Ireki menu nagusia


Donostiako maratoia Donostia hirian urtero egiten den 42 kilometroko maratoi bat da. 1978. urtetik urtero jokatzen da azaroan.

Donostiako maratoia
Sorrera 1978
Tokia Donostia (Gipuzkoa)
Modalitatea maratoia
Distantzia 42,195 km
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Espainia Honorato Hernández (2)
Euskal Herria Gaspar Esnaola (2)
Kenya Hosea Kiprono Maiyo (2)
Emakumezkoak:
Frantzia Catherine Bayle (3)
Euskal Herria Rosa Talavera (3)
Euskal Herria Maria Luisa Irizar (3)
Espainia Ana Isabel Alonso (3)
Espainia María José Pueyo (3)
Errekorrak Gizonezkoak (2002):
2:09:34 Kenya Timothy Cherigat
Emakumezkoak (1995):
2:26:51 Espainia Ana Isabel Alonso
Txapeldunak Gizonezkoak (2018):
Kenya David Kiprono Metto
Emakumezkoak (2018):
Etiopia Chaltu Negesse Chawo
Webgunea www.zurichmaratondonostia.com

PalmaresaAldatu

Urtea Gizonezkoak Denbora Emakumezkoak Denbora
1978   José Frechilla 2:27:36   Rosa Talavera 3:27:45
1979   Eleuterio Antón 2:25:13   Rosa Talavera 3:04:09
1980   Atilano de la Fuente 2:25:02   Victoria García 3:24:59
1981   Gaspar Esnaola 2:24:31   Catherine Bayle 3:16:43
1982   Honorato Hernández 2:20:33   Catherine Bayle 3:08:50
1983   Gaspar Esnaola 2:18:00   Catherine Bayle 2:56:29
1984   Ignacio Calvo 2:21:00   Joaquima Casas 2:44:41
1985   Honorato Hernández 2:17:23   Begoña Minayo 2:54:43
1986   Eugenio Hernández 2:18:23   Maria Luisa Irizar 2:38:34
1987   Juan Francisco Romera 2:11:52   Maria Luisa Irizar 2:36:11
1988   Emiliano García 2:13:48   Marina Prat 2:44:29
1989   José Esteban Montiel 2:10:50   Rosa Talavera 2:39:21
1990   Rodrigo Gavela 2:13:37   Elisenda Pucurull 2:40:51
1991   Jesús de Grado 2:15:16   Maria Luisa Irizar 2:36:28
1992   Antoni Peña 2:11:35   Ana Isabel Alonso 2:35:34
1993   Richard Nerurkar 2:10:03   Wang Junxia 2:28:16
1994   Fermín Martínez 2:18:46   Ana Isabel Alonso 2:33:43
1995   Juan Carlos Paul 2:15:43   Ana Isabel Alonso 2:26:51
1996   Abdeslam Serrokh 2:14:05   Montserrat Martínez 2:47:25
1997   Simon Mphulanyane 2:12:17   Josefa Cruz 2:36:21
1998   Julius Rutto 2:10:46   Tina María Ramos 2:37:21
1999   Peter Kiplagat Chebet 2:12:04   Abeba Tolla 2:36:02
2000   Tumo Turbo 2:12:28   Gadissie Edatto 2:38:08
2001   Samson Kandie 2:10:21   Anne Jepkemboi Kosgei 2:31:19
2002   Timothy Cherigat 2:09:34   Margaret Atodonyang 2:34:57
2003   Peter Kipkassi Korir 2:10:46   Remedios Alonso 2:45:04
2004   Yared Asmerom 2:16:45   María José Pueyo 2:36:38
2005   Johnstone Kemboi Chebii 2:21:03   María José Pueyo 2:36:30
2006   William Kimaru Serem 2:16:20   Angela Dawson Howe 2:49:36
2007   Abdelhadi El Mouaziz 2:12:45   Kristijna Loonen 2:47:12
2008   Abdelkebir Lamachi 2:15:15   Ana Casares 2:37:22
2009   Rafael Iglesias 2:10:55   María José Pueyo 2:36:28
2010   Elijah Muturi Karanja 2:13:29   Trihas Gebre 2:38:47
2011   Otmane Btaime 2:20:26   Claudia Behobide Alkain 2:47:42
2012[1]   Asier Cuevas Ettcheto 2:23:23   María Yolanda Gutiérrez Robles 2:45:43
2013[2]   Carles Castillejo Salazar 2:12:32   Estela Navascues Parra 2:32:38
2014[3]   Pedro Nimo 2:15:57   Veronica Perez Rodriguez 2:34:45
2015[4]   Elisha Kipchirchir Rotich 2:13:56   Matea Matosevic 2:45:25
2016[5]   Hosea Kiprono Maiyo 2:11:51   Marisa Casanueva 2:35:32
2017[6]   Hosea Kiprono Maiyo 2:12:55   Rehima Serro 2:44:23
2018[7]   David Kiprono Metto 2:11:10   Chaltu Negesse Chawo 2:35:23

ErreferentziakAldatu

  1. «Asier Cuevas gana el maratón de San Sebastián más popular desde los años 80 - Lasterketak.eus» Lasterketak.eus 2012-11-25 . Noiz kontsultatua: 2018-11-25.
  2. «Carles Castillejo eta Estela Navascues izan dira Donostiako Maratoiko txapeldunak» irutxulo.hitza.eus . Noiz kontsultatua: 2018-11-25.
  3. (Gaztelaniaz)MARCA.com «Atletismo: Pedro Nimo, sin rival en San Sebastián - MARCA.com» MARCA.com . Noiz kontsultatua: 2018-11-25.
  4. (Gaztelaniaz)SA, Baigorri Argitaletxea (2015-11-29) «Rotich y Matosevic ganan el maratón con marcas flojas» GARA . Noiz kontsultatua: 2018-11-25.
  5. (Gaztelaniaz)vamosacorrer.com «El asalto a los récords del Maratón Donostia-San Sebastián tendrá que esperar a la edición de 2017» www.vamosacorrer.com . Noiz kontsultatua: 2018-11-25.
  6. SPAIN), Dynamic MacroWeb & Design (San Sebastian Bigarren txapela Donostiako Maratoira . Noiz kontsultatua: 2017-12-01.
  7. SPAIN), Dynamic MacroWeb & Design (San Sebastian «Kenia y Etiopía se reparten los triunfos Maratón San Sebastián» www.zurichmaratondonostia.com . Noiz kontsultatua: 2018-11-25.

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Donostiako maratoia