Ireki menu nagusia

Musika afro-kubatarraAldatu

1940ko hamarkadaren amaieran, Gillespie "musika afro-kubatarra" mugimenduaren barruan ibili zen, "Manteca" eta "Tin Tin Deo" abestiak izanda bere kontribuzio nagusiak. George Russell, Chano Pozo eta Arturo Sandoval musikariekin lan egin zuen, besteak beste.

Diskografia hautatuaAldatu

  • 1950 - "Bird & Diz"
  • 1952"Dee Gee Days - The Savoy Sessions"
  • 1953"Jazz At Massey Hall"
  • 1953 - "Diz & Getz"
  • 1954 - "Afro"
  • 1957 - "Sittin' In"
  • 1957 - "At Newport"
  • 1957 - "Sonny Side Up"
  • 1959 - "Have Trumpet, Will Excite"
  • 1960 - "A Portrait Of Duke Ellington"
  • 1961 - "An Electrifying Evening with the Dizzy Gillespie Quintet"
  • 1963 - "Dizzy Gillespie & The Double Six of Paris"
  • 1964 - "Jambo Caribe"
  • 1967 - "Swing Low, Sweet Cadillac"
  • 1971 - "Blues People"
  • 1977 - "The Gifted Ones"
  • 1981 - "Digital at Montreux, 1980"
  • 1985"New Faces"
  • 1989"Live at the Royal Festival Hall London July 10, 1989"
  • 1990 - "The Winter in Lisbon"
  • 2001"Ken Burns Jazz"

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Dizzy Gillespie  


  Artikulu hau Hego Carolinako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.