Ireki menu nagusia

Europako Futbol Errekopa edo Kopa irabazleen Kopa (ingelesez UEFA Cup Winners' Cup) UEFAk 1998-1999 denboraldirarte urtero antolatzen zuen Europako futbol kluben txapelketa da. Izenak dioen bezala herrialde bakoitzeko Kopa txapelketako irabazleen artean jokatzen zen.

Europako Futbol Errekopa
UEFA Cup Winners' Cup
Antolatzailea UEFA
Sorrera 1960
1999 (azkena)
Eremua Europa
Taldeak sailkatuak: 32
guztira: 49
Garaipen gehien Katalunia FC Barcelona (4 Kopa)
Txapelduna Italia SS Lazio (1998-99)
1968ko finala Milan eta Hanburgoren artean.
FC Barcelonak 4 Errekopa irabazi zituen, beste inork baino gehiago.

Eduki-taula

HistoriaAldatu

Txapelketaren palmaresa ACF Fiorentinak 1960-61 denboraldian irabazitako Koparekin hasten bada ere UEFAk 1963tik aurrera antolatu zuen. 32 taldek hartzen zuten parte eta finala irabazten zuenak Europako Superkopa jokatzen zuen Europako Kopako irabazlearen aurka. 1999 jokatu zen azken ekitaldia. Ordutik aurrera UEFA Europa Leaguek hartu zituen bere baitan herrialdeetako Kopa irabazleak.

Parte hartzaileakAldatu

  • Herrialde bakoitzeko Kopa irabazleak. Koparen irabazleak liga ere irabazten bazuen Kopako finalistak hartzen zuen bere lekua.
  • Aurreko urteko Errekopa irabazleak. Taldeak Europako Koparako sailkatzea lortzen bazuen, tokia libre uzten zuen.
  • 1998an Herbeheretako Kopan finalerdietara iritsi zen SC Heerenveen taldeak jokatu zuen, Kopako bi finalistak UEFAko Txapeldunen Ligarako sailkatu baitziren.

PalmaresaAldatu

Denboraldia Egoitza Txapelduna Emaitza Txapeldunordea
1960-61 Glasgow eta Florentzia   ACF Fiorentina 2-0, 2-1   Glasgow Rangers
1961-62 Glasgow eta Stuttgart   Atlético de Madrid 1-1, 3-0   ACF Fiorentina
1962-63 Rotterdam   Tottenham Hotspur 5-1   Atlético de Madrid
1963-64 Brusela eta Anberes   Sporting Lisboa 3-3, 1-0   MTK Budapest FC
1964-65 London   West Ham United 2- 0   TSV 1860 München
1965-66 Glasgow   Borussia Dortmund 2-1   Liverpool FC
1966-67 Nurenberg   FC Bayern München 1-0   Glasgow Rangers
1967-68 Rotterdam   AC Milan 2-0   Hamburger SV
1968-69 Basilea    Slovan Bratislava 3-2   FC Barcelona
1969-70 Viena   Manchester City FC 2-1   Górnik Zabrze
1970-71 Atenas   Chelsea FC 1-1, 2-1   Real Madrid
1971-72 Bartzelona   Glasgow Rangers 3-2    FC Dinamo Mosku
1972-73 Tesalonika   AC Milan 1-0   Leeds United
1973-74 Rotterdam   FC Magdeburg 2-0   AC Milan
1974-75 Basilea    Dinamo Kiev 3-0   Ferencváros
1975-76 Brusela   RSC Anderlecht 4-2   West Ham United
1976-77 Amsterdam   Hamburger SV 2-0   RSC Anderlecht
1977-78 Paris   RSC Anderlecht 4-0   FK Austria Viena
1978-79 Basilea   FC Barcelona 4-3   Fortuna Düsseldorf
1979-80 Brusela   València CF 0-0 (pen 5:4)   Arsenal FC
1980-81 Düsseldorf    Dinamo Tbilisi 2-1   FC Carl Zeiss Jena
1981-82 Bartzelona   FC Barcelona 2-1   Standard Lieja
1982-83 Göteborg   Aberdeen FC 2-1   Real Madrid
1983-84 Basilea   Juventus FC 2-1   FC Porto
1984-85 Rotterdam   Everton FC 3-1   Rapid Viena
1985-86 Lyon    Dinamo Kiev 3-0   Atlético de Madrid
1986-87 Atenas   Ajax Amsterdam 1-0   Lokomotiv Leipzig
1987-88 Estrasburgo   RKV Malinas 1-0   Ajax Amsterdam
1988-89 Berna   FC Barcelona 2-0   UC Sampdoria
1989-90 Göteborg   UC Sampdoria 2-0   RSC Anderlecht
1990-91 Rotterdam   Manchester United 2-1   FC Barcelona
1991-92 Lisboa   Werder Bremen 2-0   AS Monaco
1992-93 London   AC Parma 3-1   Anberes FC
1993-94 Kopenhage   Arsenal FC 1-0   Parma FC
1994-95 Paris   Real Zaragoza 2-1   Arsenal FC
1995-96 Brusela   Paris Saint-Germain FC 1-0   Rapid Viena
1996-97 Rotterdam   FC Barcelona 1-0   Paris Saint-Germain FC
1997-98 Estokolmo   Chelsea FC 1-0   VfB Stuttgart
1998-99 Birmingham   SS Lazio 3-0   RCD Mallorca

GaraipenakAldatu

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Europako Futbol Errekopa