Zerrenda:Euskal Herriko tximeletak

Euskal Herriko tximeleten zerrenda» orritik birbideratua)

Hona hemen Euskal Herrian dabiltzan tximeleta-espezieen zerrenda:

Familia Izen arrunta Izen zientifikoa
Erebidae Calliteara pudibunda
Hesperiidae Cervantes tximeleta Erynnis tages
Foulquier xake-tximeleta Pyrgus foulquieri
Gailurretako xake-tximeleta Pyrgus cirsii
Iparraldeko xake-tximeleta Carterocephalus palaemon
Ispilu tximeleta Heteropterus morpheus
Kartamoetako xake-tximeleta Pyrgus fritillarius
Lerro luzedun urre-tximeleta Thymelicus sylvestris
Lerro mozdun urre-tximeleta Thymelicus lineola
Malbetako xake-tximeleta Pyrgus onopordi
Mendiko moko-tximeleta Carcharodus flocciferus
Mendiko xake-tximeleta Pyrgus alveus
Moko-tximeleta argia Carcharodus lavatherae
Moko-tximeleta arrunta Carcharodus boeticus
Moko-tximeleta gaztainkara Carcharodus alceae
Orban zuridun urre-tximeleta Hesperia comma
Salbia-hesperidoa Muschampia proto
Sertorio-tximeleta Spialia sertorius
Urre-tximeleta handia Ochlodes sylvanus
Urre-tximeleta iluna Thymelicus acteon
Xake-tximeleta berdexka Pyrgus serratulae
Xake-tximeleta txikia Pyrgus malvae
Zazporrietako xake-tximeleta Pyrgus armoricanus
Lycaenidae Agriades glandon
Polyommatus damon
Polyommatus dolus
Aricia cramera
Cupido minimus
Glaucopsyche melanops
Laeosopis roboris
Lycaena alciphron
Lycaena tityrus
Maculinea alcon
Maculinea arion
Maculinea nausithous
Polyommatus seros
Satyrium acaciae
Satyrium ilicis
Satyrium esculi
Satyrium pruni
Satyrium w-album
Callophrys rubi
Lycaena phlaeas
Lycaena virgaureae
Lycaena hippothoe
Lampides boeticus
Leptotes pirithous
Zizeeria knysna
Cupido argiades
Cupido osiris
Celastrina argiolus
Glaucopsyche alexis
Aricia agestis
Cyaniris semiargus
Polyommatus ainsae
Polyommatus ripartii
Polyommatus coridon
Polyommatus hispanus
Polyommatus albicans
Adonis urdina Polyommatus bellargus
Espainiar arizia Aricia morronensis
Astorki-urdina Polyommatus thersites
Azitrai-urdina Pseudophilotes baton
Elorri-satiroa Satyrium spini
Genista-urdina Plebejus idas
Geranio-tximeleta Cacyreus marshalli
Gurbitza Callophrys avis
Haritz-tximeleta Neozephyrus quercus
Ikaroa Polyommatus icarus
Ilar-urdina Polyommatus amandus
Itsabalki-urdina Polyommatus dorylas
Ote-urdina Plebejus argus
Panoptes urdina Pseudophilotes panoptes
Plantain-urdina Polyommatus escheri
Teilatu-belar urdina Scolitantides orion
Urki-tximeleta Thecla betulae
Nymphalidae Pyronia tithonus
Mellicta athalia
Erebia pronoe
Arethusana arethusa
Mellicta deione
Nymphalis antiopa
Nymphalis polychloros
Pandoriana pandora
Coenonympha panphilus
Erebia cassioides
Erebia hispania
Erebia lefebvrei
Erebia pandrose
Hipparchia alcyone
Lasiommata maera
Hipparchia fagi
Lasiommata megera
Maniola jurtina
Melanargia galathea
Melanargia lachesis
Melanargia occitanica
Melanargia russiae
Minois dryas
Pseudotergumia fidia
Pyronia bathseba
Pyronia cecilia
Almirante gorria edo Bulkana Vanessa atalanta
Almirante zuria Limenitis camilla
Almorabide-tximeleta Melanargia ines
Apo-belar dontzeila Melitaea trivia
Asun-tximeleta Aglais urticae
Bakante-tximeleta Lopinga achine
Belarmin-dontzeila Melitaea phoebe
C-zuria Polygonia c-album
Dontzeila iluna Melitaea diamina
Dontzeila laranja Melitaea didyma
Enperadore more txikia Apatura ilia
Erramu-tximeleta Brenthis daphne
Erramu-tximeleta txikia Brenthis ino
Espainiar dontzeila Euphydryas desfontainii
Hatz-belar dontzeila Mellicta parthenoides
Hegoaldeko almirante zuria Limenitis reducta
Horma-tximeleta Pararge aegeria
Kardu-tximeleta Cynthia cardui
Kiribil-tximeleta Aphantopus hyperantus
Nekaratu handia Mesoacidalia aglaja
Nekaratu txikia Issoria lathonia
Nekaratu arrunta Argynnis paphia
Niobe tximeleta Fabriciana niobe
Ñabarra Apatura iris
Otso-tximeleta Hyponephele lycaon
Pauma Inachis io
Perla-tximeleta bioleta Boloria dia
Perla-tximeleta handia Boloria euphrosyne
Perla-tximeleta txikia Boloria selene
Plantain-dontzeila Melitaea cinxia
Protea Araschnia levana
Satiro arrunta Hipparchia semele
Satiro beltza Satyrus actaea
Satiro iluna Hipparchia statilinus
Satiro marraduna Hipparchia fidia
Semelora-tximeleta Brenthis hecate
Txilar-tximeleta arrea Coenonympha glycerion
Zingira-dontzeila Euphydryas aurinia
Papilionidae Apolo tximeleta Parnassius apollo
Arlekina Zerynthia rumina
Lirio-tximeleta Iphiclides podalirius
Makaon tximeleta Papilio machaon
Mnemosine tximeleta Parnassius mnemosyne
Pieridae Pieris rapae
Aurora zuria Anthocharis cardamines
Aurora horia Anthocharis euphenoides
Aza-tximeleta Pieris brassicae
Bergerren kolia Colias australis
Elorri zuriko tximeleta Aporia crataegi
Hegoaldeko tximeleta zuria Euchloe ausonia
Kleopatra Gonepteryx cleopatra
Kolia arrunta Colias croceus
Kolia berdexka Colias phicomone
Limoi-tximeleta Gonepteryx rhamni
Nerbio berdedun tximeleta Pieris napi
Tximeleta zuri lerdena Leptidea sinapis
Tximeleta zuri-berdeska Pontia daplidice
Tximeleta zuri-berdeska orbanduna Euchloe simplonia
Zegris tximeleta Zegris eupheme
Riodinidae Hamearis lucina
Saturniidae Graellsia isabellae
Paboi handia Saturnia pyri

ErreferentziakAldatu

Kanpo loturakAldatu