Etorkizuneko Tourra

Etorkizuneko Tour» orritik birbideratua)
Etorkizuneko Tourra Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1961
Ekitaldi kopurua58 (urtea: 2021)
Aldizkotasunaurterokoa (Abu)
MotaEtapakako lasterketa
HerrialdeaFRA Frantzia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Maila2.5 (1999-2004)
Palmaresa
Azken garaileaNOR Tobias Halland Johannessen
Garaipen gehien lortu duenaURS Sergei Sukhoruchenkov
(2 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Etorkizuneko Tourra (frantsesez: Tour de l'Avenir) Frantziako txirrindulari lasterketa bat da, Frantziako Tourraren oso antzekoa, ia ibilbide berdina duena, baina amateur eta semiprofesionalentzat egina dagoena. Felice Gimondi, Joop Zoetemelk, Greg Lemond, Miguel Indurain, Laurent Fignon eta Tadej Pogačar, besteak beste, izan dira Etorkizuneko Tourraren irabazle.

Lasterketa 1961ean sortu zuen Jacques Marchandek, L'Equipe aldizkariko editorea,[1] eta hastapeneko helburua Sobietar Batasunetik eta herrialde komunistetatik txirrindulari profesionalak ez zituzten taldeak erakartzea zen gero Frantziako Tourrean sartzeko. 1967 bitarte, Tourraren egun berdinetan jokatzen zen eta etapen zati batzuk berdinak izaten ziren ere. 1968tik aurrera, irailean jokatzera pasa zen eta Tourretik berezitu egin zen.[2] Bere ibilbidean, izen desberdinak hartu ditu: Etorkizuneko Sari Nagusia (1970); Etorkizunekok Peugeot Saria (1972-1979) eta Europar Komunitatearen Tourra (1986-1990). 1961etik 1980ra txirrindulari amauteurretara mugatua zegoen eta 1981ean profesionaletara ireki zen. 1992tik, 25 urtetik beherako guztientzat ireki zen, eta gaur egun, muga hori 23 urteetan dago.[3][4]

