Euskal Herriko Harri Txikien Txapelketa

Euskal Herriko Harri Txikien Txapelketa urtero jokatzen den harri-jasotze proba da. Harri Handien Txapelketa ere jokatzen da.

Euskal Herriko Harri Txikien Txapelketa
Kirola harri-jasotzea
Antolatzailea Euskadiko Herri Kirol Federazioa
Sorrera 1993
Eremua  Euskal Herria
Tokia aldakorra
Lana 125 kiloko laukizuzena
125 kiloko kopa
112.5 kiloko kubikoa
100 kiloko bola
(3 minutuko ekitaldiak)
Errekorra 116 jasoaldi, 13.512 kg
(Mikel Lopetegi "Urra", 2018)
Garaipen gehien Aimar Irigoien (9)
Txapelduna Mikel Lopetegi "Urra" (2020)

PalmaresaAldatu

Urtea Tokia Txapelduna Bigarrena
1993 ? "Zelai" ?
1994 ? "Zelai" ?
1995 ? "Zelai" ?
1996 ? "Zelai" ?
1997 ? "Zelai" ?
1998 ? "Zelai" ?
1999 ? "Zelai" ?
2000 Getxo "Izeta II" ?
2001 ? ? ?
2002 ? "Izeta II" ?
2003 ? "Ostolaza II" ?
2004 ? "Izeta II" ?
2005 Uztaritze "Izeta II" "Ostolaza II"
2006 Usurbil "Ostolaza II" Aimar Irigoien
2007 Leaburu Aimar Irigoien "Ostolaza II"
2008 Arrigorriaga Aimar Irigoien "Ostolaza II"
2009 Aizarnazabal Aimar Irigoien "Ostolaza II"
2010 Aniz Aimar Irigoien "Ostolaza II"
2011 Aia Aimar Irigoien "Izeta IV"
2012[1] Beintza-Labaien Aimar Irigoien "Izeta III"
2013[2] Martutene Aimar Irigoien "Izeta IV"
2014[3] Aia Inhar Urruzuno Urtzi Telleria
2015[4] Aia Aimar Irigoien Inhar Urruzuno
2016[5] Alegia Inhar Urruzuno Aimar Irigoien
2017[6] Aizarnazabal Aimar Irigoien "Urra"
2018[7] Laukiz "Urra" Aimar Irigoien
2019[8] Alegia "Urra" Inhar Urruzuno
2020[9] Aia "Urra" "Izeta IV"

GaraipenakAldatu

Harrijasotzailea Garaipenak Urteak
Aimar Irigoien 9 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2017
"Zelai" 7 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999
"Izeta II" 4 2000, 2002, 2004, 2005
"Urra" 3 2018, 2019, 2020
"Ostolaza II" 2 2003, 2006
Inhar Urruzuno 2 2014, 2016

ErreferentziakAldatu

  1. «Euskal Herriko harri txikien txapela seigarren urtez jantzi du Aimar Irigoienek Labaienen» https://erran.eus Noiz kontsultatua: 2018-08-16.
  2. «Aimar Irigoien nagusi Harri Txikien Euskal Herriko Txapelketan» urolakosta.hitza.eus Noiz kontsultatua: 2018-08-16.
  3. «Inhar Urruzunok Euskadiko harri txikien txapela jantzi du lehenengoz» lea-artibaietamutriku.hitza.eus Noiz kontsultatua: 2018-08-16.
  4. «Aimar Irigoienek irabazi du Harri Txikien Euskadiko Txapelketa Aian» urolakosta.hitza.eus Noiz kontsultatua: 2018-08-16.
  5. Berria.eus. «Urruzunok azken altxaldian irabazi du Euskal Herriko Harri Txikien Txapelketa» Berria Noiz kontsultatua: 2018-08-16.
  6. «Aimar Irigoienek irabazi du Euskadiko Harri Txikien Txapelketa» urolakosta.hitza.eus Noiz kontsultatua: 2018-11-07.
  7. «Urra txapeldun, Harri Txikien Euskadiko Txapelketan» urolakosta.hitza.eus Noiz kontsultatua: 2018-11-13.
  8. Berria. «Mikel Lopetegik irabazi du Harri Txikien Euskadiko Txapelketa, bigarren urtez» Berria Noiz kontsultatua: 2019-08-05.
  9. Eus, Ehkirola. Mikel Lopetegi Urra, Euskadiko harri txikien txapelduna | EHK. Noiz kontsultatua: 2020-12-22.

Kanpo estekakAldatu