Ireki menu nagusia

Dolores Keane (1953eko irailaren 26a, Sylane, Galwayko konderria) irlandar folk abeslari bat da. Horretaz gain, tin whistle txirula jo eta noizbehinkako aktorea ere izan da. Iraganean eta denbora luzez De Dannan folk musika talde ospetsuko abeslaria izan zen. Seán Keane abeslariaren ahizpa da.

Dolores Keane
Bizitza
Jaiotza 1953ko irailaren  26a (65 urte)
Herrialdea  Irlandako Errepublika
Jarduerak
Jarduerak abeslaria
Genero artistikoa Irlandako musika
Musika instrumentua ahotsa
IMDb nm0443846

Eduki-taula

DiskografiaAldatu

BakarkaAldatu

  • There Was A Maid (1978)
  • Dolores Keane (1988)
  • Lion in a Cage (1989)
  • Solid Ground (1993)
  • Night Owl (1998) Alula Records

De DannanAldatu

  • Dé Dannan (1975)
  • Anthem (1985)
  • Ballroom (1988)

Dolores Keane eta John FaulknerAldatu

  • Broken Hearted I'll Wander (1979)
  • Farewell To Eirinn (1980)
  • Sail Og Rua (1983)

Rita Eriksen eta Dolores KeaneAldatu

CompilationsAldatu

  • Best of Dolores Keane (1997)
  • Where Have all the Flowers Gone: The Very Best of Dolores Keane (2003)

AntologiakAldatu

  • A Woman's Heart (1992)
  • Bringing It All Back Home - Influence of Irish Music (2 CDs) (2000)

Bideoa (VHS)Aldatu

  • Bringing It All Back Home - Influence of Irish Music (1992) (various artists)

Kanpo loturakAldatu


  Artikulu hau Irlandako Errepublikako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.