Estatu Independenteen Erkidegoko Kopa

Estatu Independenteen Erkidegoko Kopa (errusieraz Кубок чемпионов Содружества) Sobietar Batasuna desegin zenean aurrez batasuna osatu zuten herrialdeek Estatu Independenteen Erkidegoa eratu zuten besteak beste nazio arteko kirol txapelketatan parte hartzeko (Bartzelonako Olinpiar Jokoetan kasu) harik eta herrialde bakoitzeko federazioek txapelketa propioak sortu arte.

Futbolean ordea garai bateko Sobietar Batasuneko Futbol Kopari jarraitasuna eman nahian beraien arteko kopa antolatzea erabaki zuten, gaur arte iraun duena. Hasiera batean prestigio handiko txapelketa izan zen eta Spartak Mosku eta Dinamo Kiev erabat nagusitu ziren, baina azken hamar urtetan garrantzia dena galdu du eta azken bi urteetan 21 urtez azpiko selekzioek jokatu dute.

Final guztiak Moskun jokatu ziren 2008koa eta 2011etik aurrerakoak ezik, hauek San Petersburgon izan ziren.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Spartak Mosku
6 Kopa
     
 
 
 
Dinamo Kiev
4 Kopa
     
 
 
 
Sheriff Tiraspol
2 Kopa

PalmaresaAldatu

Taldeak (1993-2011)Aldatu

Urtea Irabazlea Emaitza Bigarrena
1993   Spartak Mosku 8-0   Dinamo-93 Minsk
1994   Spartak Mosku 7-0   Neftchi Fergana
1995   Spartak Mosku 5-1   Dinamo Tbilisi
1996   Dinamo Kiev 1-0   Alania Vladikavkaz
1997   Dinamo Kiev 3-2   Spartak Mosku
1998   Dinamo Kiev 1-0   Spartak Mosku
1999   Spartak Mosku 2-1   Dinamo Kiev
2000   Spartak Mosku 3-0   Zimbru Chişinău
2001   Spartak Mosku 2-1 (luz)   Skonto Riga
2002   Dinamo Kiev 4-3   Spartak Mosku
2003   Sheriff Tiraspol 2-1   Skonto Riga
2004   Dinamo Tbilisi 3-1   Skonto Riga
2005   Lokomotiv Mosku 2-1   Neftchi Baku
2006   Neftchi Baku 4-2   FBK Kaunas
2007   Pakhtakor Tashkent 0-0 (pen:9-8)   Ventspils
2008   Khazar Lankaran 4-3   Pakhtakor Tashkent
2009   Sheriff Tiraspol 0-0 (pen:5-4)   Aktobe
2010   Rubin Kazan 5-2   Aktobe
2011   Inter Baku 0-0 (pen:6-5)   Shakhtsyor Salihorsk
  • (luz) luzapenaren ondoren.
  • (pen) penalti jaurtiketak.

21 urtez azpiko selekzioakAldatu

Urtea Irabazlea Emaitza Bigarrena
2012   Errusia (sel) 2-0   Bielorrusia (sel)
2013   Errusia (sel) 4-2   Ukraina (sel)
2014   Ukraina (sel) 4-0   Errusia (sel)

GaraipenakAldatu

TaldeakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  FC Spartak Mosku 6 1993, 1994, 1995, 1999, 2000, 2001
  FK Dinamo Kiev 4 1996, 1997, 1998, 2002
  FC Sheriff Tiraspol 2 2003, 2009
  Errusia (21 azpiko sel.) 2 2012, 2013
  FC Dinamo Tbilisi 1 2004
  FC Lokomotiv Mosku 1 2005
  Neftchi Baku PFK 1 2006
  Pakhtakor Tashkent 1 2007
  FK Khazar Lankaran 1 2008
  FC Rubin Kazan 1 2010
  Inter Baku PFC 1 2011
  Ukraina (21 azpiko sel.) 1 2014

HerrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak Taldeak
  Errusia 10 Spartak Mosku (6), Errusia sel. (2), Lokomotiv Mosku (1), Rubin Kazan (1)
  Ukraina 5 Dinamo Kiev (4), Ukraina sel. (1)
  Azerbaijan 3 Neftchi Baku (1), Khazar Lankaran (1), Inter Baku (1)
  Moldavia 2 Sheriff Tiraspol (2)
  Georgia 1 Dinamo Tbilisi (1)
  Uzbekistan 1 Pakhtakor Tashkent (1)

Kanpo estekakAldatu