2017tik, lasterketa herrialdeen arteko lehiaketa bilakatu da. 2013an herrialde hauek hartu zuten parte: Frantzia, Herbehereak, Belgika, Norvegia, Alemania, Eslovenia, Erresuma Batua, Italia, Kazakhstan, Danimarka, Kolonbia, Australia, Errusia, Ameriketako Estatu Batuak, Ukraina, Espainia, Austria, Suitza, Letonia, gehi World Cycling Centreko nahas-mahas talde bat.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
Tour de l'Avenir
1961  Guido De Rosso  Francisco Gabika  Albert van D'Huynslager
1962  Antonio Gómez del Moral  Mario Maino  Jan Janssen
1963  André Zimmermann  Rolf Maurer  Raymond Delisle
1964  Felice Gimondi  Lucien Aimar  Ginés García Perán
1965  Mariano Díaz  José Manuel López  Paul Zollinger
1966  Mino Denti  Harry Steevens  José Gómez Lucas
1967  Christian Robini  Constantino Conti  José Gómez Lucas
1968  Jean-Pierre Boulard  Robert Bouloux  Jean-Pierre Paranteau
1969  Joop Zoetemelk  Luis Zubero  Gösta Pettersson
Grand Prix de l'Avenir (Paris-Vierzon-Thiers)
1970  Marcel Duchemin  Christian Palka  Franco Balduzzi
Tour de l'Avenir
1971  Régis Ovion  Fedor den Hertog  Jiří Háva
Trophée Peugeot de l'Avenir
1972  Fedor den Hertog  Iwan Schmid  Bernard Bourreau
1973  Gianbattista Baronchelli  Wolfgang Steinmayr  Bernard Bourreau
1974  Enrique Martínez Heredia  Wolfgang Steinmayr  Gabriele Mirri
1975
ez zuten egin
1976  Sven-Åke Nilsson  Miloš Hrazdíra  Henk Lubberding
1977  Eddy Schepers  Johan van der Velde  Roberto Visentini
1978  Sergei Sukhoruchenkov  Ramazan Galaletdinov  Sergueï Morozov
Tour de l'Avenir
1979  Sergei Sukhoruchenkov  Saïd Gusseïnov  Jostein Wilmann
1980  Alfonso Flórez  Sergei Sukhoruchenkov  Yury Kashirin
1981  Pascal Simon  Sergei Sukhoruchenkov  José Patrocinio Jiménez
1982  Greg LeMond  Robert Millar  Cristóbal Pérez
1983  Olaf Ludwig  Jean-François Chaurin  Maarten Ducrot
1984  Charly Mottet  Jiří Škoda  Philippe Bouvatier
1985  Martín Ramírez  Éric Salomon  Samuel Cabrera
Tour de la Communauté Européenne
1986  Miguel Indurain  Patrice Esnault  Alexi Grewal
1987  Marc Madiot  Laurent Bezault  Piotr Ugrumov
1988  Laurent Fignon  Gérard Rué  Olaf Lurvik
1989  Pascal Lino  Laurent Bezault  Denis Roux
1990  Johan Bruyneel  Martial Gayant  Laurent Jalabert
1991
ez zuten egin
Tour de l'Avenir
1992  Hervé Garel  Jean-Philippe Dojwa  Bart Voskamp
1993  Thomas Davy  François Simon  Bo Hamburger
1994  Ángel Casero  Maarten den Bakker  Franck Bouyer
1995  Emmanuel Magnien  Christophe Moreau  Laurent Roux
1996  David Etxebarria  Sergei Ivanov  Glenn D'Hollander
1997  Laurent Roux  Kevin Livingston  Lylian Lebreton
1998  Christophe Rinero  Txema del Olmo  Thierry Loder
1999  Unai Osa  David Latasa  Floyd Landis
2000  Iker Flores  David Moncoutié  Sven Montgomery
2001  Denis Menxov  Florent Brard  Sylvain Chavanel
2002  Evgeni Petrov  Pierrick Fédrigo  David Muñoz Bañón
2003  Egoi Martínez  Radoslav Rogina  Samuel Dumoulin
2004  Sylvain Calzati  Thomas Lövkvist  Christophe Le Mével
2005  Lars Bak  Christophe Riblon  Assan Bazayev
2006  Moisés Dueñas  Robert Gesink  Tom Stubbe
2007  Bauke Mollema  Tony Martin  André Steensen
2008  Jan Bakelants  Rui Costa  Arnold Jeannesson
2009  Romain Sicard  Tejay van Garderen  Sergej Fuchs
2010  Nairo Quintana  Andrew Talansky  Jarlinson Pantano
2011  Esteban Chaves  David Boily  Mattia Cattaneo
2012  Warren Barguil  Juan Ernesto Chamorro  Mattia Cattaneo
2013  Rubén Fernández Andújar  Adam Yates  Patrick Konrad
2014  Miguel Ángel López  Robert Power  Alexey Rybalkin
2015  Marc Soler  Jack Haig  Matvey Mamykin
2016  David Gaudu  Edward Ravasi  Adrien Costa
2017  Egan Bernal  Bjorg Lambrecht  Niklas Eg
2018  Tadej Pogačar  Thymen Arensman  Gino Mäder
2019  Tobias Foss  Giovanni Aleotti  Ilan Van Wilder
2020baliogabe
2021  Tobias Halland Johannessen  Carlos Rodríguez Cano  Filippo Zana

Oharra: 1970eko ekitaldia diru-arazoak zirela eta bertan behera geratu zen eta "L'Équipe" eta "le Parisien Libéré" egunkarietako jabeek Paris-Vierzon antolatzaileekin batera Grand Prix de l'Avenir sortu zuten.[5]

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu