Disturbed heavy alternatiboko musika taldea da, Chicagon 1995ean sortua. Harrez geroztik, taldeak 11 milioi disko baino gehiago saldu dituzte mundu osoan zehar. Bost estudio-album plazaratu dituzte denbora horretan, eta guztiek lehenengo postua eskuratu dute Billboard 200 zerrenda ospetsuan.

Disturbed
Disturbed Sweden Rock 2008.jpg
Disturbed 2008an
Disturbed logo 2010.png
Datuak
Jatorria Chicago (AEB)
Musika mota Heavy metala, heavy alternatiboa, hard rocka, nu metala
Urteak 1995 - gaur egun
Produkzioa
Diskoetxea(k) Giant, Reprise
Taldekideak
David Draiman
Dan Donegan
John Moyer
Mike Wengren
Lehengo taldekideak
Steve Kmak
Informazio gehigarria
www.disturbed1.com
IMDB: nm1513929 Facebook: Disturbed Twitter: disturbed Instagram: disturbed MySpace: disturbed Youtube: UCveWMJeHgcIUPMnFzd7Vxjg TikTok: disturbed Souncloud: disturbed1 Spotify: 3TOqt5oJwL9BE2NG9MEwDa iTunes: 156807 Last fm: Disturbed Musicbrainz: 4bb4e4e4-5f66-4509-98af-62dbb90c45c5 Songkick: 455175 Discogs: 40027 Allmusic: mn0000175579 Deezer: 2127 Edit the value on Wikidata

Taldearen hasierako izena Brawl izan zen, beste abeslari batekin. David Draiman Brawlen sartzean, taldearen izena aldatu zen, Disturbed izateko. Lehenengo CDa, The Sickness izenekoa, 2000n kaleratu zuten, eta 4 milioi ale saldu zituzten AEBetan bakarrik. Bigarren diskoa, Believe, 2002an atera zuten. Ondoko bira egindakoan, Steve Kmak baxujolea bota zuten, eta haren ordez John Moyer hartu. 2005ean, beste album bat kaleratu zuten, Ten Thousand Fists zeritzona. Orain arte haien azken diskoa dena, Indestructible, 2008an atera zuten.

DiskografiaAldatu

  • The Sickness (2000)
  • Believe (2002)
  • Ten Thousand Fists (2005)
  • Indestructible (2008)
  • Asylum (2010)
  • Immortalized (2015)
  • Evolution (2018)

Kanpo estekakAldatu