Donostiako Urrezko Kopa

Donostiako Urrezko Kopa 80ko hamarkadatik Donostiako Aste Nagusiaren baitan jokatzen den aizkora proba da. Bertan, Euskal Herriko txapelketan sailkatutako lehenengo bost aizkolariek hartzen dute parte.

Donostiako Urrezko Kopa
Kirola aizkora proba
Antolatzailea Gipuzkoako Herri Kirol Federazioa
Sorrera 198?
Eremua  Euskal Herria
Tokia Donostia
Lana 14 kanaerdiko (gizonak)

5 "hatzbeteko" (emakumeak)

Errekorra Donato Larretxea (27:17) (1995. urtean)
Garaipen gehien Floren Nazabal (9)
Txapelduna Gizonezkoak:
Iker Vicente (2020)
Emakumezkoak:
Nerea Sorondo (2019)

PalmaresaAldatu

 
2012ko Urrezko Kopa. Floren Nazabal, irabazlea, Joxe Mari Olasagastiren zorionak hartzen.
Urtea Irabazlea Bigarrena
1986 ?
1987 Mikel Mindegia
1988 Mikel Mindegia
1989 Donato Larretxea
1990 Joxe Mari Olasagasti
1991 Anjel Arrospide
1992 Anjel Arrospide
1993 Anjel Arrospide
1994 Anjel Arrospide
1995 Donato Larretxea
1996 Anjel Arrospide
1997 Donato Larretxea
1998 Antonio Senosiain
1999 Joxe Mari Olasagasti Joxemiel Peñagarikano
2000 Joxemiel Peñagarikano Floren Nazabal
2001 Joxemiel Peñagarikano Donato Larretxea
2002 Donato Larretxea Joxemiel Peñagarikano
2003 Joxemiel Peñagarikano Floren Nazabal
2004 Floren Nazabal Joxemiel Peñagarikano
2005 Floren Nazabal Joxe Mari Olasagasti
2006 Floren Nazabal Joxe Mari Olasagasti
2007 Joxe Mari Olasagasti Luis Txapartegi
2008 Floren Nazabal Joxe Mari Olasagasti
2009 Floren Nazabal Juanjo Lopez Azpilikueta
2010 Juanjo Lopez Azpilikueta Floren Nazabal
2011 Floren Nazabal Iñaki Azurmendi
2012 Floren Nazabal Aitzol Atutxa
2013 Floren Nazabal[1] Aitzol Atutxa
2014 Floren Nazabal[2] Aitzol Atutxa
2015 Aitzol Atutxa[3] Jon Irazu
2016 Aitzol Atutxa Iñaki Azurmendi
2017 Aitzol Atutxa Mikel Larrañaga
2018 Aitzol Atutxa Iker Vicente
2019 Iker Vicente[4] Mikel Larrañaga
2020 Iker Vicente Mikel Larrañaga

GaraipenakAldatu

1986ko irabazlea falta da.

Aizkolaria Garaipenak Urteak
Floren Nazabal 9 2004, 2005, 2006, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014
Anjel Arrospide 5 1991, 1992, 1993, 1994, 1996
Donato Larretxea 4 1989, 1995, 1997, 2002
Aitzol Atutxa 4 2015, 2016, 2017, 2018
Joxemiel Peñagarikano 3 2000, 2001, 2003
Joxe Mari Olasagasti 3 1990, 1999, 2007
Mikel Mindegia 2 1987, 1988
Iker Vicente 2 2019, 2020
Antonio Senosiain 1 1998
Juanjo Lopez Azpilikueta 1 2010

EmakumezkoakAldatu

2016ko San Tomas egunean jokatu zen emakumezkoen aurreneko Urrezko Kopa.

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena Laugarrena
2016 Maika Ariztegi[5] Irune Izkue Irati Astondoa Xanta Sousa
2017 Alatzne Etxaburua Maika Aristegi Irune Izkue Santa Souza
2018 Nerea Sorondo Irati Astondoa Itxaso Onsalo Maika Ariztegi
2019 Nerea Sorondo Irati Astondoa Maika Ariztegi Itxaso Onsalo

ErreferentziakAldatu

  1. Aritz SORZABAL: Urrezko Kopa zortzigarrenez irabazi du Floren Nazabalek Irutxulo.hitza.info
  2. 2014ko Aste Nagusia: aizkolarien Urrezko Kopan Floren Nazabal garaile Donostiakultura.com
  3. Aitzol Atutxak aurrenekoz, eta nagusitasun handiz, irabazi du Urrezko Kopa Berria.eus
  4. Plaza, Donostia Kultura Donostia Kultura Bulegoak Konstituzio; Constitución, 1 Plaza. «Aste Nagusia 2019: Otsagiko Iker Vicentek irabazi du 2019ko Urrezko Kopa» astenagusia.donostiakultura.eus . Noiz kontsultatua: 2019-08-16.
  5. Maika Ariztegi iturendarrak irabazi du Emakumezkoen I. Urrezko Kopa Erran.eus

Kanpo estekakAldatu