Enrique Castellón Vargas

espainiar abeslaria, dantzaria eta aktorea

Enrique Castellón Vargas, ezagunagoa El Príncipe Gitano izen artistikoaz, (Valentzia, Espainia, 1928ko apirilaren 7a - 2020ko apirilaren 22a) espainiar aktorea, flamenko abeslaria eta dantzaria izan zen. Obi, Obá abestiagatik eta Elvis Presleyren In the Ghetto abestiaren bertsioa egiteagatik ezaguna zen.

Enrique Castellón Vargas
Bizitza
Izen osoaEnrique Castellón Vargas
JaiotzaRuzafa1928ko apirilaren 7a
Herrialdea Espainia
BizilekuaMadril
Talde etnikoaRomani people in Spain (en) Itzuli
HeriotzaMandayona2020ko apirilaren 22a (92 urte)
Heriotza modua: COVID-19a
Familia
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jarduerakflamenko abeslaria, abeslaria eta zinema aktorea
Izengoitia(k)El Príncipe Gitano
Musika instrumentuaahotsa

IMDB: nm0889764 Musicbrainz: 32651047-e4c4-4bf1-9001-245f6bf788c6 Discogs: 1238167 Edit the value on Wikidata

2020ko apirilaren 22an hil zen COVID-19 gaixotasunak jota.[1]

FilmografiaAldatu

Urtea Izenburua Rola Oharrak
1969 Españolear Kredituetan: El Príncipe Gitano
1967 El milagro del cante
1965 El alma de la copla Gabriel
1956 Veraneo en España El Príncipe Gitano Kredituetan: El Príncipe Gitano
Un heredero en apuros Pepe Hillo Kredituetan: El Príncipe Gitano
1954 Brindis al cielo

ErreferentziakAldatu

  1. (Gaztelaniaz) «Muere por coronavirus el 'Príncipe gitano', famoso por 'In the ghetto'» El Periódico 2020-04-22 (Noiz kontsultatua: 2020-04-22).