prugnanes 66 Òc
(la Pradèla-)Puèglaurenç (la Pradella-)Puillorenç/(Lapradelle-)Puilaurens 11 Òc
Rasiguèras Rasigueres/Rasiguères 66 Òc
Rebolhet/Rabolhet Rebollet/Rabouillet 66 Òc
Salvesinas Salvesines/Salvezines 11 Òc
Sant Martin de Fenolhet[4] Sant Martí de Fenollet/Saint-Martin 66 Òc
Sant Martin de Les Sant Martí de Les/Saint-Martin-Lys 11 Òc
Sant Pau de Fenolhet Saint Pau de Fenollet/Saint-Paul-de-Fenouillet 66 Òc
Santa Coloma d'Aigueta (de Rocafort) Santa Coloma de Rocafort (d'Aigueta)/Sainte-Colombe-sur-Guette 11 Òc
Sornian/Sornhan Sornià/Sournia 66 Òc
la Tor de França[5] la Tor de França=(la Tor de) Triniac/Latour-de-France 66 Trantsiziozkoa
Trevilhac Trevillac/Trévillach 66 Trantsiziozkoa
Trilhan Trillà/Trilla 66 Òc
Viran Virà/Vira 66 Òc
lo Vivièr el Viver/Le Vivier 66 Òc

Zalantzazko kasuakAldatu

Audeko udalerriak beti ez dira eskualdera lotu, departamenduetako banaketan oinarritutako ikuspegiagatik.

Beste aldetik, hizkuntzaz katalan hiztunak diren arren, administrazioz (kantonamendua) harremana dutelako zenbaitek udalerri hauek ere Fenolhedésekin lotzen dituzte:

ErreferentziakAldatu

  1. Fenolleda Rossellonesa El Talp webgunean, trantsiziozko hizkerak dituzten bost udalerriez.
  2. Izen tradizional osoa Bèlestar de la Frontièra.
  3. Izen zaharra: Pesillanell.
  4. Lehenago Sant Martin d'Endalens.
  5. Lehenago Triniac.

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu