Europako Izotz Hockey Txapeldunen Liga

Europako Izotz Hockey Txapeldunen Liga
Antolatzailea Nazioarteko Izotz Hockey Federazioa
Sorrera 1965 (IIHF Europako Kopa)
2014 (Txapeldunen Liga)
Eremua Europa
Parte hartzaileak 48
Garaipen gehien Guztira: Sobietar Errepublika Sozialisten Batasuna CSKA Mosku (20)
Txap. Liga: Suedia Frölunda HC (4)
2019-20ko Txapelduna Suedia Frölunda HC
Webgune ofiziala

Europako Izotz Hockey Txapeldunen Liga (ingelesez: Champions Hockey League) Europako izotz hockey txapelketa nagusia da. 1965ean abiatu zen IIHF Europako Kopa izenarekin baina azken urteotan izen eta egitura aldaketak izan ditu. 2014tik aurrera herrialde bakoitzeko txapeldunek hartzen dute parte eta horregatik Txapeldunen Liga deitzen da.

CSKA Mosku da garaipen gehien lortu dituen taldea.
2016ko finalean Frölunda HC (zuriz) eta Oulun Kärpät (beltzez).

PalmaresaAldatu

IIHF Europako Kopa (1965-1997)Aldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
Kanporaketa sistema
1965-66   ZKL Brno 6-4, 7-5, 6-2, 6-1   EV Füssen
1966-67   ZKL Brno 3-2, 5-4   Ilves
1967-68   ZKL Brno 3-0, 3-3   Dukla Jihlava
1968-69   CSKA Mosku 9-1, 14-3   Klagenfurt
1969-70   CSKA Mosku 2-3, 8-5   Spartak Mosku
1970-71   CSKA Mosku 7-0, 3-3   Dukla Jihlava
1971-72   CSKA Mosku 8-2, 8-3   Brynäs IF
1972-73   CSKA Mosku 6-2, 12-2   Brynäs IF
1973-74   CSKA Mosku 2-3, 6-1   HC Pardubice
1974-75   CSKA Mosku 2-3, 7-0   Dukla Jihlava
1975-76   CSKA Mosku 6-0, 4-2   Poldi Kladno
1976-77   Poldi Kladno 4-4, 4-4 (pen:2-1)   Spartak Mosku
1977-78   CSKA Mosku 3-1   Poldi Kladno
liga sistema
1978-79   CSKA Mosku   Poldi Kladno
1979-80   CSKA Mosku   Tappara
1980-81   CSKA Mosku   HIFK
1981-82   CSKA Mosku   TJ Vítkovice
1982-83   CSKA Mosku   Dukla Jihlava
1983-84   CSKA Mosku   Dukla Jihlava
1984-85   CSKA Mosku   Kölner EC
1985-86   CSKA Mosku   Södertälje SK
1986-87   CSKA Mosku   HC Košice
1987-88   CSKA Mosku   HC Pardubice
1988-89   CSKA Mosku   HC Košice
1989-90   CSKA Mosku   Turku TPS
kanporaketa sistema
1990-91   Djurgårdens IF 3-2   Dinamo Mosku
1991-92   Djurgårdens IF 7-2   Düsseldorfer EG
1992-93   Malmö Redhawks 3-3 (pen:1-0)   Dinamo Mosku
1993-94   Turku TPS 4-3   Dinamo Mosku
1994-95   Jokerit 4-2   HC Lada Togliatti
1995-96   Jokerit 3-3 (pen:3-2)   Kölner Haie
1996-97   HC Lada Togliatti 3-2   Modo Hockey

HurrengoakAldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
Europako Hockey Liga (1996-2000)
1996-97   Turku TPS 5-2   Dinamo Mosku
1997-98   VEU Feldkirch 5-3   Dinamo Mosku
1998-99   Metallurg Magnitogorsk 2-1 (luz) (pen:3-2)   Dinamo Mosku
1999-2000   Metallurg Magnitogorsk 2-0   HC Sparta Praga
IIHF Europako Txapeldunen Kopa (2005-2008)
2005   Avangard Omsk 2-1 (luz)   Oulun Kärpät
2006   Dinamo Mosku 4-4 (pen:2-1)   Oulun Kärpät
2007   Ak Bars Kazan 6-0   HPK Hämeenlinna
2008   Metallurg Magnitogorsk 5-2   HC Sparta Praga
Txapeldunen Hockey Liga (2008-09)
2008-09   ZSC Lions 2-2, 5-0   Metallurg Magnitogorsk
Europako Txapelketa (2010-2013)
2010   Eisbären Berlin 5-3   HV71 Jönköping
2011   Red Bull Salzburg 3-2   Jokerit
2012   Luleå HF 2-0   Färjestad BK
2013   JYP Jyväskylä 2-1   Färjestad BK
Txapeldunen Liga (2014-)
2014-15   Luleå HF 4-2   Frölunda HC
2015-16   Frölunda HC 2-1   Oulun Kärpät
2016-17   Frölunda HC 4-3   HC Sparta Praga
2017-18   JYP Jyväskylä 2-0   HC Sparta Praga
2018-19   Frölunda HC 3-1   Red Bull München
2019-20   Frölunda HC 3-1   Mountfield HK

GaraipenakAldatu

Txapeldunen Liga (2014- )Aldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Frölunda HC 4 2016, 2017, 2019, 2020
  Luleå HF 1 2015
  JYP Jyväskylä 1 2018

GuztiraAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  CSKA Mosku 20 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990
  Frölunda HC 4 2016, 2017, 2019, 2020
  ZKL Brno 3 1966, 1967, 1968
  Metallurg Magnitogorsk 3 1999, 2000, 2008
  Djurgårdens IF 2 1991, 1992
  Jokerit 2 1995, 1996
  Turku TPS 2 1994, 1997
  Luleå HF 2 2012, 2015
hainbat 1 ...

Kanpo estekakAldatu