Ireki menu nagusia

Ernesto Alava

Santurtziko bateria-jotzailea

Ernesto Alava (SanturtziBizkaia1961 - ) "Zarama" talde ezagunaren bateria-jotzailea da, euskaraz abestuz Euskal Rock Radikala deitutako Euskal Punk garaia irauli egin zuena. Hasiera baten, Zarama taldean jotzen hasi aurretik egon izan zen beste zenbait Euskal Punk musika talderekin hala nola, "Eskorbuto" edota "Nemesis". Horrez gain, telebistan ere egon da, ETBn hain zuzen. Bere izenagatik, zenbait irrati saiotan parte hartu du ere EITBn. Egun, Mungian bizi da eta "Zarama" taldearen parte da, hauek jotzen jarraitzen ez duten arren.

Ernesto Alava
Zarama bermion.jpg
Zarama taldearekin, 2009ko Birziklatuaren Bira kontzertuan, Bermeon.
Bizitza
Jaiotza Santurtzi1961eko abuztuaren 19a (58 urte)
Herrialdea  Bizkaia, Euskal Herria
Jarduerak
Jarduerak bateria-jotzailea
Mugimendua Euskal Rock Erradikala

"Iñaki, ze urrun dago Kamerun", "Gasteizko Gaua",  "Gaueko Buruko Mina" edota "Txatxo" berak eta bere taldeak sortutako kantarik ezagunenetarikoa da, "Zarama" taldearekin egindakoa.

1996. urtean, Ibilaldia abestia egin zuten Santurtzin.

DiskografiaAldatu

  • Indarrez (Discos Suicidas1984).
  • Gaua apurtu arte (Discos Suicidas, 1986).
  • Dena ongi nabil (Elkar, 1987).
  • Bostak bat (Elkar, 1990).
  • Sexkalextrik (Elkar, 1992).
  • Zaramaren Erdian (Discos Suicidas, 1993). Bilduma.
  • Binilo Bala (Elkar, 1994).
  • Zuzen (Elkar, 2010).