Ireki menu nagusia

Eskubaloiko Espainiako Erregina Kopa

Eskubaloiko Espainiako Erregina Kopa Espainian urtero jokatzen den eskubaloi txapelketa da, Ligaren ondoren garrantzitsuena. Balonmano Mar Valencia da garaipen gehien lortu dituena, 20 hain zuzen ere.

Eskubaloiko Espainiako Erregina Kopa
Antolatzailea Asoc. Clubes Balonmano Femenino (ACBF)
Sorrera 1980
Eremua Espainia Espainiar Estatua
Taldeak 8
Garaipen gehien Balonmano Mar Valencia
(20 Kopa)
Txapelduna Euskal Herria Bera Bera eskubaloia (2018-19)
Webgunea www.acbf.net

PalmaresaAldatu

Urtea Egoitza Irabazlea Emaitza Finalista
1979-80 Huelva Esportiu Castelldefels 15-11 Íber Valencia
1980-81 Úbeda Íber Valencia 22-10   Aiete
1981-82 Castellón Íber Valencia 25-13 Balonmano Zaragoza
1982-83 Leganés Íber Valencia 21-16 GM Leganés
1983-84 Toledo Íber Valencia   Hernani
1984-85 Valencia Íber Valencia Mades Seguros
1985-86   Hernani Íber Valencia 16-15 Mades Seguros
1986-87 Castelldefels Íber Valencia 17-16 Mades Seguros
1987-88 Las Rozas Íber Valencia 19-18 CM Leganés
1988-89 Valencia Íber Valencia 28-15 Mades Seguros
1989-90 Getafe Constructora Estellés 21-17 Universidad de Valladolid
1990-91 Las Palmas Íber Valencia 20-19 EMT Pegaso
1991-92 Riba-roja de Túria Íber Valencia 24-23 Constructora Estellés
1992-93 Pinto Íber Valencia   Corteblanco Bidebieta
1993-94 Leganés Íber Valencia CM Leganés
1994-95 Leganés Íber Valencia CM Leganés
1995-96   Donostia Íber Valencia   Corteblanco Bidebieta
1996-97 Elda Íber Valencia   Corteblanco Bidebieta
1997-98 L'Eliana Íber Valencia Ferrobús Mislata
1998-99 L'Eliana Íber Valencia 34-22 Elda Prestigio
1999-2000 Almería Íber Valencia 30-25 Ferrobús Mislata
2000-01 L'Eliana Ferrobús Mislata 21-20 Íber Valencia
2001-02 Telde Elda Prestigio 33-31 Ferrobús Mislata
2002-03 L'Eliana Ferrobús Mislata 26-22 Íber Valencia
2003-04 Elda Ferrobús Mislata 32-30 Íber Valencia
2004-05 Vícar Elda Prestigio 27-26 Balonmano Sagunto
2005-06 León Cementos La Unión Ribarroja 27-26   Bera Bera
2006-07 L'Eliana   Bera Bera 25-22 Cementos La Unión Ribarroja
2007-08   Lizarra BM Mar Valencia   Bera Bera
2008-09 Monóvar   Bera Bera 25-19 Elda Prestigio
2009-10 León   Itxako Kirol Elkartea 35-29 Mar Alicante
2010-11 Telde   Itxako Kirol Elkartea 29-21 Elda Prestigio
2011-12 Altea   Itxako Kirol Elkartea 35-26   Bera Bera
2012-13 Porriño-A Guarda   Bera Bera 25-24 Rocasa ACE
2013-14 Alcobendas   Bera Bera 26-21 Rocasa ACE
2014-15 Castellón Rocasa ACE 20-19   Bera Bera
2015-16 Porriño-A Guarda   Bera Bera 33-17   Zuazo
2016-17 Porriño-A Guarda Rocasa ACE 27-26 (luz)   Bera Bera
2017-18 Málaga CB La Calzada 20-17   Bera Bera
2018-19   Barakaldo   Bera Bera 30-17 Aula Valladolid
  • (luz), luzapenean

GaraipenakAldatu

Taldea Hiria Garaipenak Urteak
Balonmano Mar Valencia Sagunto 20 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000
Bera Bera eskubaloia
(+Corteblanco Bidebieta)
  Donostia 6 2007, 2009, 2013, 2014, 2016, 2019
Cementos La Unión Ribarroja
(+ Constructora Estellés, +Ferrobús Mislata)
Riba-roja de Túria 5 1990, 2001, 2003, 2004, 2006
Itxako Kirol Elkartea   Lizarra 3 2010, 2011, 2012
Elda Prestigio Elda 2 2002, 2005
Rocasa ACE Telde 2 2015, 2017
Esportiu Castelldefels Handbol Castelldefels 1 1980
CB La Calzada Gijón 1 2018

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu