Espainiako futbol ligako hirugarren mailako XVI taldearen historiala

Espainiako futbol ligako hirugarren mailako XVI taldearen historiala artikuluan SD Oyonesa eta CD Vianés taldeek Espainiako futbol ligako hirugarren mailan izan duten bilakaera agertzen da, hauek gertutasunagatik Errioxako taldeen multzoan jokatzea erabaki baitute.

Espainiako futbol ligako
hirugarren maila (XVI multzoa)
Antolatzailea Liga Nacional de Fútbol Profesional
Konfederazioa UEFA
Sorrera 2004-05
Eremua  Errioxa
Euskal Herria 2 euskal talde
Taldeak 20
Maila 4
Igoera 2.B mailara
Jeitsiera Erregionalera
Garaipen gehien Espainia CD Calahorra (9 Liga)
Txapelduna Espainia Haro Deportivo (2018-19)
Webgunea www.lfp.es

HistoriaAldatu

Berrantolaketa handi baten ondoren 1986-87an XV multzoa eratu zen Nafarroako eta Errioxako taldeekin eta CD Mirandés taldearekin. Aurrez IV taldean sartuta egon ziren Aragoe eta Soriako taldeekin batera. 2004 urtean ordea banatzea erabaki zuten eta 2004-05 denboralditik aurrera talde errioxarrek beren multzoa izan dute, aurrez aipaturiko bi euskal taldeekin batera.

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Oyonesa Vianés
2004-05 Calahorra
12.a
ez
2005-06 Fundación Logroñés
6.a
ez
2006-07 Haro Deportivo
5.a
ez
2007-08 Alfaro
9.a
18.a
2008-09 Varea
7.a
ez
2009-10 Oyonesa
1.a
12.a
2010-11 Náxara
8.a
12.a
2011-12 SD Logroñés
8.a
11.a
2012-13 Haro Deportivo
5.a
8.a
2013-14 Varea
8.a
5.a
2014-15 Varea
10.a
11.a
2015-16 Calahorra
10.a
13.a
2016-17 Calahorra
10.a
11.a
2017-18 Calahorra
17.a
14.a
2018-19 Haro Deportivo
11.a
16.a

GaraipenakAldatu

2018-19ko datuak barne.

XV eta XVI multzoakAldatu

  • Taldeka:
Garaipenak Taldeak
9 garaipen Calahorra
3 garaipen Varea eta Haro Deportivo
2 garaipen Logroñés
garaipen 1 Fundación Logroñés, Alfaro, Oyonesa eta Náxara
  • Probintziaka:
Probintzia Garaipenak Taldeak
  Errioxa 20 Calahorra, Varea, Logroñés, Haro Deportivo, Fundación Logroñés, Alfaro eta Náxara
  Gaztela eta Leon 2 Mirandés
  Araba 1 Oyonesa

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu