Ireki menu nagusia

Ewan Gordon McGregor (ahoskera: ˌjuːən məˈɡrɛɡər; Perth, 1971ko martxoaren 31 -) eskoziar aktorea da. Aktorea oso ezaguna da Star Wars sagaren lehenengo hiru ataletan parte hartzeagatik, Obi-Wan Kenobi jediaren papera jokatzen. Duela gutxiko beste lan garrantzitsu eta nahiko ezagun batzuk I Love You Phillip Morris, Angels & Demons eta Moulin Rouge! izan dira, azken honek gainera Urrezko Globo Sarietarako proposamen bat ekarri zion. Haatik, bere lanik baloratuena Trainspotting pelikulan egin zuen filmaren protagonista, Mark Renton, interpretatu zuenean.

Ewan McGregor
Ewan McGregor (2013 Citroën advertisement).png
UNICEFen borondate oneko enbaxadorea

Bizitza
Jaiotza Perth1971ko martxoaren  31 (48 urte)
Herrialdea  Erresuma Batua
Bizilekua Los Angeles konderria
Familia
Ezkontidea(k) Eve Mavrakis Itzuli  (1995 -  2017)
Hezkuntza
Heziketa Guildhall School of Music and Drama Itzuli
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak zinema aktorea, aktorea, abeslaria, zinema zuzendaria, antzerki aktorea eta telebista-aktorea
Lan nabarmenak Star Wars
Jasotako sariak
Musika instrumentua ahotsa
IMDb nm0000191

2012ko irailaren 27an Donostia Saria jaso zuen.

FilmografiaAldatu

Urtea Filma Pertsonaia
1993 Being Human Alvarez
1994 Shallow Grave Alex Law
1995 Blue Juice Dean Raymond
1996 Trainspotting Mark Renton
The Pillow Book Jerome
Emma Frank Churchill
Brassed Off Andy
1997 Nightwatch Martin Bells
The Serpent's Kiss Meneer Chrome
A Life Less Ordinary Robert Lewis
1998 Desserts Stroller
Velvet Goldmine Curt Wild
Little Voice Billy
1999 Star Wars Episode I: The Phantom Menace Obi-Wan Kenobi
Rogue Trader Nick Leeson
Eye of the Beholder Stephen Wilson
2000 Nora James Joyce
2001 Moulin Rouge! Christian
Black Hawk Down SPC John Grimes
2002 Star Wars Episode II: Attack of the Clones Obi-Wan Kenobi
Solid Geometry Phil
2003 Down with Love Catcher Block
Young Adam Joe Taylor
Faster Narratzailea
Big Fish Edward Bloom gaztea
2005 Robots Rodney Copperbottom
Valiant Valiant
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith Obi-Wan Kenobi
The Island Lincoln Six Echo/Tom Lincoln
Stay Sam Foster
2006 Scenes of a Sexual Nature Billy
Miss Potter Norman Warne
Stormbreaker Ian Rider
2007 Cassandra's Dream Ian
2008 Deception Jonathan McQuarry
Incendiary Jasper Black
2009 I Love You Phillip Morris Phillip Morris
Angels & Demons Patrick McKenna kamarlengoa
Amelia Gene Vidal
Men Who Stare at Goats Bob Wilton
2010 The Ghost Writer Idazle mamua
Nanny McPhee and the Big Bang Rory Green
Jackboots on Whitehall Chris
Beginners Oliver Fields
2011 Perfect Sense Michael
Fastest Kontalaria
Haywire Kenneth
2012 Salmon Fishing in the Yemen Alfred Jones dkt.
The Impossible Henry Bennett
2013 Jack the Giant Slayer Elmont
August: Osage County Bill Fordham
2014 A Million Ways to Die in the West Feriako cowboya
Son of a Gun Brendan Lynch
2015 Mortdecai Alistair Martland inspektorea
Last Days in the Desert Iehoshua / Satan
Miles Ahead Dave Brill
Star Wars: The Force Awakens Obi-Wan Kenobi (ahotsa)
2016 Jane Got a Gun John Bishop
Our Kind of Traitor Peregrine "Perry" Makepeace
American Pastoral Seymour "Swede" Levov
2017 T2: Trainspotting Mark Renton
Beauty and the Beast Lumière
2018 Zoe Cole
Christopher Robin Christopher Robin
2019 Doctor Sleep Danny Torrance

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Ewan McGregor  


  Artikulu hau Eskoziako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.