Evgeni Berzin

txirrindulari errusiarra

Evgeni Berzin (errusieraz Евгений Берзин: 1970eko ekainaren 3a, Vyborg, Sobietar Batasuna) errusiar txirrindulari profesional ohi bat da. Sobietar eskolako disziplina zorrotzatik sortutako txirrindularia zen, estilo hotzeko txirrindularia, sasoiez noiz ongi edo nekatua zen atzemateko nekeza. Gaztaroan amateur gisa sari eta lasterketa ugari irabazia, bere ibilbide profesionala 1993-2001 artean burutu zuen.

Evgeni Berzin
Evgueni BERZIN.jpg
Bizitza
JaiotzaVyborg1970eko ekainaren 3a (52 urte)
Herrialdea Sobietar Errepublika Sozialisten Batasuna  (1970eko ekainaren 3a -  1991ko abenduaren 24a)
 Errusia  (1991ko abenduaren 25a -
Hezkuntza
Hizkuntzakerrusiera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Pisua68 kilogramo
Altuera176 zentimetro
Jasotako sariak

1994ko Italiako Giroan ordurarte garaitezina zirudien Miguel Indurain euskal txirrindulariari nagusitu eta lehen postuan amaitzea lortu zuen, eta Lieja-Bastogne-Lieja klasikoa ere irabazi zuen.

PalmaresaAldatu

1994

1995

1996

1997

1998

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000
  Italiako Giroa 90. 1. 2. 10. 20. 52. UT
  Frantziako Tourra UT 20. UT 25.
  Espainiako Vuelta
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu